Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
03. 05.
kurzy
01:00info
NSH
VAN
NHL live
04:00info
VGK
DAL
NHL live
04. 05.
kurzy
02:00info
BOS
TOR
«

Slováci v NHL

Šatan strelil gól a zranil sa, Višňovský rozhodol o víťazstve

Päť slovenských hokejistov sa predstavilo v akcii v šiestich zápasoch, ktoré boli v NHL na programe vo štvrtok. Do bodovania sa zapísali traja, pričom strelecky sa presadil Miroslav Šatan, ktorý však zápas pre zranenie nedohral.

Boston cestoval na svoj štvrtkový zápas na Floridu, kde sa stretol s tímom Tampa Bay Lightning. Bruins zvíťazili pomerom 5:4, keď si základy víťazstva vybudovali v prvej tretine, ktorú vyhrali 4:0. Hostia sa vybudovali dokonca päťgólový náskok. Skóre stretnutia otvoril Miroslav Šatan, ktorý v zápase odohral štyri a pol minúty pred tým, než ho opustil pre reznú ranu na ruke. Tím podrobnosti nezverejnil, viac informácií bude dostupných v piatok po vyšetrení. Ďalšie góly strelili dvojgóloví strelci Milan Lucic a Michael Ryder. Pri piatom góle zaznamenal bod za asistenciu aj Zdeno Chára, ktorý na ľade strávil niečo cez 24 minút a zaznamenal aj tri strely na bránu a šesť trestných minút. Tampe sa podarilo v zvyšnom priebehu zápasu znížiť na rozdiel jediného gólu. Po dva góly strelili Martin St. Louis a Steve Downie. Boston vyhral tretí zápas v rade a pomohol k tomu aj Tuukka Rask, ktorý zaznamenal napokon 31 zákrokov. Dvoma strelami ho ohrozil aj obranca Andrej Meszároš, ktorý v akcii strávil 19 a pol minúty.

V Los Angeles na seba narazili domáci Kings a Oilers z Edmontonu. Hostia si vytvorili dvojgólové vedenie, keď sa strelecky presadili Dennis Grebeškov a Dustin Penner. V druhej polovici tretej tretiny sa však domácemu celku podarilo vyrovnať, keď výborne chytajúceho Jeffa Deslauriersa prekonali Dustin Brown a Ryan Smyth. O víťaznom mužstve sa napokon muselo rozhodnúť v samostatných nájazdoch. Víťazný premenil v desiatej sérii slovenský obranca Ľubomír Višňovský, ktorý rozhodol o víťazstve Edmontonu 3:2. Topoľčiansky rodák odohral v zápase 22 minút a v normálnej hracej dobe zaznamenal aj bod za asistenciu. V nájazdoch bol úspešný aj center Michal Handzuš v deviatej sérii, no na jeho gól zareagoval úspešne Gilbert Brule. Handzuš v zápase odohral 19 a pol minúty a zaznamenal aj jeden mínusový bod a dve strely na bránu. Deslauriers ukončil duel s 41 zákrokmi a Oilers vyhrali prvý zápas po štyroch prehrách.

Chris Philips a Alex Kovalev strelili góly v tretej tretine a Jason Spezza mal gól a dve asistencie v prvej, aby Ottawa porazila Washington pomerom 6:5. Brian Elliott zaznamenal 19 zákrokov, aby pomohol Senators k 13. víťazstvo v posledných 14 zápasoch. Washington prehral druhý zápas po 14-zápasovej víťaznej sérii. Milan Michálek, Daniel Alfredsson a Chris Neil sa tiež presadili za Senators. Hetrik strelil hosťujúci Alexand Sjomin a o dva zvyšné góly sa postarali Tomáš Fleischmann a Jeff Schultz.

Článok pokračuje pod reklamou

Sergej Samsonov strelil víťazný gól v druhej minúte predĺženia, aby Carolina zdolala Buffalo 4:3 a zaznamenala štvrté víťazstvo v rade. Brandon Sutter strelil gól a pridal dve asistencie, a Stepphane Yelle a Ray Whitney sa tiež presadili, aby pomohli trénerovi Paulovi Mauriceovi dosiahnuť 400. víťazstvo v kariére. Za Buffalo, ktoré prehralo šiesty zápas v sérii, sa dvakrát presadil Derek Roy a raz Jochen Hecht. Andrej Sekera v zápase nehral.

Patrick Marleau sa ako jediný hráč presadil v samostatných nájazdoch a Jevgenij Nabokov zaznamenal 50 zákrokov (najviac v kariére), aby Sharks zdolali Detroit pomerom 3:2. Joe Thornton a Dwight Helminen sa strelecky presadili v normálnom hracom čase za Sharks. Góly Red Wings vsietili Johan Franzen a Jason Williams.

Roberto Luongo zaknihoval 31 zákrokov, aby vychytal svoje štvrté čisté konto v prebiehajúcej sezóne. Alex Burrows sa tešil z gólu pri normálnom počte hráčov na ľade, Jannik Hansen v oslabení a Ryan Kesler v presilovke. Canucks zvíťazili pomerom 3:0 nad Panthers. Alexander Edler zaznamenal dve asistencie. Brankár Floridy Tomáš Vokoun zaznamenal 32 zákrokov.

Nováčik Jamie Benn strelil víťazný gól na začiatku tretej tretiny a Marty Turco zaznamenal 33 zákrokov, aby Stars vo štvrtok zdolali Calgary pomerom 3:1. Mike Ribeiro sa presadil strelecky dvakrát – v druhej tretine vyrovnával na 1:1 a v tretej uzavrel skóre strelou do prázdnej brány. Turca prekonal len Jarome Iginla, ktorý strelil svoj 25. gól v sezóne.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Zdeno Chára (BOS) 24:17 0 1 1 0 3 6
Miroslav Šatan (BOS) 04:24 1 0 1 +1 1 4
Andrej Meszároš (TAM) 19:35 0 0 0 0 2 0
Michal Handzuš (LAK) 19:24 0 0 0 -1 2 0
Ľubomír Višňovský (EDM) 22:04 0 1 1 0 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Poznáme finalistov Jack Adams Award. Sú len zo Západnej konferencieV OHL vyhlásili hráča sezóny. V zámorí bol ocenený aj Filip Mešár Hellebuyck: Asi mi neuveríte, ale takto som to skutočne cítil. Je to srdcervúce Mohli za vyhodenie trénera nahnevaní hráči? Generálny manažér Seattlu reaguje Mohol by Leon Draisaitl skončiť budúci rok v Bostone? NHL ukázala, ako Slafkovský porušil pravidlá. Rozhodcov vyzvala, aby to nabudúce trestali + video Ďalšie posily Slovenska: Zahrali si v tejto sezóne v NHL, teraz si zahrajú aj na MSSlovenský reprezentant hral zápas o prežitie. Mal prsty v dôležitom góle + videoKtoré tri tímy boli v prvom kole play-off NHL najpôsobivejšie? Urban hviezdou zápasu, prvý Slovák postúpil do finále. K postupu aj prispel! Druhé kolo play-off začne už v nedeľu. Boston alebo Toronto budú mať pauzu len deňJe to potvrdené: Hurricanes obnovili spoluprácu so Chicagom Nazbieral 116 bodov: Útok so mnou a Slafkovským by mohol byť veľmi nebezpečný! Déjà vu? Zrazu je tu veľká dráma. Tréner vyzval Pastrňáka k zlepšeniuV AHL začala ďalšia séria. Farma Tampy vyrovnala stav tej svojej Je rozhodnuté: Bude Toronto opäť bojovať o prežitie bez najväčšej hviezdy?Na Mastertonovu trofej sú nominovaní brankári a spoluhráč SlovákaNemec má v tomto roku šancu vytvoriť nový rekord MS. Skončí Slafkovský hneď za ním? Dvorskému sa môže otvoriť šanca v NHL: Tlak necítim, vzormi sú mi Slafkovský a Nemec Stamkos chce ďalší Stanley Cup s Tampou. Majú o spoluprácu záujem obe strany? Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies