Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
02:00info
BOS
TOR
NHL live
04. 05.
kurzy
02:00info
BOS
TOR
NHL live
05. 05.
kurzy
22:00info
NYR
CAR
01:30info
DAL
VGK
«

Slováci v NHL

Tatar prekvapuje: V tejto štatistike patrí medzi elitu NHL

Tím New Jersey Devils sa počas celej sezóny snažil nájsť tie najlepšie kombinácie formácií. Skúsil už všetko. Nick Villano z Pucks and Pitchforks však poukázal na prekvapivo úspešnú kombináciu, ktorej súčasťou je aj Tomáš Tatar.

Lindy Ruff mení konštantne svoje formácie, čo vedie k zaujímavým výsledkom. Nie je prekvapením, že Jack Hughes bol na ľade pri väčšine gólov, no môže prekvapiť, že taký Jegor Šarangovič bol na ľade pri vyššom počte inkasovaných gólov ako strelených.

Pri hlbšom pohľade si však Villano všimol slovenského útočníka s takou dobrou štatistikou, že mu z toho padla sánka – Tatar bol podľa Natural Stat Trick na ľade pri 15 inkasovaných góloch v hre piatich proti piatim, kým jeho tím strelil 39 gólov. To mu dáva GF% na hodnote 72%!

„Áno, táto štatistika má svoje chyby, ale to neznamená, že niečo nehovorí. Jediní etablovaní hráči (minimálne 500 odohraných minút) s lepšími číslom ako Tatar v celej lige hrajú všetci za Boston Bruins,“ poznamenal Villano.

Článok pokračuje pod reklamou

„Tatar je v tejto sezóne neskutočne efektívny. Hoci nie je veľmi často v rovnakej formácii, robí vlny bez ohľadu na to, s kým hrá. Z ôsmich formácií mal Tatar negatívny gólový diferenciál len v jednej. V 15 minútach s Erikom Haulom a Dawsonom Mercerom bol pri inkasovanom góle a nebol pri strelenom.“

Villano tiež poukazuje na výnimočne pozitívne štatistiky Tatara, keď hrá s Nicom Hischierom. S ním a Fabianom Zetterlundom bol na ľade pri deviatich strelených a troch inkasovaných góloch. Ešte lepšie sa mu darilo s Hischierom a Jesperom Brattom – za 123 minút boli pri deviatich góloch strelených a len dvoch inkasovaných.

„Momentálne Devils posunuli Tatara nižšie k Haulovi a Mercerovi. Tatarove čísla to neovplyvnilo. V januári bol len pri dvoch inkasovaných góloch a bol na ľade pri 11 strelených góloch. Je naozaj ťažké určiť, prečo tomu tak je. Tento mesiac strelil len jeden gól. Jeden! A stále jeho formácie strelila 11 gólov,“ skonštatoval zámorský autor.

„Je tam niečo, čo robí, vďaka čomu udržiava puky v útočnom pásme. Preto Lindy Ruff dôveruje Tatarovi v prvej presilovkovej formácii s Jackom Hughesom, Jesperom Brattom, Nicom Hischierom a Dougiem Hamiltonom. Na papieri sa zdá byť ako muž navyše, no jeho sezóna sa na papieri nehrá. Chce to kalkulačku, aby ste definovali, čo Tatar robí, a tie výsledky sú neskutočne pozitívne. “



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Fehérváry: Som šťastný špeciálne za Slafkovského. Je top hráčom NHL Budúcnosť slovenského útočníka v Pittsburghu? Pravdepodobne žiadnaKde by mohol skončiť Stamkos? V Detroite či po boku Slafkovského? Začala ďalšia séria, Slovák v nej bodoval. Ďalší zbieral „mínusky“+ videoBlíži sa ten čas: Anže Kopitar zváži koniec kariéry Účasť na MS ohrozená? Posila Slovenska z NHL utrpela zranenie!Matthews robí pokroky. Vráti sa do hry v zápase číslo sedem? Slovenský útočník oslavuje: Jeho tím postúpil do finále QMJHL! + videoKanada zverejnila nomináciu na MS: Dominujú mladé pušky, nechýba Slafkovského spoluhráč Dráma: Tím slovenského útočníka vyhnal Urbana z brány a vynútil rozhodujúci zápasIslanders rozhodli o osude Loua Lamoriella a Patricka RoyaMontreal a Winnipeg si upísali hráčov z posledných dvoch draftov Hurricanes končia zmluvu s ruským útočníkom Brankári inkasovali len dva góly: Ďalší tím postupuje, zápas č. 7 uvidíme aj na západe! Poznáme finalistov Jack Adams Award. Sú len zo Západnej konferencieV OHL vyhlásili hráča sezóny. V zámorí bol ocenený aj Filip Mešár Hellebuyck: Asi mi neuveríte, ale takto som to skutočne cítil. Je to srdcervúce Mohli za vyhodenie trénera nahnevaní hráči? Generálny manažér Seattlu reaguje Mohol by Leon Draisaitl skončiť budúci rok v Bostone? NHL ukázala, ako Slafkovský porušil pravidlá. Rozhodcov vyzvala, aby to nabudúce trestali + video Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies