Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
02:00info
BOS
TOR
NHL live
04. 05.
kurzy
02:00info
BOS
TOR
NHL live
05. 05.
kurzy
22:00info
NYR
CAR
01:30info
DAL
VGK
«

Magazín

Legendy NHL: Larry Clark Robinson

Larry Robinson

Larry Robinson

Larry Clark Robinson je bývalým vynikajúcim obrancom, ktorý v NHL pôsobil aj ako hlavný tréner. Od roku 1995 je členom Hokejovej siene slávy v Toronte.

Robinson sa narodil 2. júna 1951 v kanadskom meste Winchester a vyrastal na farme v západnej časti Ontária. Juniorskú kariéru začal v tíme CJHL Brockville Braves, z ktorého prešiel do tímu OHA Kitchener Rangers, odkiaľ jeho nasledujúce kroky smerovali rovno medzi profesionálov.

V roku 1971, kedy bol aj draftovaný Montrealom Canadiens z 20. miesta, debutoval v AHL, kde hrával do roku 1973 za tím Nova Scotia Voyageurs. V sezóne 1971/72 dopomohol tímu získať Calder Cup. Počas sezóny 1972/73 zaknihoval aj svoj debut v NHL. V drese Canadiens odohral vtedy 36 zápasov, v ktorých strelil dva góly a pridal štyri asistencie. Už vo svojej nováčikovskej sezóne sa tešil zo Stanley Cupu.

Robinson bol veľký a silný obranca s citom pre prácu s hokejkou, ktorý za Canadiens odohral 17 sezón pred tým, ako na tri sezóny vyskúšal pôsobenie v tíme Los Angeles Kings, po ktorom v roku 1992 ukončil aktívnu hokejovú kariéru.

Článok pokračuje pod reklamou

„Big Bird“ získal dvakrát Norris Trophy (1977 a 1980) pre najlepšieho obrancu sezóny a v roku 1978 sa dočkal zisku Conn Smythe Trophy, ceny určenej pre najužitočnejšieho hráča play-off. Robinson bol dominantným hráčom, ktorý dopomohol Montrealu k šiestim Stanley Cupom.

Počas svojej 20-ročnej kariéry v NHL ani raz nechýbal v play-off a zahral si aj desať zápasov hviezd. Jeho celkové čísla boli výborné – 208 gólov, 750 asistencií a spolu 958 bodov v základnej časti a ďalších 144 bodov v play-off. Počas kariéry nazbieral 730 plusových bodov, čo je rekord NHL.

Larry Robinson

19. november 2007

Na medzinárodnej scéne reprezentoval Kanadu na troch Kanadských pohároch v rokoch 1976, 1981 a 1984. Pri všetkých troch účastiach sa tešil z medaily. V roku 1981 reprezentoval Kanadu na majstrovstvách sveta a bol členom All-star tímu.

V roku 1995, hneď po vypršaní trojročnej čakacej lehoty, bol uvedený do Hokejovej siene slávy v Toronte. O tri roky neskôr bol magazínom The Hockey News označený za 24. najlepšieho hráča všetkých čias. V roku 2000 bol uvedený do Športovej siene slávy v Ottawe a 19. novembra 2007 sa dočkal vyradenia svojho čísla 19 v organizácii Montreal Canadiens.

Stanley Cup získal celkovo deväťkrát. K šiestim titulom, ktoré získal ako hráč, pridal aj tri ako člen New Jersey. Prvý v roku 1995, kedy v tíme pôsobil ako asistent trénera. Druhý získal už ako hlavný tréner v roku 2000 a tretí pridal v roku 2003, kedy bol opäť asistentom trénera Devils.

Prvýkrát sa hlavným trénerom stal v roku 1995, kedy ho najal tím Los Angeles Kings, v ktorom strávil na lavičke štyri sezóny. Jeho doterajšia trénerska bilancia je 209 víťazstiev, 217 prehier, 64 remíz a 11 prehier po predĺžení.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Fehérváry: Som šťastný špeciálne za Slafkovského. Je top hráčom NHL Budúcnosť slovenského útočníka v Pittsburghu? Pravdepodobne žiadnaKde by mohol skončiť Stamkos? V Detroite či po boku Slafkovského? Začala ďalšia séria, Slovák v nej bodoval. Ďalší zbieral „mínusky“+ videoBlíži sa ten čas: Anže Kopitar zváži koniec kariéry Účasť na MS ohrozená? Posila Slovenska z NHL utrpela zranenie!Matthews robí pokroky. Vráti sa do hry v zápase číslo sedem? Slovenský útočník oslavuje: Jeho tím postúpil do finále QMJHL! + videoKanada zverejnila nomináciu na MS: Dominujú mladé pušky, nechýba Slafkovského spoluhráč Dráma: Tím slovenského útočníka vyhnal Urbana z brány a vynútil rozhodujúci zápasIslanders rozhodli o osude Loua Lamoriella a Patricka RoyaMontreal a Winnipeg si upísali hráčov z posledných dvoch draftov Hurricanes končia zmluvu s ruským útočníkom Brankári inkasovali len dva góly: Ďalší tím postupuje, zápas č. 7 uvidíme aj na západe! Poznáme finalistov Jack Adams Award. Sú len zo Západnej konferencieV OHL vyhlásili hráča sezóny. V zámorí bol ocenený aj Filip Mešár Hellebuyck: Asi mi neuveríte, ale takto som to skutočne cítil. Je to srdcervúce Mohli za vyhodenie trénera nahnevaní hráči? Generálny manažér Seattlu reaguje Mohol by Leon Draisaitl skončiť budúci rok v Bostone? NHL ukázala, ako Slafkovský porušil pravidlá. Rozhodcov vyzvala, aby to nabudúce trestali + video Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies