Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
03. 05.
kurzy
01:00info
NSH
VAN
NHL live
04:00info
VGK
DAL
NHL live
04. 05.
kurzy
02:00info
BOS
TOR
«

Sumáre

Chára doviedol Bruins k Stanley Cupu!

Boston Bruins porazil Vancouver Canucks v rozhodujúcom siedmom zápase finále Stanley Cupu pomerom 4:0, aby sa dočkal šiesteho titul v klubovej histórii. Ako prvý nad hlavu zdvihol Stanley Cup Zdeno Chára!

VANCOUVER – BOSTON 0:4 (0:1, 0:2, 0:1)
Konečný stav série: 3-4

V rozhodujúcom siedmom zápase nezačal Boston najlepšie a už od úvodu sa dostal pod tlak domáceho tímu. Hoci Canucks kontrolovali tempo hry, od úvodu mali výborné držanie puku a vytvorili si aj zopár príležitostí, opäť veľmi spoľahlivý výkon podával Tim Thomas. Ten sa spolu so spoluhráčmi tešil z prvého gólu v 15. minúte, kedy po vhadzovaní získal kontorlu nad pukom Brad Marchand, ktorý poslal puk Patriceovi Bergeronovi, ktorý prekonal Roberta Luonga. V posledných sekundách Bruins vystrašil moment, pri ktorom Zdeno Chára po narazení Chrisa Higginsa skončil na pár sekúnd na ľade, no slovenský obranca zápas neopustil.

V druhej dvadsaťminútovke sa Boston výrazne priblížil k svojmu šiestemu Stanley Cupu v histórii. Po pomalom začiatku Bruins odpovedali a využili takmer každú príležitosť. Už v úvode trafil Marchand tyčku, no dočkal sa aj gólu. V 33. minúte zaznamenal svoj 10. v play-off, ktorým zvyšoval na rozdiel dvoch gólov. Netrvalo dlho a Luongo inkasoval aj tretí gól. V 38. minúte Patrice Bergeron strelil svoj druhý gól a nemohol prísť v lepšom čase. Chára bol na trestnej lavici a Canucks dostali príležitosť vsietiť kontaktný gól. Bergeron prešiel cez dvoch obrancov, pričom Ehrhoff sa ho snažil podraziť, čo spôsobilo, že obaja hráči vrazili do domáceho brankára. Videorozhodca však gól uznal. Canucks si medzi gólmi vypracovali pár šancí, najväčšie spálili Ryan Kesler a Alex Burrows.

Článok pokračuje pod reklamou

Tim Thomas svoju výbornú sezónu napokon ukončil s 37 zákrokmi a shutoutom, keď gól neinkasoval ani v tretej tretine. V nej mali domáci hráči poslednú šancu na vyrovnanie, no nepodarilo sa im využiť na gól ani hru bez brankára, počas ktorej uzavrel skóre zápasu Marchand. Svoj 11. gól v play-off strelil v 58. minúte. Po 60 minútach rozhodujúceho zápasu vypukla veľká radosť hráčov Bruins, ktorí najskôr sledovali, ako si Thomas prevzal ocenenie pre najužitočnejšieho hráča play-off, a potom ako Zdeno Chára zdvihol nad hlavu prestížny Stanley Cup vo svojom jubilejnom 100. zápase v play-off.

Chára, ktorý sa stal siedmym slovenským hráčom, ktorého meno sa ocitne na pohári lorda Stanleyho, odohral v poslednom zápase sezóny 27 minút a 12 sekúnd, počas ktorých zaznamenal dva plusové body, dve trestné minúty, tri zblokované strely a jeden bodyček.

Hviezdy zápasu:
1. Tim Thomas, Boston (37/37)
2. Patrice Bergeron, Boston (2+0)
3. Brad Marchand, Boston (2+1)

„Strelili sme prvý gól a vedeli sme, že ten bude dôležitý, keď sme sem prichádzali. Ak sa dostali do nejakej šance, Timmy tam bol a bolo až strašidelné, aký dobrý bol v tej bráne. Sú to neuveriteľné pocity. Sme skvelá skupina hráčov. Bez ohľadu na to, čo sa dnes stalo, toto je jedno z najlepších mužstiev, v akých som hral.“
-- Mark Recchi

„Myslím si, že naši chlapci boli pripravení hrať. Ale viete, práve teraz nebudem analyzovať tento zápas. Každá je tu sklamaný. Naši hráči mali svoju najlepšiu šancu. Uznanie musíte smerovať tam, kde patrí. Boston odohral skutočne silný zápas. Majú skvelého brankára a boli schopní streliť pár ťažkých gólov. Vyhrať si zaslúžili.“
-- Alain Vigneault


Posledné sekundy zápasu a oslavy titulu:

Zdeno Chára dvíha nad hlavu Stanley Cup:



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
V OHL vyhlásili hráča sezóny. V zámorí bol ocenený aj Filip Mešár Hellebuyck: Asi mi neuveríte, ale takto som to skutočne cítil. Je to srdcervúce Mohli za vyhodenie trénera nahnevaní hráči? Generálny manažér Seattlu reaguje Mohol by Leon Draisaitl skončiť budúci rok v Bostone? NHL ukázala, ako Slafkovský porušil pravidlá. Rozhodcov vyzvala, aby to nabudúce trestali + video Ďalšie posily Slovenska: Zahrali si v tejto sezóne v NHL, teraz si zahrajú aj na MSSlovenský reprezentant hral zápas o prežitie. Mal prsty v dôležitom góle + videoKtoré tri tímy boli v prvom kole play-off NHL najpôsobivejšie? Urban hviezdou zápasu, prvý Slovák postúpil do finále. K postupu aj prispel! Druhé kolo play-off začne už v nedeľu. Boston alebo Toronto budú mať pauzu len deňJe to potvrdené: Hurricanes obnovili spoluprácu so Chicagom Nazbieral 116 bodov: Útok so mnou a Slafkovským by mohol byť veľmi nebezpečný! Déjà vu? Zrazu je tu veľká dráma. Tréner vyzval Pastrňáka k zlepšeniuV AHL začala ďalšia séria. Farma Tampy vyrovnala stav tej svojej Je rozhodnuté: Bude Toronto opäť bojovať o prežitie bez najväčšej hviezdy?Na Mastertonovu trofej sú nominovaní brankári a spoluhráč SlovákaNemec má v tomto roku šancu vytvoriť nový rekord MS. Skončí Slafkovský hneď za ním? Dvorskému sa môže otvoriť šanca v NHL: Tlak necítim, vzormi sú mi Slafkovský a Nemec Stamkos chce ďalší Stanley Cup s Tampou. Majú o spoluprácu záujem obe strany? Ikonický analytik má pre Ovečkina radu: Schudni! Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies