Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
08. 05.
kurzy
01:30info
FLA
BOS
NHL live
04:00info
VAN
EDM
NHL live
09. 05.
kurzy
01:00info
CAR
NYR
NHL live
03:30info
DAL
COL
NHL live
«

Správy z NHL

Luke Schenn vytvoril rekord NHL: Je to česť, priznáva

Luke Schenn z Vancouveru vytvoril v sobotnom zápase proti Arizone nový rekord NHL, keď vo svojej kariére urobil najviac bodyčekov spomedzi obrancov.

Schenn pri sobotnej výhre 3:2 po predĺžení urobil šesť bodyčekov, pričom ten posledný bol jeho 2947. v kariére. Prekonal tým rekordný zápis Brooksa Orpika. Rekordný bodyček pritom prišiel proti jeho niekdajšiemu spoluhráčovi z páru, Jakobovi Chychrunovi.

„Bol mojím partnerom, keď ako osemnásťročný prišiel do tejto ligy, a strávili sme spolu dobrú časť roka. Pred predĺžením som mu za to poďakoval – prikorčuľoval do môjho rohu počas presilovky. Dobre sme sa na tom zasmiali,“ povedal Schenn pre The Hockey News.

„K Orpikovi som vzhliadal z viacerých dôvodov. Hral som proti nemu často a bol na ľade bojovníkom – to je dôležité pre play-off, kde získal pár Pohárov. Je skvelé byť tam hore s takým hráčom.“

Článok pokračuje pod reklamou

Bodyčeky nebývajú častým dôvodom na oslavy, ale v prípade tridsaťtriročného pracanta sa prekonanie rekordu bralo vážne aj v kabíne tímu.

„Má ich na konte dvakrát toľko ako ďalší hráč v poradí v našom tíme. Je to úžasné. Neuveriteľná méta. Blížiť sa k 3000 bodyčekom – je to celkom mimoriadne číslo. Mám z neho radosť a som rád, že je v našom mužstve,“ povedal útočník J.T. Miller.

Schenn v prvých 25 zápasoch tejto sezóny urobil 107 bodyčekov, s čím mu patrí druhé miesto v lige za Nicolasom Deslauriersom z Philadelphie (108). V tíme sú druhí v poradí Miller a Dakota Joshua s 55 bodyčekmi.

V celkovom historickom poradí je Schenn na šiestom mieste za päticou útočníkov – Calom Clutterbuckom (3647), Dustinom Brownom (3632), Mattom Martinom (3494), Alexom Ovečkinom (3355) a Milanom Lucicom (3151).

„Hral som proti nim často. Uvedomujem si, že keď sú na ľade, tak je to zvyčajne náročný večer, náročné striedanie. Byť v spoločnosti týchto chlapcov je pre mňa česť,“ priznal Schenn.

Bodyčeky sa v NHL zaznamenávajú od ročníka 2005/06.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies