Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
08. 05.
kurzy
01:30info
FLA
BOS
NHL live
04:00info
VAN
EDM
NHL live
09. 05.
kurzy
01:00info
CAR
NYR
NHL live
03:30info
DAL
COL
NHL live
«

Slováci v NHL

Gallant: Halák za prehru nemohol. Toľko šancí sme predtým súperom nedovolili

Slovenský brankár Jaroslav Halák odchytal v piatok svoj prvý zápas v drese Rangers. A hoci ešte päť minút pred koncom svietil na ukazovateľovi skóre stav 1:1, nakoniec sa z výhry 4:1 tešil Winnipeg.

Tréner Gerard Gallant po zápase pochválil súperovho brankára Connora Hellebuycka, ktorý sa so 40 zákrokmi stal prvou hviezdou zápasu. Podržal však aj Haláka, ktorý kryl 30 striel z 33 (90,9% úspešnosť zákrokov) a za prehru nemohol.

„Hellebuyck bol naozaj dobrý, ale Halák bol tiež skutočne dobrý,“ povedal Gallant po zápase. „Mali veľké šance z oblasti priamo pred brankárom. Umožnili sme im toho až príliš veľa. Bol to dobrý brankársky výkon, ale bola škoda, že sme nedokázali získať ten bod a inkasovali v závere tie góly.“

V prvých dvoch zápasoch sezóny chytal za New York Igor Šesťorkin, ktorý pri dvoch výhrach inkasoval 2,02 gólu na zápas a kryl 93,5 % striel. Spoluhráči pred ním však podali lepší výkon ako v piatok, kedy hrali druhý zápas za dva dni a tretí za štyri. O jediný gól sa postaral Dryden Hunt, ktorý v tretej tretine vyrovnal na 1:1.

„Hunt strelil gól, ktorý bol v tom čase dôležitý. Nanešťastie pre nás, urobili sme potom niekoľko veľkých chýb a darovali im dva góly. Zabojovali sme o ten jeden bod, ale bol to pre nás jednoducho zlý večer. Umožnili sme im veľa šancí, veľa dobrých šancí, čo sme v prvých dvoch zápasoch nerobili,“ poznamenal Gallant.

Halák, ktorý v minulej sezóne v drese Vancouveru vyhral len štyri zápasy a priestor dostal v 17, tak má po prvom štart v drese Rangers na konte stále 285 výhier. V kariére by sa chcel ešte dostať k méte 300.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies