Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
04. 05.
kurzy
02:00info
BOS
TOR
NHL live
05. 05.
kurzy
22:00info
NYR
CAR
01:30info
DAL
VGK
«

Sumáre

Ďalšie predĺženie a rovnaký hrdina: Florida je na polceste k finále

Aj tretí zápas tretieho kola tohtoročného play-off NHL rozhodovalo predĺženie. Tentoraz však Carolina a Florida maratón neabsolvovali.

Odporúčame:
Sekcia Play-off 2023

Finále Východnej konferencie

Zápas č. 2
1
2
3
P
Stav série
 Carolina Hurricanes
1
0
0
0
1
••••
 Florida Panthers
0
1
0
1
2
••••
Podrobné štatistiky

Tak ako prvý, aj druhý zápas finále Východnej konferencie rozhodol rovnaký muž. Matthew Tkachuk potrestal v druhej minúte predĺženia hákovanie Jesperiho Kotkaniemiho už po 12 sekundách presilovky, aby opäť rozhodol o výhre Floridy 2:1 nad Carolinou, po ktorej tím zo Sunrise vedie 2:0 na zápasy. Sergej Bobrovskij predviedol 37 zákrokov a Aleksander Barkov vyrovnal v druhej dvadsaťminútovke stav zápasu. Skóre otvoril už v druhej minúte prvej tretiny Jalen Chatfield. Do brány Hurricanes sa tentoraz postavil Antti Raanta, ktorý zastavil 24 striel. Séria sa teraz presťahuje do FLA Live Arény, v ktorej sa tretí zápas odohrá v pondelok.

Víťazný gól Tkachuka:


Zo zápasu sa odohralo len 107 sekúnd a už sa skóre menilo prvýkrát, keď domácich fanúšikov potešil Charfield, ktorý pred bránou usmernil za Bobrovského chrbát nahodenú prihrávku Aha. Florida sa tešila z vyrovnania o minútu neskôr, ale gól Forslinga bol po trénerskej výzve neuznaný pre ofsajd. Oba tímy následne nevyužili po jednej presilovke a štyri minúty pred prvou prestávkou nezahrala trénerská výzva ani v prospech domácich. Gól Druryho neplatil opäť pre postavenie mimo hry.

Kým v prvej tretine bola lepšie Carolina, v druhej Florida hru vyrovnala. A v jej ôsmej minúte sa jej podarilo vyrovnať aj skóre, keď sa pekným zakončením prezentoval Barkov – Mahura mu poslal puk pred bránu, on naznačením zakončenia oklamal Raantu a bekhendom následne poslal puk do odkrytej hornej časti brány. V strede tretiny Hurricanes zatlačili a v 34. minúte vytasil Bobrovskij veľký zákrok vyrážačkou proti Teräväinenovi. Presilovky opäť zostali nevyužité – oba tímy hrali po jednej.

Efektný gól Barkova:

Článok pokračuje pod reklamou

V tretej tretine hrali tímy opatrnejšie a do zakončenia sa príliš netlačili. V 48. minúte sa Tkachuk s Cousinsom dostávali do prečíslenia, ale Tkachukova prihrávka si nenašla adresáta. V 53. minúte bol vo výbornej šanci White, položil si brankára, no z ťažkého uhla nezakončil presne. Následne Carolina nevyužila presilovku.

V úvode predĺženia mohol rozhodnúť o vyrovnaní série Staal, ale neuspel. V druhej minúte nadstaveného času putoval Kotkaniemi na trestnú lavicu za hákovanie a došlo k využitiu prvej presilovky v zápase – Bennett poslal puk pred bránu Reinhartovi a ten namiesto zakončenia posunul puk Tkachukovi, ktorý už nemal problém prekonať položeného Raantu. Bolo rozhodnuté.

Antti Raanta
Sergej Bobrovskij
61:51 24/29 61:51 37/38
Frederik Andersen
Alex Lyon
- - - -

Dva zápasy po sebe v jednej sérii play-off sa predlžovali po desiatykrát. Carolina to pritom zažila v roku 2021, Florida 2016 – išlo o posledné dva prípady. ... Bobrovskij urobil v prvej tretine až 19 zákrokov. Viac ich v jednej tretine v play-off urobili z brankárov Floridy len Jose Theodore (23, 2012) a Spencer Knight (21, 2021). ... Barkov s 10 gólom v play-off v kariére vyrovnal na druhom mieste klubového poradia Raya Shepparda a Davea Lowryho. Viac ich strelil len jeho spoluhráč Carter Verhaeghe (14). ... Tkachuk vyrovnal klubový rekord Verhaegheho s troma gólmi v predĺžení v play-off a ako prvý hráč tímu ich dosiahol v jednom roku. Tým vyrovnal rekord NHL Coreyho Perryho (2017), Maurice Richarda (1951) a Mela Hilla (1939). ... Carolina si zhoršila bilanciu v zápasoch tohtoročného play-off, v ktorých otvorila stav zápasu, na 5-2.

Hviezdy duelu: 1. S. Bobrovskij (FLA), 2. M. Tkachuk (FLA), 3. A. Barkov (FLA)

Matthew Tkachuk, útočník Panthers: „Vypadnime odtiaľto, v posledných dvoch zápasoch tu bolo veľa hokeja. Bolo jednoducho skvelé, že sme to ukončili tak skoro. Začalo to skvelou prihrávkou Bennetta a po tej skvelej prihrávke od Rainharta to pre mňa bolo skutočne, skutočne jednoduché. Bolo to úžasné.“

Rod Brind’Amour, tréner Hurricanes: „Už sme si týmto prešli. Nie je to pre nás nič nové. V posledných pár rokoch sme dostali veľa kopancov do tváre a vždy sme na to zareagovali. Som si preto celkom istý, že ďalší zápas vyhráme.“



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Fehérváry: Som šťastný špeciálne za Slafkovského. Je top hráčom NHL Budúcnosť slovenského útočníka v Pittsburghu? Pravdepodobne žiadnaKde by mohol skončiť Stamkos? V Detroite či po boku Slafkovského? Začala ďalšia séria, Slovák v nej bodoval. Ďalší zbieral „mínusky“+ videoBlíži sa ten čas: Anže Kopitar zváži koniec kariéry Účasť na MS ohrozená? Posila Slovenska z NHL utrpela zranenie!Matthews robí pokroky. Vráti sa do hry v zápase číslo sedem? Slovenský útočník oslavuje: Jeho tím postúpil do finále QMJHL! + videoKanada zverejnila nomináciu na MS: Dominujú mladé pušky, nechýba Slafkovského spoluhráč Dráma: Tím slovenského útočníka vyhnal Urbana z brány a vynútil rozhodujúci zápasIslanders rozhodli o osude Loua Lamoriella a Patricka RoyaMontreal a Winnipeg si upísali hráčov z posledných dvoch draftov Hurricanes končia zmluvu s ruským útočníkom Brankári inkasovali len dva góly: Ďalší tím postupuje, zápas č. 7 uvidíme aj na západe! Poznáme finalistov Jack Adams Award. Sú len zo Západnej konferencieV OHL vyhlásili hráča sezóny. V zámorí bol ocenený aj Filip Mešár Hellebuyck: Asi mi neuveríte, ale takto som to skutočne cítil. Je to srdcervúce Mohli za vyhodenie trénera nahnevaní hráči? Generálny manažér Seattlu reaguje Mohol by Leon Draisaitl skončiť budúci rok v Bostone? NHL ukázala, ako Slafkovský porušil pravidlá. Rozhodcov vyzvala, aby to nabudúce trestali + video Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies