Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
04. 05.
kurzy
02:00info
BOS
TOR
NHL live
05. 05.
kurzy
22:00info
NYR
CAR
01:30info
DAL
VGK
«

Slováci v NHL

Studenič má pred sebou výzvu i príležitosť

Zámorský odborník Mike Heika, ktorý pokrýva tím Dallas Stars od roku 1994, venoval svoju pozornosť slovenskému útočníkovi Mariánovi Studeničovi a jeho predsezónnym vyhliadkam.

Dvadsaťtriročný Záhorák podpísal v júli s texaským tímom jednoročný dvojcestný kontrakt v hodnote 750 000 amerických dolárov na úrovni NHL a 100 000 dolárov v AHL. Za sebou má sezónu, ktorú začínal v New Jersey a končil v Dallase.

Studeniča si Stars osvojili cez waiver listinu po tom, čo za Devils odohral 17 zápasov so ziskom gólu. Po zmene pôsobiska odohral 16 duelov, v ktorých strelil gól a pridal dve asistencie. V priemere hrával 10 a pol minúty na zápas. Dostal šancu aj v play-off, kde nebodoval.

Podľa Heiku má teraz Studenič pred sebou príležitosť upevniť si svoje miesto v NHL po odchode niekoľkých útočníkov, no aj výzvu v podobe mladej konkurencie a nového trénerského zboru.

Článok pokračuje pod reklamou

„Studenič je pripravený na NHL a stále prichádza s dostupnou cenou. Nemusíte investovať tréningový čas, aby ste získali cez draft hráča jeho kalibru, a máte tu tiež hráča, ktorý sa dokáže zžiť so systémom. Ako mnoho hĺbkových útočníkov Stars v tomto roku, aj Studenič má pred sebou výzvu aj príležitosť,“ poznamenal Heika.

„Po odchode Alexandra Radulova, Michaela Raffla a Vladislava Namestnikova sú k dispozícii minúty, ktoré si môžete vybojovať. No, s tým tlakom od veľkej skupiny mladých zručných útočníkov by ten boj mal byť intenzívny. Spojte to s novým trénerským zborom a mnoho z týchto hráčov začína od nuly.“

„Studenič zaznamenal 16 bodov za sedem gólov a deväť asistencií v 17 zápasoch AHL v drese Uticy a Texasu, takže má aj nejaké ofenzívne schopnosti. Ak dokáže niečo z toho ukázať a stále bude aj defenzívne zodpovedný, mohol by byť celkom životaschopnou súčasťou zostavy Stars v tejto sezóne.“



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Fehérváry: Som šťastný špeciálne za Slafkovského. Je top hráčom NHL Budúcnosť slovenského útočníka v Pittsburghu? Pravdepodobne žiadnaKde by mohol skončiť Stamkos? V Detroite či po boku Slafkovského? Začala ďalšia séria, Slovák v nej bodoval. Ďalší zbieral „mínusky“+ videoBlíži sa ten čas: Anže Kopitar zváži koniec kariéry Účasť na MS ohrozená? Posila Slovenska z NHL utrpela zranenie!Matthews robí pokroky. Vráti sa do hry v zápase číslo sedem? Slovenský útočník oslavuje: Jeho tím postúpil do finále QMJHL! + videoKanada zverejnila nomináciu na MS: Dominujú mladé pušky, nechýba Slafkovského spoluhráč Dráma: Tím slovenského útočníka vyhnal Urbana z brány a vynútil rozhodujúci zápasIslanders rozhodli o osude Loua Lamoriella a Patricka RoyaMontreal a Winnipeg si upísali hráčov z posledných dvoch draftov Hurricanes končia zmluvu s ruským útočníkom Brankári inkasovali len dva góly: Ďalší tím postupuje, zápas č. 7 uvidíme aj na západe! Poznáme finalistov Jack Adams Award. Sú len zo Západnej konferencieV OHL vyhlásili hráča sezóny. V zámorí bol ocenený aj Filip Mešár Hellebuyck: Asi mi neuveríte, ale takto som to skutočne cítil. Je to srdcervúce Mohli za vyhodenie trénera nahnevaní hráči? Generálny manažér Seattlu reaguje Mohol by Leon Draisaitl skončiť budúci rok v Bostone? NHL ukázala, ako Slafkovský porušil pravidlá. Rozhodcov vyzvala, aby to nabudúce trestali + video Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies