Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
NSH
VAN
NHL live
04:00info
VGK
DAL
NHL live
03. 05.
kurzy
01:00info
NSH
VAN
NHL live
04:00info
VGK
DAL
NHL live
04. 05.
kurzy
02:00info
BOS
TOR
«

Slováci v NHL

Šatan ukázal, že to stále vie - strelil svoj prvý gól + video

Skúsený slovenský útočník Miroslav Šatan vo štvrtok odohral svoj druhý zápas v sezóne a dokázal v ňom na seba upozorniť ideálnym spôsobom, keď strelil svoj vôbec prvý gól v drese tímu Boston Bruins.

Bol to však len Šatan a jeho spoluhráč z útoku Blake Wheeler, kto sa dokázal v zápase proti Chicagu presadiť. Zvyšní hráči Bostonu na nich nedokázali nadviazať a zápas proti favoritovi zo Západnej konferencie prehrali pomerom 2:5.

„Je pekné vidieť ako nový spoluhráč v našom tíme, nová posila, strelí gól. Je to dobré pre tím, aj preňho. Dodá mu to sebadôveru. Je to inteligentný hráč. Robí dobré rozhodnutia s pukom. To je práve to, čo potrebujeme,“ povedal kapitán Zdeno Chára.

Kým Šatan v tejto sezóne nestreli viac ako 30 gólov ako bol zvyknutý, vo štvrtok ukázal, že aj v pokročilom hokejovom veku v ňom stále existuje „duch“ zakončovateľa. Šatan bol pred bránou Niemiho, keď dostal prihrávku od Wheelera a z otočky zakončil presnou strelou zápästím do pravého rohu bránky fínskeho brankára.

Článok pokračuje pod reklamou

„Čo sa týka toho gólu, bol na správnom mieste. Bol priamo pred bránou, čakal na prihrávku a potom strelil pekný gól,“ povedal Chára.

Šatan debutoval v drese Bruins skôr ako sa čakalo. V prvých dvoch zápasoch strávil na ľade pomerne veľa času a svojimi výkonmi milo prekvapil. Už po dvoch zápasoch sa dá povedať, že nebude len súčasťou tímu, ale bude aj prispievať k jeho výsledkom.

„Nechcem poukazovať len na jedného hráča. Budeme potrebovať viac ako Šatana, ale určite dnes odohral slušný zápas a urobil dobrú robotu. V tú predchádzajúcu noc mal niekoľko skvelých šancí a hral dobre. A dnes opäť - strelil gól, takže aspoň on robí niečo, čo pomáha nášmu hokejovému tímu,“ povedal tréner Bruins Claude Julien.

„Strieľal góly v lige po dlhý čas. Je to rozumný hráč. Chceli sme viac hĺbky do našej zostavy a viac konkurencie. Nanešťastie máme zranených hráčov, ale je skvelé, keď môžete uviesť takého hráča akým je on,“ povedal o Šatanovi ďalší veterán Mark Recchi.

Bruins v zápase proti Chicagu nastupovali s uzdraveným Milanom Lucicom. Duel však po pár sekundách skončil predčasne pre Marca Savarda, ktorý by so zranením nohy mohol pauzovať dlhšiu dobu.

„Je neuveriteľné, ako sa každý zápas niekto zraní, ale stávalo sa to aj predtým v iných tímoch. Vieme, že je to niečo, na čo sa nemôžme vyhovárať. Bude len potrebné, aby ostatní hráči vystúpili vpred do ich úloh a udržali tempo,“ povedal po zápase Šatan.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Poznáme finalistov Jack Adams Award. Sú len zo Západnej konferencieV OHL vyhlásili hráča sezóny. V zámorí bol ocenený aj Filip Mešár Hellebuyck: Asi mi neuveríte, ale takto som to skutočne cítil. Je to srdcervúce Mohli za vyhodenie trénera nahnevaní hráči? Generálny manažér Seattlu reaguje Mohol by Leon Draisaitl skončiť budúci rok v Bostone? NHL ukázala, ako Slafkovský porušil pravidlá. Rozhodcov vyzvala, aby to nabudúce trestali + video Ďalšie posily Slovenska: Zahrali si v tejto sezóne v NHL, teraz si zahrajú aj na MSSlovenský reprezentant hral zápas o prežitie. Mal prsty v dôležitom góle + videoKtoré tri tímy boli v prvom kole play-off NHL najpôsobivejšie? Urban hviezdou zápasu, prvý Slovák postúpil do finále. K postupu aj prispel! Druhé kolo play-off začne už v nedeľu. Boston alebo Toronto budú mať pauzu len deňJe to potvrdené: Hurricanes obnovili spoluprácu so Chicagom Nazbieral 116 bodov: Útok so mnou a Slafkovským by mohol byť veľmi nebezpečný! Déjà vu? Zrazu je tu veľká dráma. Tréner vyzval Pastrňáka k zlepšeniuV AHL začala ďalšia séria. Farma Tampy vyrovnala stav tej svojej Je rozhodnuté: Bude Toronto opäť bojovať o prežitie bez najväčšej hviezdy?Na Mastertonovu trofej sú nominovaní brankári a spoluhráč SlovákaNemec má v tomto roku šancu vytvoriť nový rekord MS. Skončí Slafkovský hneď za ním? Dvorskému sa môže otvoriť šanca v NHL: Tlak necítim, vzormi sú mi Slafkovský a Nemec Stamkos chce ďalší Stanley Cup s Tampou. Majú o spoluprácu záujem obe strany? Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies