Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
po 2. tr.
VGK
0
DAL
0
04. 05.
kurzy
02:00info
BOS
TOR
NHL live
05. 05.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Slováci v NHL

Handzuš strelil víťazný gól, Chára a Meszároš asistovali

Michal Handzuš rozhodol svojim druhým gólom v sezóne o ďalšom víťazstve Kings. Do kanadského bodovania sa zapísali aj Zdeno Chára a Andrej Meszároš.

V zápase medzi Kings a Blues nastúpil aj Slovák Michal Handzuš, ktorý oblieka dres „kráľov“. Takisto ako v poslednom dueli Los Angeles aj v dnešnom strelil úvodný gól tohto kalifornského tímu Ryan Smyth. Gól strelil aj Michal Handzuš, ktorý sa presadil v 36. minúte a bol to preňho druhý presný zásah v aktuálnom ročníku. Blues dokázali streliť v 54. minúte kontaktný gól. Strelcom gólu bol Alexander Steen. Do konca 60. minúty sa stav nezmenil a Kings vyhrali už tretí zápas sezóny. Handzuš odohral v stretnutí takmer 21 minút a okrem gólu si do štatistík pripísal jednu strelu na bránu.

Hráči Bostonu chceli odčiniť prehru 1:6, ktorú utrpeli proti Anaheimu. Ich dnešným súperom boli Islanders. Prvá tretina priniesla veľa streleckých pokusov, najmä na strane Islanders, ktorí ohrozili bránu Bruins 16 strelami. Druhá tretina bola trochu chudobnejšia na strely, ale padli v nej aj tri góly. Všetky inkasoval Tuukka Rask (Boston). Gól mu strelili Sim, Martínek a Tavares. Po dvoch tretinách bol stav 3:0 pre Islanders. Takýto stav vydržal až do 52. minúty, kedy sa do streleckej listiny zapísal Savard. Asistenciu si pripísal aj kapitán Zdeno Chára. V 56. minúte skóroval Bitz a v 58. minúte sa presadil Hunwick, čo znamenalo, že o osude zápasu sa rozhodne v predĺžení alebo samostatných nájazdoch. V predĺžení gól nepadol a museli nasledovať nájazdy, v ktorých boli úspešnejší Bruins a po výhre 4:3 si do tabuľky pripísali cenné dva body. Slovenský obranca Zdeno Chára odohral 29 minút a 38 sekúnd, čím sa stal najvyťažovanejším hráčom zápasu.

V dueli medzi Lightning a Hurricanes získal obranca Andrej Meszároš jednu asistenciu, ktorá bola preňho 99. v NHL. V prvej tretine diváci góly nevideli. Až 33. minúte sa presadil Staal. O necelú minútu strelil gól Ranger a 15 sekúnd po jeho góle sa presadil aj Malone. Do konca druhej dvadsaťminútovky sa presadil ešte Brind'Amour. V poslednej tretine sa do streleckej listiny zapísali iba hráči Tampy Bay – dvakrát Malone a Downie. Andrej Meszároš jedenkrát asistoval a dvakrát vystrelil na brankára Hurricanes. V zápase odohral takmer 18 minút.

Článok pokračuje pod reklamou

V stretnutí medzi Chicagom a Coloradom sa predstavili aj dvaja slovenskí hráči - Marek Svatoš (Colorado) a Tomáš Kopecký (Chicago). Šťastnejší mohol byť Kopecký, pretože Blackhawks vyhrali, ale až po nájazdoch. Za Colorado sa počas základnej hracej doby presadili Hendricks, Wolski a Hejduk. Za Chicago dali gól Barker, Fraser a Ladd. V trestných strieľaniach sa rozhodlo až v deviatej sérií, v ktorej strelil víťazný gól Andrew Ladd. V nájazdoch sa presadili aj Svatoš a Kopecký. Prvý menovaný odohral v zápase 12 minút a 40 sekúnd, počas ktorých získal dva mínusové body a dve trestné minúty za podrazenie. Tomáš Kopecký hral 9 minút a 11 sekúnd. Nazbieral jeden mínusový bod, raz ohrozil brankára súpera a rozhodcovia mu udelili dve trestné minúty za hákovanie.

Detroit Red Wings nastúpil v domácej Joe Louis Arene proti Washingtonu, za ktorý hráva aj Milan Jurčina. Skóre duelu otvoril v 4. minúte hosťujúci Bradley. Na konci 16. minúty sa presadil domáci Leino. Druhá tretina priniesla iba jeden gól, ktorý strelil Jason Williams z Detroitu. Na začiatku poslednej dvadsaťminútovky vyrovnal na 1:1 Brendan Morrison, ale v 54. minúte strelil víťazný gól Holmström z Detroitu. Milan Jurčina odohral vyše 14 minút a do štatistík si pripísal jeden plusový bod. Alexandr Ovečkin opäť nedokázal streliť gól.

O osude zápasu medzi Nashvillom Predators a Buffalom Sabres rozhodol gól Mikea Griera, ktorý strelil v 57. minúte po prihrávke Tima Kennedyho. Sabres ohrozili Pekka Rinneho až 42 strelami, najviac Mike Grier (šesť striel). Predators vystrelili na Ryana Millera dvadsaťpäťkrát, ale americký brankár neinkasoval a vychytal prvé čisté konto v tejto sezóne. Slovenský obranca Andrej Sekera odohral 13 a pol minúty, počas ktorých nebodoval. Zápas pre zranenie nedohral.

Posledným Slovákom, ktorý nastúpil v nočných zápasoch bol obranca Edmontonu Ľubomír Višňovský. Súperom Oilers boli hráči Montrealu. Úvodný gól duelu strelil Mike Comrie z Edmontonu. Bolo to 100 sekúnd pred koncom prvej dvadsaťminútovky. V druhej časti sa z gólu tešili Jean-Francois Jacquees a Patrick O'Sullivan z Edmontonu. Za stavu 3:0 pre Oilers sa presadil aj prvý hráč Canadiens, ktorým bol Brian Gionta. V poslednej tretine sa v 57. minúte do streleckej listiny zapísal aj Hamrlík, ale víťazom stretnutia sa stali „olejári“. Višňovský odohral vyše 18 minút bez bodového zápisu. Brankár Jaroslav Halák sa v bráne Canadiens nepredstavil.

Ottawa už v tretej minúte zápasu proti Atlante vyhrávala 2:0, keď sa presadili Alex Kovalev a Jarkko Ruutu. Thrashers sa do konca prvej tretiny podarilo zásluhou Kovalchuka a Hainseyho vyrovnať, no v druhej tretine strelil víťazný gól Senators Mike Fisher a v tretej dvadsaťminútovke spečatil víťazstvo domácich Chris Neil.

Obhajca titulu nemal veľký problém zvíťaziť v zápase proti Torontu. Pittsburgh vyhral v kanadskom meste 5:2, keď sa o víťazstvo dvoma gólmi zaslúžil Sidney Crosby, ktorého na streleckej listine doplnili Cooke, Gončar a Staal. Malkin zaznamenal tri asistencie. Penguins vyhrali svoj štvrtý zápas sezóny, čo im Toronto, ktoré ešte nevyhralo, môže závidieť.

Teemu Selanne dvoma gólmi v tretej tretine vyrovnal stav zápasu medzi Philadelphiou a Anaheimom na 2:2 a vynútil pre tím predĺženie. V ňom gól nepadol a v samostatných nájazdoch o víťazstve Ducks rozhodol opäť fínsky blesk, ktorý sa v nich presadil ako jediný hráč. O góly Flyers sa v prvej, resp. v druhej tretine postarali Richards a Pronger.

Jacques Lemaire bol spokojný po sobotnom zápase New Jersey, v ktorom jeho zverenci podali najlepší výkon v sezóne a tešili sa z víťazstva 3:2 nad Floridou. Devils boli v zápase aktívnejší, no výborný Vokoun v domácej bráne neinkasoval viac ako tri góly z 41 striel. New Jersey pomohli aj presilovky, z ktorých strelil dva góly. Ten víťazný v 57. minúte dosiahol David Clarkson.

Rick Nash ako jediný prekonal Bryzgalova, R.J. Umberger trafil puk do prázdnej brány a Mathieu Garon zastavil všetkých 36 striel pri víťazstve Columbusu nad Phoenixom 2:0. Garon vychytal svoj tretí shutout v kariére, ktorým nedovolil Coyotes potešiť domácich fanúšikov vo vypredanej aréne, čo sa v Arizone tak často nevidí.

Dany Heatley strelil svoj piaty gól v sezóne, ktorým rozhodol o víťazstve San Jose nad Minnesotou 4:2. Sharks dokázali prekonať dvojgólovú stratu a otočiť zápas sa im podarilo už v druhej tretine, kedy sa presadili Ortmeyer, Marleau a Hetley. Patrick Marleau strelil na začiatku tretej tretiny posledný gól zápasu, ktorý bol tiež jeho piatym v ročníku.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Michal Handzuš (LAK) 20:24 1 0 1 0 1 0
Zdeno Chára (BOS) 29:38 0 1 1 0 2 0
Milan Jurčina (WAS) 14:37 0 0 0 +1 0 0
Tomáš Kopecký (CHI) 09:11 0 0 0 -1 1 2
Andrej Meszároš (TAM) 17:53 0 1 1 0 2 0
Andrej Sekera (BUF) 13:30 0 0 0 0 0 0
Marek Svatoš (COL) 12:40 0 0 0 -2 0 2
Ľubomír Visňovský (EDM) 18:35 0 0 0 +1 0 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Účasť na MS ohrozená? Posila Slovenska z NHL utrpela zranenie!Matthews robí pokroky. Vráti sa do hry v zápase číslo sedem? Slovenský útočník oslavuje: Jeho tím postúpil do finále QMJHL! + videoKanada zverejnila nomináciu na MS: Dominujú mladé pušky, nechýba Slafkovského spoluhráč Dráma: Tím slovenského útočníka vyhnal Urbana z brány a vynútil rozhodujúci zápasIslanders rozhodli o osude Loua Lamoriella a Patricka RoyaMontreal a Winnipeg si upísali hráčov z posledných dvoch draftov Hurricanes končia zmluvu s ruským útočníkom Dráma až do konca: Jednogólový zápas rozhodol o prvej sérii 2. kola na západe! Poznáme finalistov Jack Adams Award. Sú len zo Západnej konferencieV OHL vyhlásili hráča sezóny. V zámorí bol ocenený aj Filip Mešár Hellebuyck: Asi mi neuveríte, ale takto som to skutočne cítil. Je to srdcervúce Mohli za vyhodenie trénera nahnevaní hráči? Generálny manažér Seattlu reaguje Mohol by Leon Draisaitl skončiť budúci rok v Bostone? NHL ukázala, ako Slafkovský porušil pravidlá. Rozhodcov vyzvala, aby to nabudúce trestali + video Ďalšie posily Slovenska: Zahrali si v tejto sezóne v NHL, teraz si zahrajú aj na MSSlovenský reprezentant hral zápas o prežitie. Mal prsty v dôležitom góle + videoKtoré tri tímy boli v prvom kole play-off NHL najpôsobivejšie? Urban hviezdou zápasu, prvý Slovák postúpil do finále. K postupu aj prispel! Druhé kolo play-off začne už v nedeľu. Boston alebo Toronto budú mať pauzu len deňZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies