Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
03. 05.
kurzy
01:00info
NSH
VAN
NHL live
04:00info
VGK
DAL
NHL live
04. 05.
kurzy
02:00info
BOS
TOR
«

Správy z NHL

Exkluzívne: Detroit nastúpil v kompletnom zložení po takmer 12 rokoch

Nočný zápas medzi mužstvami New Jersey Devils a Detroit Red Wings (4:3) priniesol niečo, čo NHL už veľmi dlho nezažila: Red Wings konečne nastúpili v kompletnom zložení.

Znie to neuveriteľne, ale Red Wings nehrali v kompletnom zložení – teda s hráčmi, ktorých mali v tej ktorej sezóne pod zmluvou, a pokiaľ by neboli zranení, nastupovali by v zápasovej zostave – predchádzajúcich 927 súťažných zápasov za sebou (891v základnej časti a 36 v play-off).

„Zápasovou zostavou” sa myslia hráči, ktorí majú zvyčajne jednocestné zmluvy a pri plnom zdraví a štandardnej výkonnosti majú pevné miesto v zostave. Nejde teda o hokejistov, ktorí napríklad len dočasne hrávajú v nižších formáciách, zaskakujú za zranených, čakajú na svoju šancu v pozícii zdravých náhradníkov alebo v AHL a pod.

Red Wings zažili zápas, kedy nastúpili v plnej sile, naposledy v sobotu 26. novembra 2011. Hrali na domácom ľade proti Nashvillu, zvíťazili 4:1, no krátko pred koncom zápasu prišli o Patricka Eavesa, ktorého počas presilovky Predators vážne zranil Roman Josi, keď ho tvrdou strelou trafil do hlavy, zlomil mu čeľusť a poslal ho na nosidlá. Eaves absentoval v zostave vo všetkých zostávajúcich 65 zápasoch sezóny 2011/12. V ďalšej sezóne sa do akcie síce vrátil, ale to už mužstvu chýbali ďalší zranení hráči zo zápasovej zostavy, čo nakoniec pokračovalo celé roky až do včerajšieho úvodného duelu tohto ročníka.

Čo bolo prekvapivé, na túto dlhočiznú vlnu neustálych absencií v dôsledku zranení mali iba minimálny vplyv hokejisti, ktorí boli mimo hry od začiatku ročníka a po celú sezónu sa do akcie nedostali. Red Wings za tú dobu zažili len 20 zápasov (teda len 2,15 % zo všetkých týchto zápasov), kedy im chýbali iba hráči absentujúci celú sezónu.

Prekvapoval aj fakt, že 927-zápasová séria bez kompletnej zostavy sa poväčšine poskladala len z dlhšie trvajúcich zranení. Niektorí hráči chýbali v zostave v jednom, dvoch alebo troch zápasoch, no pri koncipovaní tejto série napokon nehrali veľkú rolu, pretože boli len ďalšími zranenými hráčmi v jednom veľkom lazarete. Viaceré zranenia sa výrazne prekrývali a často na mesiace dopredu predurčovali toto mužstvo k tomu, že sa znova a znova nedočká zápasu v plnej sile.

Zaiste, zranenia a z nich plynúce absencie patria k hokeju a nevyhnú sa žiadnemu mužstvu. Dlhá 927-zápasová séria sústavných zranení a absencií, ktoré posledných takmer 12 rokov sužovali Red Wings, bola napriek tomu nevídaná. Obzvlášť, keď Red Wings už hodnú dobu prechádzajú prestavbou, za tie roky ich postupne opustili mnohí starší hráči s chronickými zdravotnými problémami a mužstvo sa omladzovalo a začalo dávať väčší priestor novicom, ktorých telá ešte neboli také utlčené a opotrebované ako u starších hokejistov.

Skrátka, bola to séria, aká sa u jedného klubu v takom dlhom časovom úseku a po toľkých zmenách v kádri len tak nevidí.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Poznáme finalistov Jack Adams Award. Sú len zo Západnej konferencieV OHL vyhlásili hráča sezóny. V zámorí bol ocenený aj Filip Mešár Hellebuyck: Asi mi neuveríte, ale takto som to skutočne cítil. Je to srdcervúce Mohli za vyhodenie trénera nahnevaní hráči? Generálny manažér Seattlu reaguje Mohol by Leon Draisaitl skončiť budúci rok v Bostone? NHL ukázala, ako Slafkovský porušil pravidlá. Rozhodcov vyzvala, aby to nabudúce trestali + video Ďalšie posily Slovenska: Zahrali si v tejto sezóne v NHL, teraz si zahrajú aj na MSSlovenský reprezentant hral zápas o prežitie. Mal prsty v dôležitom góle + videoKtoré tri tímy boli v prvom kole play-off NHL najpôsobivejšie? Urban hviezdou zápasu, prvý Slovák postúpil do finále. K postupu aj prispel! Druhé kolo play-off začne už v nedeľu. Boston alebo Toronto budú mať pauzu len deňJe to potvrdené: Hurricanes obnovili spoluprácu so Chicagom Nazbieral 116 bodov: Útok so mnou a Slafkovským by mohol byť veľmi nebezpečný! Déjà vu? Zrazu je tu veľká dráma. Tréner vyzval Pastrňáka k zlepšeniuV AHL začala ďalšia séria. Farma Tampy vyrovnala stav tej svojej Je rozhodnuté: Bude Toronto opäť bojovať o prežitie bez najväčšej hviezdy?Na Mastertonovu trofej sú nominovaní brankári a spoluhráč SlovákaNemec má v tomto roku šancu vytvoriť nový rekord MS. Skončí Slafkovský hneď za ním? Dvorskému sa môže otvoriť šanca v NHL: Tlak necítim, vzormi sú mi Slafkovský a Nemec Stamkos chce ďalší Stanley Cup s Tampou. Majú o spoluprácu záujem obe strany? Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies