Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
08. 05.
kurzy
01:30info
FLA
BOS
NHL live
04:00info
VAN
EDM
NHL live
09. 05.
kurzy
01:00info
CAR
NYR
NHL live
03:30info
DAL
COL
NHL live
«

Sumáre

Hrdina Tkachuk vyrovnal rekord, Florida je po prvýkrát od roku 1996 vo finále!

Finále Východnej konferencie skončilo najkratším možným spôsobom. Florida vyhrala aj štvrtý zápas série proti Caroline a teší sa z Prince of Wales Trophy.

Odporúčame:
Sekcia Play-off 2023

Finále Východnej konferencie

Zápas č. 4
1
2
3
Stav série
 Florida Panthers
2
1
1
4
••••
 Carolina Hurricanes
1
1
1
3
••••
Podrobné štatistiky

Matthew Tkachuk strelil svoj druhý gól zápasu počas presilovky päť sekúnd pred koncom tretej tretiny, aby rozhodol o výhre Floridy 4:3 nad Carolinou a zároveň o postupe do finále. Hoci každý zápas série skončil najtesnejším rozdielom, série skončila jasne 4:0 v prospech Panthers, ktorí si vo veľkom finále zahrajú po prvýkrát od roku 1996 a po druhýkrát vo svojej histórii. Okrem Tkachuka bol dvojbodový aj Aleksander Barkov, ktorý nedohral predošlý duel pre zranenie. Pripísal si dve asistencie. Z gólov sa tešili aj Anthony Duclair a Ryan Lomberg, Sergej Bobrovskij urobil 36 zákrokov. Prekonali ho Paul Stastny, Teuvo Teräväinen a Jesper Fast, ktorý v 57. minúte vyrovnal na 3:3. Brady Skjei a Jordan Martinook dvakrát asistovali, Frederik Andersen kryl 20 striel. Jaccob Slavin utrpel zranenie už na začiatku prvej tretiny, Stefan Noesen vynechal pre zranenie posledných 14 minút prvej tretiny a celú tretiu tretinu. Florida sa vo finále stretne s Vegas alebo Dallasom. Prvý menovaný tím bude mať dnes prvú šancu rozhodnúť o svojom postupe za stavu 3:0 na zápasy.

Víťazný gól:


Ešte sa fanúšikovia nestihli poriadne ani usadiť a už po 41 sekundách hry ich dostal do varu otváracím gólom Duclair. Krátko na to Bennett vrazil za bránou do Slavina a kľúčového obrancu Hurricanes zranil. Z následnej šarvátky sa stala presilovka domácich, ktorá zostala nevyužitá. Ani Carolina nevyužila svoju prvú presilovku od šiestej minúty. Panthers boli v tomto smere úspešní v 11. minúte, kedy Tkachuk šikovným zakončením pomedzi nohy Andersena potrestal nedovolené bránenie Aha. Florida sa následne ubránila v oslabení, no v 14. minúte strelil kontaktný gól Stastny, ktorý dorazil do brány strelu Skjeia, ktorá sa odrazila od tyčky.

Caroline sa podarilo vyrovnať stav zápasu na 2:2 v tretej minúte druhej dvadsaťminútovky, keď Teräväinen zakončil úspešne pod brvno Bobrovského brány. Hostia boli na koni, ale z neho ich zrazil v strede tretiny Lomberg, ktorý po prihrávke Whitea zakončil rýchly protiútok a obnovil vedenie. Panthers ožili a od 36. minúty dostali šancu hrať presilovku. Nevyužili ju a následne sa obránili aj oslabeniu.

Tretia tretina sa začala opatrne, no hostia dostali príležitosť vyrovnať skóre v jej piatej minúte po faule Gudasa. Domáci sa ubránili. Carolina sa snažila o vyrovnanie, Florida už príliš neriskovala. V 57. minúte sa však z tlaku hostí stal vyrovnávajúci gól Fasta. Tlak Hurricanes pokračoval, no minútu pred koncom sa podrazenia dopustil Staal a v početnej prevahe rozhodol o všetkom Tkachuk. Hostia neuspeli s reklamáciou nedovoleného bránenia v hre brankárovi a za zvyšných päť sekúnd už s výsledkom nedokázali urobiť nič.

Podanie rúk:


Sergej Bobrovskij
Frederik Andersen
60:00 36/39 59:55 20/24
Alex Lyon
Antti Raanta
- - - -

Tkachuk vyrovnal rekord NHL s najneskorším gólom rozhodujúcim o vyhraní série play-off v normálnom hracom čase. Päť sekúnd pred koncom skóroval aj Nick Metz z Toronta v roku 1942. ... Panthers sú prvým tímom v ére po expanzii (od ročníka 1967/68), ktorý postúpil do finále a nestrávil aspoň 30 % času v základnej časti na postupovej pozícii. Strávili na nej len 28 % dní (54 zo 190). Predošlý rekord držali Blues z roku 2019 s 32 %. Nakoniec získali Stanleyho pohár. ... Florida je druhou divokou kartou vo finále od zavedenia aktuálneho formátu. Prvou bol Nashville v roku 2017.

Panthers získali Prince of Wales Trophy:


Hviezdy duelu: 1. M. Tkachuk (FLA), 2. S. Bobrovskij (FLA), 3. R. Lomberg (FLA)

Sergej Bobrovskij, brankár Panthers: „Je to úžasné. Ukázali sme veľkú húževnatosť a máme šťastie, že je Chucky (Matt Tkachuk) na našej strane. Vie, ako strieľať veľké góly.“

Rod Brind’Amour, tréner Hurricanes: „Každý bude hovoriť, že nás vymietli. To sa však nestalo. Sledujem hru. Som tam. Strihám zápasy. Boli sme v hre. Neprehrali sme štyri zápasy. Porazili nás, ale boli sme blízko. Mohlo to ísť aj opačným smerom. Tie štyri zápasy mohli ísť aj v náš prospech.“




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies