Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Juniori

Tvrdoň pre zranenie prišiel o sezónu

Tím Vancouver Giants z juniorskej WHL vo štvrtok informoval, že slovenský ľavý krídelník Marek Tvrdoň podstúpil skôr počas týždňa zdravotnú procedúru s cieľom odstrániť krvnú zrazeninu. Vynechá po nej zvyšok prebiehajúcej sezóny 2012/13.

„Marek mal malú zrazeninu izolovanú v jednej žile v jeho ľavom ramene. Bola úplne a rýchlo rozložená a darí sa mu veľmi dobre. Marek je pod excelentnou starostlivosťou množstva špecialistov a zotavuje sa rýchlo,“ povedal generálny manažér tímu Scott Bonner.

„V tomto ročníku sa nevráti, ale očakáva sa, že sa z toho plne zotaví a bude môcť v kariére pokračovať ako hokejista. Práve teraz je prioritou Marekovo zdravie a radi by sme rešpektovali jeho súkromie i súkromie jeho rodiny.“

V čase, kedy boli jeho zdravotné problémy objavené, bol devätnásťročný nitriansky rodák najproduktívnejším hráčom Vancouveru s 22 bodmi v 18 zápasoch. Na svojom konte mal osem gólov a 14 asistencií. Keď sa prvýkrát o tom dozvedel, neboli to príjemné pocit.

Článok pokračuje pod reklamou

„Bol som skutočne vystrašený, keď mi doktor povedal, že možno už nikdy nebudem môcť hrať hokej. V Detroite Red Wings boli vystrašení, môj agent bol vystrašený. Teraz sa cítim lepšie, pretože mi povedali, že môžem hrať hokej aj naďalej,“ skonštatoval.

Na Slovensko sa ale ešte nevráti. Hneď ako budú známe príčiny krvnej zrazeniny, bude musieť podstúpiť ešte operáciu. Po nej sa vráti domov, kde sa bude zotavovať a čakať na nový ročník. V ňom by už mal obliecť dres tímu Grand Rapids Griffins v AHL.

Tvrdoň bol draftovaný v roku 2011, kedy si ho Detroit Red Wings vybral z celkového 115. miesta. A to v sezóne predtým odohral len 12 zápasov po tom, čo musel podstúpiť operáciu ramena. Na posledných majstrovstvách sveta juniorov zaznamenal tri góly a jednu asistenciu v šiestich dueloch. Vlaňajšiu sezónu v drese Giants ukončil s 31 gólmi a 74 bodmi v 60 stretnutiach.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies