Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
03. 05.
kurzy
01:00info
NSH
VAN
NHL live
04:00info
VGK
DAL
NHL live
04. 05.
kurzy
02:00info
BOS
TOR
«

Slováci v NHL

Gáborík troma bodmi pomohol k víťazstvu, Višňovský dvojbodový

Vo štvrtok sa odohralo deväť stretnutí, v ktorých sa predstavili aj štyria Slováci. Do kanadského bodovania sa zapísali Marián Gáborík a Ľubomír Višňovský. Obaja sa tešili aj z gólu.

V odvetnom mestskom derby sa podarilo zvíťaziť Rangers. Tréner John Tortorella nechal sedieť na tribúne Wada Reddena a Aleša Kotalíka a zmeny v zostave priniesli impulz, ktorý tím z Manhattanu potreboval. Ryan Callahan strelil dva góly a pridal dve asistencie, Marián Gáborík strelil svoj 24. gól v sezóne a pridal dve asistencie, a Henrik Lundqvist zaznamenal 35 zákrokov pri víťazstve 5:2 nad Islanders. Gáborík, najlepší strelec v NHL, sa po zápase stal na pár minút lídrom aj kanadského bodovania. Na svojom konte má už 45 bodov. V stretnutí odohral 22 minút a zaznamenal päť streleckých pokusov. Aj vďaka nemu Rangers ukončili päťzápasovú sériu prehier a po prvýkrát od 23. novembra strelili viac ako tri góly. „Myslím, že sa na tom podielali všetci. Nemusíte hrať perfektný zápas, keď strelíte nejaké góly. Samozrejme, Hank (Henrik Lundqvist) bol pre nás najdôležitejším hráčom,“ povedal po zápase Tortorella. Gáborík sa stal treťou hviezdou zápasu.

Obranca Ľubomír Višňovský strelil svoj ôsmy gól v sezóne a zaznamenal aj jednu asistenciu, no dvoma bodmi nepomohol Edmontonu k víťazstvu. Nad sily hráčov Oilers bol vo štvrtok výber Nashvillu, ktorý sa tešil z víťazstva 6:3. Veľký podiel na víťazstve mal Patric Hornqvist, ktorý strelil dva góly a na ďalší prihrával. Dan Ellis zaznamenal 21 zákrokov a raz ho prekonal Robert Nilsson, ktorý v prvej tretine strelil gól aj Pekkovi Rinnemu, ktorého prekonal aj Višňovský. Topoľčiansky rodák odohral v zápase 23 a pol minúty a zaznamenal aj jeden mínusový bod a tri strely na bránu. O góly Predators sa postarali Hornqvist, Ryan Jones, Joel Ward, Marcel Goc a Jerred Smithson.

Red Wings vyhrali ďalší zápas, ale prišli aj o ďalšieho hráča. Jimmy Howard zaznamenal 30 zákrokov a vychytal svoj prvý shutout v NHL, vďaka čomu Detroit porazil Tampu Bay pomerom 3:0. O góly sa postarali Drew Miller, Todd Bertuzzi a Patrick Eaves. Zápas však nedohral Henrik Zetterberg, ktorý v prvej tretine utrpel zranenie ľavého ramena. Detroit si musel poradiť aj bez Franzena, Filppulu, Williamsa, Kronwalla, Clearyho, Helma a Ericssona. Napriek tomu zvíťazil vo štvrtom zápase v rade. Slovenský obranca Andrej Meszároš odohral v zápase 21 minút a 20 sekúnd, počas ktorých ohrozil Howarda štyrikrát. Do štatistík si pripísal jeden mínusový bod.

Los Angeles cestovalo na svoj štvrtkový zápas do Calgary. V dueli bolo mierne akrvnejšie, no z víťazstva sa netešilo. Základy úspechu Flames postavil Miikka Kiprusoff, ktorý zaznamenal 34 zákrokov a za svoj chrbát pustil len puk z hokejky Coreyho Elkinsa, ktorému sa podarilo vsietiť prvý gól v kariére. Domáci sa mohli tešiť z víťazstva 2:1, o ktoré sa gólmi zaslúžili Dion Phaneuf a Nigel Dawes. „Kippera“ ohrozil dvoma strelami aj Michal Handzuš, ktorý strávil na ľade 19 minút, počas ktorých zblokoval dve strely Flames.

Rich Peverley strelil svoj druhý gól v zápase v druhej minúte predĺženia, Ondřej Pavelec zastavil 42 striel a Atlanta po prvýkrát porazila na domácom ľade Dallas. Thrashers vyhrali pomerom 6:5, z víťazstva priamo na ľade sa netešil Boris Valábik, ktorý sa do základnej zostavy nedostal. Za domácich sa presadili aj Maxim Afinogenov, Iľja Kovaľčuk, Jim Slater a Nik Antropov. Za Stars sa dvakrát presadil Stephane Robidas a po góle pridali Jamie Benn a Jere Lehtinen.

Kris Letang a Sidney Crosby sa presadili v samostatných nájazdoch, aby pomohli Pittsburghu k štvrtému víťazstvu v rade. Penguins vo štvrtok zdolali Philadelphiu pomerom 3:2. Crosby, ktorý sa presadil strelecky aj v normálnom hracom čase, je v tejto sezóne 100% úspešný na samostatných nájazdoch. Z piatich pokusov sa ešte ani raz nemýlil. Bill Guerin strelil druhý gól Penguins v normálnom hracom čase. Jeff Carter a Claude Giroux sa presadili za Flyers.

Mikko Koivu strelil víťazný gól a Niklas Backstrom zastavil 30 striel, aby Minnesota mohla osláviť víťazstvo 3:1 nad Montrealom. Robbie Earl otvoril skóre stretnutia, ktoré uzavrel Cal Clutterbuck. Jediný gól Canadiens vsietil Andrej Kosticyn. Minnesota vyhrala deviate stretnutie v posledných jedenástich. Montreal sa v posledných piatich dueloch ešte z víťazstva netešil.

Shane Doan svoj 1000. zápas oslávil víťazstvom. Robert Lang rozhodol v samostatných nájazdoch o víťazstve Phoenixu 2:1 nad Columbusom. K dvom bodom pomohol aj Jason LaBarbera, ktorý zaznamenal 38 úspešných zákrokov. V normálnom hracom čase sa strelecky presadili Keith Yandle za Coyotes a Rick Nash za Blue Jackets.

V poslednom zápase včerajšieho programu v NHL sa predstavili na štadióne HP Pavilion v San Jose hráči Anaheimu . Domáci neboli príjemnými hostiteľmi, keď od prvých sekúnd zápasu zatlačili svojho súpera do hlbokej defenzívy. Avšak napriek veľkej hernej prevahe v úvodnom dejstve nedokázali hráči San Jose prekonať skvelého Giguera. Brankár hostí úspešne čelil v prvej dvadsaťminútovke až 18 strelám. Na radosť domácich fanúšikov prelomil streleckú smolu Joe Thornton, ktorý presne v polovici zápasu otvoril skóre. Hostia po inkasovanom góle otvorili hru a to sa prejavilo na konečnom skóre. San Jose bez problémov a zaslúžene zvíťazilo 4:1.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Marián Gáborík (NYR) 22:09 1 2 3 0 5 0
Andrej Meszároš (TAM) 21:20 0 0 0 -1 4 0
Michal Handzuš (LAK) 18:54 0 0 0 0 2 0
Ľubomír Višňovský (EDM) 23:27 1 1 2 -1 3 0




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
V OHL vyhlásili hráča sezóny. V zámorí bol ocenený aj Filip Mešár Hellebuyck: Asi mi neuveríte, ale takto som to skutočne cítil. Je to srdcervúce Mohli za vyhodenie trénera nahnevaní hráči? Generálny manažér Seattlu reaguje Mohol by Leon Draisaitl skončiť budúci rok v Bostone? NHL ukázala, ako Slafkovský porušil pravidlá. Rozhodcov vyzvala, aby to nabudúce trestali + video Ďalšie posily Slovenska: Zahrali si v tejto sezóne v NHL, teraz si zahrajú aj na MSSlovenský reprezentant hral zápas o prežitie. Mal prsty v dôležitom góle + videoKtoré tri tímy boli v prvom kole play-off NHL najpôsobivejšie? Urban hviezdou zápasu, prvý Slovák postúpil do finále. K postupu aj prispel! Druhé kolo play-off začne už v nedeľu. Boston alebo Toronto budú mať pauzu len deňJe to potvrdené: Hurricanes obnovili spoluprácu so Chicagom Nazbieral 116 bodov: Útok so mnou a Slafkovským by mohol byť veľmi nebezpečný! Déjà vu? Zrazu je tu veľká dráma. Tréner vyzval Pastrňáka k zlepšeniuV AHL začala ďalšia séria. Farma Tampy vyrovnala stav tej svojej Je rozhodnuté: Bude Toronto opäť bojovať o prežitie bez najväčšej hviezdy?Na Mastertonovu trofej sú nominovaní brankári a spoluhráč SlovákaNemec má v tomto roku šancu vytvoriť nový rekord MS. Skončí Slafkovský hneď za ním? Dvorskému sa môže otvoriť šanca v NHL: Tlak necítim, vzormi sú mi Slafkovský a Nemec Stamkos chce ďalší Stanley Cup s Tampou. Majú o spoluprácu záujem obe strany? Ikonický analytik má pre Ovečkina radu: Schudni! Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies