Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 05.
kurzy
03:00info
VAN
EDM
21. 05.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Správy z NHL

Carolina sa približuje k novej zmluve so svojou superhviezdou

Jozef Struhár  
21.07.2023

Zdá sa, že tím Carolina Hurricanes je blízko k predĺženiu zmluvy so svojím hviezdnym centrom Sebastianom Ahom.

„Pracujeme na tom, približujeme sa,“ povedal generálny manažér Don Waddell pre ligový web. „Ešte tam nie sme, ale rozprávame sa pravidelne, takmer denne, takže dúfam, že môžeme dôjsť do cieľa budúci týždeň alebo tak nejako.“

Aho je jedným z niekoľkých významných hráčov NHL, ktorí môžu od 1. júla podpísať nové zmluvy. Vstupuje do posledného roka svojho súčasného päťročného kontraktu v hodnote 42,3 milióna amerických dolárov.

Čoskoro dvadsaťšesťročný Fín viedol Hurricanes v počte strelených gólov v šiestich sezónach po sebe a predtým bol v piatich sezónach po sebe aj najproduktívnejším hráčom tímu. V trj uplynulej ho prekonal Martin Nečas. V nej zaznamenal 36 gólov a 67 bodov v 75 dueloch. V 15 zápasoch play-off pridal päť gólov a sedem asistencií.

Článok pokračuje pod reklamou

„Týchto hráčov je ťažké nahradiť. Len tomu čeľme, je to tak,“ poznamenal Waddell.

Aho je s cap-hitom 8,46 milióna amerických dolárov najlepšie plateným hráčom tímu. Podľa predpovede Evolving-Hockey by jeho nasledujúca zmluva mohla byť osemročná s cap-hitom 10,46 milióna amerických dolárov, ktorý by bol 11. najvyšší v sezóne 2024/25, hoci ho zrejme prekoná aj Auston Matthews.

Waddell tiež priznal, že okrem podpisu novej zmluvy s Ahom by chcel pre budúcu sezónu pritiahnuť ešte nejaké posily. Je aj v pravidelnom kontakte s Vladimirom Tarasenkom, hoci jeho platového požiadavky predstavujú prekážku.

„Pokračujeme v rozhovoroch s hráčom a jeho agentom. Veľkým problémom pre nás je strop. Ten išiel hore len o milión. Preto počas tohto leta vidíte tak málo prestupov a preto je tam ešte niekoľko dosť dobrých hráčov, ktorí sú na trhu. V systéme nie je momentálne dostatok peňazí pre každého,“ skonštatoval Waddell.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
MS 2024: Nájazdová dráma, Slovensko si štvrťfinále nezaistiloMajster sveta tvrdí: Niečo v mužstve nefunguje. Obul sa aj do Slafkovského Zámorského experta v zápase proti Francúzsku zaujali len dvaja Slováci Obsadí post generálneho manažéra Columbusu jedno z dvoch známych mien? NHL zverejnila už aj rozpis finále Západnej konferencie Pekarčík druhý najlepší v play-off. Clarkov pohár však získal iný Slovák! Sýkora sa presadil, ale len krok ho delí od konca sezóny + videoCanucks budú hrať zápas č. 7 a hviezdny brankár urobil veľký pokrok Budú sa zmeny v Caroline týkať aj trénera? Zdá sa, že sme už odpoveď spoznaliJednoznačný víťaz: Poznáme držiteľa Selkeho trofeje! Spojené štáty americké vymenovali trénera pre olympijské hry Zomrel člen „Zázraku na ľade“, ktorý bol nútený predať svoju medailu Draisaitl napodobnil Gretzkého a Lemieuxa. Jasný triumf nám prináša zápas č. 7 MS 2024: Slovensko zdolalo Francúzsko a urobilo veľký krok k štvťfináleDnes Slovensko čaká súper, ktorý ho už raz zaskočil. Kľúčový zápas príde zajtraKanadská legenda prirovnala Slafkovského k 50-gólovému strelcovi Carolina čelí ťažkým rozhodnutiam. Ostatné tímy by mali byť v strehu Studenič opäť prispel k výhre, jeho tím má postupový mečbal! Arénu v Hamiltone čaká veľká renovácia. Bude cieľom tím NHL? Finále sa dramatizuje. Prispel k tomu aj Juraj Pekarčík! Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies