Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
04. 05.
kurzy
02:00info
BOS
TOR
NHL live
05. 05.
kurzy
22:00info
NYR
CAR
01:30info
DAL
VGK
«

Slováci v NHL

Gáborík koncertoval, bodovali aj Višňovský a Chára

Marián Gáborík má za sebou najvydarenejší zápas doterajšieho priebehu sezónu, keď strelil dva góly, na ďalšie dva prihral a tešil sa z víťazstva svojho tímu. Bodovali aj obrancovia Zdeno Chára a Ľubomír Višňovský.

Vášnivý tréner John Tortorella mal kľudný, ukľudňujúci tón a správu po tom, čo sa Rangers prepadli do dvojgólovej straty. Zobral si time-out a povedal svojmu mužstvu, aby hralo uvoľnene. Boli to len dva góly a stále bolo 50 minút do konca zápasu. Marián Gáborík sa postaral o zvyšok. Štyrmi bodmi, svojim tohto sezónnym maximom, dokázal doviesť newyorský tím k víťazstvu 7:4 nad Columbusom. Trenčiansky rodák strelil dva góly, pridal dve asistencie a zaslúžene sa stal prvou hviezdou zápasu, po ktorom sa posunul na druhé miesto v kanadskom bodovaní a s 18 gólmi sa vrátil na čelo poradia strelcov. Slovenský útočník tentokrát nezostal na všetko sám a dostal potrebnú pomoc aj od spoluhráčov. Dva góly strelil Sean Avery a strelecky sa presadili aj Artem Anisimov, Michael Del Zotto a Matt Gilroy. Henrik Lundqvist zaznamenal 26 zákrokov a prekonali ho Derek MacKenzie, Jared Boll, Kristian Huselius a Jakub Voráček. Rangers vyhrali prvý zápas z posledných troch.

Edmonton zdolal hladko Phoenix 4:0 a k víťazstvu prispel dvoma bodmi za dve asistencie aj slovenský obranca Ľubomír Višňovský. Topoľčiansky rodák odohral v zápase dvadsať minút, počas ktorých dokázal nazbierať aj dva plusové body, jednu strelu a dve trestné minúty. Prvou hviezdou zápasu sa stal jeho spoluhráč na brankárskom poste Jeff Deslauriers, ktorý zastavil všetkých 36 striel Coyotes, aby vychytal svoj prvý shutout v kariére. Ethan Moreau, Sheldon Souray, Aleš Hemský a Shawn Horcoff sa presadili strelecky za tím, ktorý bol prestrieľaný 25:36. Hemský strelil svoj 100. gól v kariére, ktorý prišiel sedem sekúnd po góle Souraya, čo je najmenší časový rozdiel medzi dvoma gólmi Oilers od roku 1982, kedy sa to podarilo dvojici Glenn Anderson-Wayne Gretzky. Souray neprekonal brankára Bryzgalova, ale dotkol sa posledný puku z hráčov Edmontonu a tak mu bol pripísaný. Do brány sa totiž odrazil od Davida Schlemka.

Do bodovania sa zapísal aj obranca Zdeno Chára, ktorý nahrával na víťazný gól svojho tímu, ktorý v 33. minúte strelil Milan Lucic. Boston porazil St. Louis 4:2 a okrem Lucica sa do streleckej listiny zapísali Mark Recchi, Blake Wheeler a Marco Sturm. Štyri body si zo zápasu odniesol Patrice Bergeron, ktorý zaznamenal asistenciu pri každom góle Bruins. Tuukka Rask zaknihoval 29 zákrokov a inkasoval len góly z hokejok Keitha Tkachuka a Carla Colaiacova. Chára v stretnutí odohral 20 minút a 39 sekúnd, počas ktorých zaznamenal okrem asistencie tri strely na bránu. Boston vyhral tretí zápas v rade, čo sa stalo po prvýkrát v aktuálnej sezóne. Proti St. Louis sa mu pritom z dlhodobého hľadiska príliš nedarí. Z posledných 18 stretnutí od sezóny 1996/97 vyhral Boston tri.

Článok pokračuje pod reklamou

Colorado v domácom prostredí narazilo na Philadelphiu. Hráči Avalanche mali počas prvých dvoch tretín prevahu, no v záverečnej dvadsaťminútovke sa triasli o výsledok, keď sa Flyers snažili o vyrovnanie. Hosťujúci tím prestrieľal Colorado 19:4, no Craig Anderson svoj tím podržal a inkasoval len dva góly. Celkovo puk vyberal z brány štyrikrát, keď ho prekonali Danny Briere (pridal aj dve asistencie) a Jeff Carter, ktorí strelili po dva góly. Jeho spoluhráči však strelili o jeden gól viac a fanúšikovia v Pepsi Cneter sa tak dočkali tesného víťazstva 5:4. Strelecky sa presadili David Jones, ktorý strelil dva góly, Paul Stastny, Cody McLeod a Scott Hannan. Marek Svatoš v stretnutí odohral 13 minút a 12 sekúnd. Na svoje konto si pripísal jednu strelu a päť trestných minút za bitku.

Martin Erat zaknihoval dva góly, z ktorých bol jeden víťazný, a Nashville porazilo Detroit v pomere 3:1. O tretí presný zásah Predators, ktorým sa podarilo vyhrať šiesty zápas v rade, sa postaral Arnott. Na strane „červených krídel“ sa do streleckej listiny zapísal iba Miller. Pekka Rinne čelil v bránke Nashvillu 31 strelám a Chris Osgood, gólman Red Wings, zlikvidoval 22 z 25 striel.

Toronto, posledný tím aktuálneho ročníka, nastúpilo vo svojej hale proti „ostrovanom“ z Long Islandu. Hostia viedli už 3:0, ale domáci dokázali vyrovnať a nakoniec sa o víťazovi rozhodlo až v predĺžení, v ktorom skóroval Bailey z Islanders. Z jeho spoluhráčov dali gól Tambellini, Moulson a Bergenheim. V drese „javorových listov“ sa presadili Kessel, Primeau a Hagman. Väčšina akcii domácich končila na skvele chytajúcom hosťujúcom gólmanovi Dwaynovi Rolosonovi, ktorý chytil 58 z 61 striel! Jeho tím ohrozil domácich brankárov (Toskala a Gustavsson) 21-krát.

Kapitán Penguins Sidney Crosby rozhodol presilovkovým gólom v predĺžení o výhre svojho mužstva nad Floridou 3:2. V základnej hracej dobe dokázali „tučniaci“ z nepriaznivého stavu 0:2 vyrovnať na 2:2 a vynútili si predĺženie. Strelcami dvoch presných zásahov „Pens“ boli Dupuis a Rupp. Fleuryho prekonali Horton a Ballard. Tomáš Vokoun sa v bránke „panterov“ zaskvel 42 úspešnými zákrokmi, Fleury ich na svojom konte mal 19.

Mike Fisher rozhodol v predĺžení svojim desiatym tohto sezónnym gólom o výhre „senátorov“ nad Capitals. Po 60. minútach bol stav nerozhodný 3:3. Autormi troch gólov na strane Senators boli Regin, Neil a Picard. Elliotta v bráne Ottawy dokázali prekonať Clark, Morrison a Beagle, pre ktorého to bol premiérový gól v NHL.

Marty Turco udržal 38. shutout vo svojej kariére a Dallas sa mohol radovať z výhry nad Carolinou v pomere 2:0. Oba góly dosiahli „hviezdy“ v presilovkách – Benn a Richards. Za prvú hviezdu duelu bol vyhlásený Turco, druhou sa stal Morrow a treťou Legace.

V poslednom stretnutí na seba narazili Ducks z Anaheimu a Flames z Calgary. Dva body získali „káčeri“, ktorí sa z víťazstva 3:2 radovali až v nájazdoch. V základnej hracej dobe sa z 28 striel Anaheimu ujali dve z hokejok Ryana a Getzlafa. Na opačnej strane skórovali Glencross a kapitán Iginla. Rozhodujúci nájazd premenil Teemu Selänne. V zápase odohrali až štyri hráči vyše 28 minút – Iginla (CAL), Niedermayer (ANA), Perry (ANA) a Wisniewski (ANA).

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Marián Gáborík (NYR) 18:53 2 2 4 +3 3 0
Zdeno Chára (BOS) 20:39 0 1 1 0 3 0
Marek Svatoš (COL) 13:12 0 0 0 0 1 5
Ľubomír Višňovský (EDM) 19:58 0 2 2 +2 1 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Fehérváry: Som šťastný špeciálne za Slafkovského. Je top hráčom NHL Budúcnosť slovenského útočníka v Pittsburghu? Pravdepodobne žiadnaKde by mohol skončiť Stamkos? V Detroite či po boku Slafkovského? Začala ďalšia séria, Slovák v nej bodoval. Ďalší zbieral „mínusky“+ videoBlíži sa ten čas: Anže Kopitar zváži koniec kariéry Účasť na MS ohrozená? Posila Slovenska z NHL utrpela zranenie!Matthews robí pokroky. Vráti sa do hry v zápase číslo sedem? Slovenský útočník oslavuje: Jeho tím postúpil do finále QMJHL! + videoKanada zverejnila nomináciu na MS: Dominujú mladé pušky, nechýba Slafkovského spoluhráč Dráma: Tím slovenského útočníka vyhnal Urbana z brány a vynútil rozhodujúci zápasIslanders rozhodli o osude Loua Lamoriella a Patricka RoyaMontreal a Winnipeg si upísali hráčov z posledných dvoch draftov Hurricanes končia zmluvu s ruským útočníkom Brankári inkasovali len dva góly: Ďalší tím postupuje, zápas č. 7 uvidíme aj na západe! Poznáme finalistov Jack Adams Award. Sú len zo Západnej konferencieV OHL vyhlásili hráča sezóny. V zámorí bol ocenený aj Filip Mešár Hellebuyck: Asi mi neuveríte, ale takto som to skutočne cítil. Je to srdcervúce Mohli za vyhodenie trénera nahnevaní hráči? Generálny manažér Seattlu reaguje Mohol by Leon Draisaitl skončiť budúci rok v Bostone? NHL ukázala, ako Slafkovský porušil pravidlá. Rozhodcov vyzvala, aby to nabudúce trestali + video Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies