Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
04. 05.
kurzy
02:00info
BOS
TOR
NHL live
05. 05.
kurzy
22:00info
NYR
CAR
01:30info
DAL
VGK
«

Sumáre

Franzen strelil päť gólov! Slováci bez bodu

Stredajšia noc bola nezabudnuteľná pre švédskych fanúšikov a priaznivcov Detroitu, špeciálne Johana Franzena, ktorý strelil päť gólov a zapísal sa medzi hŕstku hráčov, ktorým sa to podarilo. Medzi nimi nechýba ani Marián Gáborík.

Absolútnou hviezdou večera sa v NHL v stredu stál švédsky útočník Johan Franzen, ktorý v Ottawe predviedol one man show. Franzen strelil päť gólov ako prvý hráč od 20. decembra 2007, kedy sa rovnaký kúsok podaril Mariánovi Gáboríkovi. Svoj hetrik skompletizoval v 41. minúte, štvrtý gól pridal v 48. minúte a piaty v poslednej minúte, kedy už Senators hrali bez brankára. Okrem neho sa strelecky presadili aj Kris Draper a Niklas Kronwall. Henrik Zetterberg zaknihoval tri asistencie, Jimmy Howard zaznamenal 29 zákrokov a Detroit vyhral pomerom 7:5. Z domácich hráčov sa dvakrát presadil Milan Michalek a z gólu sa tešili aj Alex Kovalov, Peter Regin a Chris Campoli.

V akcii sa predstavili len dvaja „kalifornskí Slováci“, ktorým sa bodovať nepodarilo. Center Michal Handzuš cestoval s Kings do Edmontonu, z ktorého si Los Angeles odnieslo plný bodový zisk po víťazstve 3:1. Najvýraznejšie sa oň postarali dvojgólový Ryan Smyth, Jonathan Quick s 32 zákrokmi a obranca Jack Johnson, ktorý strelil gól a pridal dve asistencie. Jediný gól Oilers vsietil Magnus Paajarvi, ktorý v 24. minúte otvoril stav zápasu. Nikolaj Chabibulin zaznamenal 23 zákrokov. Handzuš ho neohrozil ani raz počas 17 minút a 14 sekúnd, ktoré strávil na ľade. Na buly mal výbornú 71% úspešnosť, pričom absolvoval až 21 vhadzovaní.

Obranca Ľubomír Višňovský bol druhým slovenským zástupcom stredajšieho večera. Do bodovania sa tiež nezapísal, no netešil sa ani z víťazstva, keď Ducks podľahli na domácom ľade rivalovi zo San Jose pomerom 3:4. Sharks si vypracovali v prvej tretine trojgólové vedenie, ktoré rozhodlo o osude zápasu. Ryan Clowe, ktorý nadviazal na presné zásahy Danyho Heatleyho, Bena Eagera a Jason Demersa, zaznamenal víťazný gól v druhej časti hry. Antti Niemi čelil 30 strelám, z ktorých inkasoval tri góly z hokejok Jeffreyho Lupula, Cama Fowlera a Bobbyho Ryana. Trikrát ho ohrozil aj Višňovský, ktorý bol s 25 minútami a 38 sekundami najvyťažovanejším hráčom zápasu. Sharks vyhrali šiesty zápas z posledných siedmich a sú vo svojom najlepšom období v sezóne.

Článok pokračuje pod reklamou

Brent Johnson urobil 20 zákrokov, aby doviedol Pittsburgh k víťazstvu 3:0 nad NY Islanders. Do štatistík sa mu však čisté konto nezapočíta, pretože zápas po bitke s Rickom DiPietrom nedochytal. Gólmi k štvrtému víťazstvu v sérii prispeli Tyler Kennedy, Chris Kunitz a Max Talbot. Penguins doma zvíťazili nad Islanders už v desiatom zápase v rade. Newyorský klub naposledy vyhral v Pittsburghu 21. decembra 2007.

Tomáš Plekanec a Brian Gionta strelili góly v tretej tretine a Alex Auld zaknihoval 33 zákrokov, aby Montreal na domácom ľade zdolal Floridu tesne 3:2. Jeff Halpern vyrovnal na 1:1, keď druhej tretine odpovedal na prvý gól v NHL Scotta Timminsa v NHL, predtým ako Plekanec a Gionta poslali Habs do vedenia 3:1. V 58. minúte ešte znížil Stephen Weiss. Tomáš Vokoun zaznamenal 37 zákrokov.

Roberto Luongo zastavil všetkých 23 striel Phoenixu, aby dopomohol Vancouveru k hladkému víťazstvu 6:0 na ľade arizonského tímu. Dva góly strelil Ryan Kesler, dve asistencie zaznamenal Mikael Samuelsson a na listine strelcov sa ocitli aj Alexandre Burrows, Jannik Hansen, Mason Raymond a Cody Hodgson, ktorý vo svojom druhom zápase v kariére strelil svoj premiérový gól.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Michal Handzuš (LAK) 17:14 0 0 0 0 0 0
Ľubomír Višňovský (ANA) 25:38 0 0 0 0 3 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Fehérváry: Som šťastný špeciálne za Slafkovského. Je top hráčom NHL Budúcnosť slovenského útočníka v Pittsburghu? Pravdepodobne žiadnaKde by mohol skončiť Stamkos? V Detroite či po boku Slafkovského? Začala ďalšia séria, Slovák v nej bodoval. Ďalší zbieral „mínusky“+ videoBlíži sa ten čas: Anže Kopitar zváži koniec kariéry Účasť na MS ohrozená? Posila Slovenska z NHL utrpela zranenie!Matthews robí pokroky. Vráti sa do hry v zápase číslo sedem? Slovenský útočník oslavuje: Jeho tím postúpil do finále QMJHL! + videoKanada zverejnila nomináciu na MS: Dominujú mladé pušky, nechýba Slafkovského spoluhráč Dráma: Tím slovenského útočníka vyhnal Urbana z brány a vynútil rozhodujúci zápasIslanders rozhodli o osude Loua Lamoriella a Patricka RoyaMontreal a Winnipeg si upísali hráčov z posledných dvoch draftov Hurricanes končia zmluvu s ruským útočníkom Brankári inkasovali len dva góly: Ďalší tím postupuje, zápas č. 7 uvidíme aj na západe! Poznáme finalistov Jack Adams Award. Sú len zo Západnej konferencieV OHL vyhlásili hráča sezóny. V zámorí bol ocenený aj Filip Mešár Hellebuyck: Asi mi neuveríte, ale takto som to skutočne cítil. Je to srdcervúce Mohli za vyhodenie trénera nahnevaní hráči? Generálny manažér Seattlu reaguje Mohol by Leon Draisaitl skončiť budúci rok v Bostone? NHL ukázala, ako Slafkovský porušil pravidlá. Rozhodcov vyzvala, aby to nabudúce trestali + video Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies