Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Halák hviezdil, Hossa skóroval, Marinčin debutoval

Vo štvrtok sa v akcii predstavilo šesť Slovákov. Marián Hossa strelil gól, Andrej Sekera asistoval a Jaroslav Halák vychytal víťazstvo. Do akcie sa vrátil Tomáš Kopecký a svoj debut v NHL zažil Martin Marinčin.

Halák prvou hviezdou víťazného zápasu

Blues boli pred štvrtkovým zápasom tretím najlepším tímom v presilovkách a Islanders najhorším v oslabeniach. Čísla na papieri neklamali. St. Louis využilo tri presilovky z prvých štyroch, aby porazilo newyorský tím pomerom 5:1 a vylepšilo si bilanciu doma na 12-1-2. Zásluhu na víťazstve mal však aj brankár Jaroslav Halák, ktorý zastavil 22 striel a prekonať ho dokázal počas oslabenia len Andrew MacDonald, ktorý využil fakt, že slovenský gólman nič nevidel. S 95,7% úspešnosťou sa potom stal prvou hviezdou duelu, v ktorom po strele Johna Tavaresa, ktorá trafila jeho masku, utrpel tržnú ranu na ústach. Z jeho spoluhráčov skórovali Jay Bouwmeester, Derek Roy, David Backes, Magnus Paajarvi a Brenden Morrow. Bouwmeester a Roy pridali po asistencii, Kevin Shattenkirk a TJ Oshie ich nazbierali dve. Všetkých päť gólov inkasoval Anders Nilsson, ktorého Blues ohrozili 26 strelami. Islanders prehrali ôsmy zápas v rade.

Hviezdy duelu: 1. J. Halák (STL), 2. D.Roy (STL), 3. J. Bouwmeester (STL)

Hossa skóroval, no Chicago neudržalo vedenie

Marián Hossa strelil svoj 12. gól v sezóne počas presilovky v 47. minúte a dostal Chicago do vedenia 3:2. Blackhawks však v poslednej šesťminútovke tretej tretiny dvakrát kapitulovali, aby sa nakoniec stal hrdinom Marco Scandella. Ten svojím prvým gólom v sezóne rozhodol o výhre Minnesoty 4:3 v 59. minúte. Vyrovnávajúci gól strelil Jonas Brodin a z gólov mali radosť aj Matt Cooke a Zach Parise, ktorý Wild posielali do vedenia 2:0. Josh Harding čelil len 19 strelám, z ktorých ho okrem Hossu na konci druhej, resp. na začiatku tretej tretiny prekonali aj Jeremy Morin a Brandon Saad. Corey Crawford urobil 19 zákrokov. Kým Wild vyhrali druhý zápas v rade, Blackhawks druhý prehrali. Hossa v ňom odohral 19 a pol minúty. Okrem gólu zaznamenal aj mínusový bod a štyri strelecké pokusy.

Článok pokračuje pod reklamou

Hossov 12. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. M. Scandella (MIN), 2. Z. Parise (MIN), 3. J. Brodin (MIN)

Skinner hetrikom rozhodol o výhre Hurricanes, Sekera asistoval

Andrej Sekera bodoval v treťom zápase v rade a piatom z ostatných šiestich. Vo štvrtok zaznamenal jednu asistenciu, no k výhre 5:2 nad Nashvillom prispel predovšetkým defenzívnou prácou. Jeho obranný partner Justin Faulk zaznamenal gól a dve asistencie, no o ofenzívu sa staral predovšetkým Jeff Skinner, ktorý strelil hetrik. Strelecky sa presadil aj Riley Nash, kým Justin Peters zaznamenal 20 zákrokov. Prekonali ho len Mike Fisher a Viktor Stalberg, ktorí v úvode druhej tretiny poslali Predators do vedenia 2:1. Potom však Marek Mazanec inkasoval štyri góly, na ktoré Nashville nedokázal odpovedať. Český brankár duel opustil po dvoch tretinách, v ktorých inkasoval štyri góly z 13 striel. Carter Hutton potom zneškodnil zvyšných deväť striel. Nashville prehral štvrtý zápas v rade. Carolina naopak vyhrala posledné dva. Sekera vo štvrtok odohral 24 a pol minúty a zaznamenal aj dva plusové body a jednu strelu.

Hviezdy duelu: 1. J. Skinner (CAR), 2. J. Faulk (CAR), 3. V. Stalberg (NSH)

Marinčinov debut víťazný, Hall skončil s hetrikom

Martin Marinčin vo štvrtok zažil úspešný debut v NHL, keď jeho Edmonton zdolal Colorado hladko 8:2. Dvadsaťjedenročný slovenský obranca odohral niečo cez 15 minút, zahral si aj v presilovkách a z duelu si odniesol plusový bod, dve trestné minúty a dva bodyčeky. Z jeho spoluhráčov najviac zažiaril Taylor Hall, ktorý k výhre prispel troma gólmi a jednou asistenciou. Ryan Smyth zaznamenal tri asistencie a do listiny strelcov sa zapísali aj Aleš Hemský, David Perron, Mark Arcobello, Jrdan Eberle a Sam Gagner. Všetky okrem Gagnera zaznamenali aj po asistencii. Devan Dubnyk čelil 35 strelám, z ktorých ho prekonali len Nick Holden a PA Pareanteau. Všetkých osem gólov inkasoval Semion Varlamov, ktorý inak urobil 20 zákrokov.

Hviezdy duelu: 1. T. Hall (EDM), 2. D. Dubnyk (EDM), 3. A. Hemský (EDM)

Kopecký sa vrátil do akcie, Florida ukončil sériu prehier

Slovenský útočník Tomáš Kopecký sa vo štvrtok vrátil do akcie, aby odohral rovných 18 minút a zaznamenal dva plusové body s jednou strelou na bránu pri triumfe Floridy 5:2 nad Winnipegom. Panthers si ukončili trojzápasovú sériu prehier aj vďaka mladému obrancovi Dylanovi Olsenovi. Ten strelil svoj prvý gól v NHL a pridal asistenciu. S rovnakou bilanciou skončili Erik Gudbranson a Tomáš Fleischmann, ktorý strelil prvý gól po 14-zápasových gólových suchotách. Do čierneho sa trafili aj Nick Bjugstad a Jimmy Hayes, kým Tim Thomas zaknihoval 29 zákrokov a Scottie Upshall dve asistencie. Všetkých päť gólov inkasoval z 26 striel Ondřej Pavelec. Z jeho spoluhráčov skórovali Andrew Ladd, ktorý otváral skóre, a Olli Jokinen.

Hviezdy duelu: 1. E. Gudbranson (FLA), 2. D. Olsen (FLA), 3. T. Fleischmann (FLA)

Canadiens porazili Bruins a dostali sa do čela divízie

V akcii sa už predstavil len Zdeno Chára, ktorý sa však z víťazstva nad rivalom netešil. Montreal totiž vymazal jednogólovú stratu a nakoniec vďaka víťaznému gólu Maxa Paciorettyho vyhral nad Bostonom 2:1, aby sa dostal cez „medvede“ na prvé miesto Atlantickej divízie. Carey Price svoj tím podržal s 32 úspešnými zásahmi a skóre vyrovnal Tomáš Plekanec. Canadiens vyhrali štvrtý zápas v rade a majú bilanciu 8-0-1 v posledných deviatich zápasoch. Bruins v zápase viedli po góle Gregoryho Campbella, no potom boli v druhej tretine prestrieľaní 18:7. Tuukka Rask inkasoval oba góly práve v nej, inak si poradil s 25 strelami. Chára v akcii odohral takmer 30 minút a zaznamenal aj päť striel na bránu. Bodovať sa mu však nepodarilo a z duelu si odniesol jeden mínusový bod.

Hviezdy duelu: 1. C. Price (MTL), 2. T. Plekanec (MTL), 3. M. Pacioretty (MTL)

St. Louis doviedol Tampu k výhre nad Ottawou

Richard Pánik sledoval štvrtkový zápas Tampy Bay len z tribúny. Jeho spoluhráči ho potešili. Martin St. Louis strelil dva góly, Ondřej Palát pridal dve asistencie, skóroval aj Valtteri Filppula a Ben Bishop zneškodnil 33 striel. Lightning vďaka tomu porazili Senators 3:1, aby sa po dvoch prehrách vrátili na víťaznú koľaj. Jediný gól Ottawy strelil počas presilovky Patrick Wiercioch a Robin Lehner zaznamenal 19 zákrokov.

Hviezdy duelu: 1. M. St. Louis (TBL), 2. B. Bishop (TBL), 3. O. Palát (TBL)

Lundqvist oslávil zmluvu víťazstvom

Henrik Lundqvist urobil 27 zákrokov, aby podpis novej zmluvy oslávil víťazstvom 3:1 nad Buffalom. Bol aj blízko čistému kontu, no v 58. minúte ho prekonal Tyler Ennis. To už sa z hráčov Rangers stihli strelecky presadiť Rick Nash, Brad Richards a Mats Zuccarello. Poslední dvaja menovaní pridali aj po asistencii, Ryan McDonagh ich zaznamenal dve. Newyorský tím vyhral tretí zápas v rade. Ryan Miller utrpel svoju 16. prehru, pri ktorej inkasoval tri góly z 31 striel.

Hviezdy duelu: 1. R. Nash (NYR), 2. B. Richards (NYR), 3. T. Ennis (BUF)

Smith rozhodol v predĺžení o výhre Toronta

Trevor Smith usmernil do brány strelu Jakea Gardinera, aby strelil víťazný gól 42 sekúnd pred koncom predĺženia a rozhodol tak o výhre Toronta 3:2 nad Dallasom. Nazem Kadri strelil dva góly v normálnej hracej dobe, Phil Kessel zaznamenal dve asistencie a Jonathan Bernier eliminoval 48 striel. Maple Leafs ukončili víťazstvom päťzápasovú sériu prehier. Z hráčov Stars sa presadili dvojbodový Shawn Horcoff a Erik Cole, kým Kari Lehtonen zaregistroval 24 zákrokov. Texasky tím prehral tretí duel z ostatných štyroch.

Hviezdy duelu: 1. J. Bernier (TOR), 2. T. Smith (TOR), 3. N. Kadri (TOR)

Fleury, Kunitz doviedli Penguins k výhre nad Sharks

Pittsburgh dokázal, že ani absencia kľúčového hráča preň neznamená tragédiu. Bez Jevgenija Malkina si poradil so San Jose pomerne hladko 5:1. Chris Kunitz strelil dva góly a Sidney Crosby vo svojom 500. zápase v NHL nazbieral tri asistencie. Dve zaznamenal James Neal a strelecky sa presadili aj Pascal Dupuis, Jayson Megna a Kris Letang. Penguins vyhrali piaty zápas v rade aj vďaka 44 zákrokom Marc-Andre Fleuryho. Toho prekonal len Tomáš Hertl. Antti Niemi inkasoval štyri góly z 27 striel a v tretej tretine ho nahradil Alex Stalock, ktorý urobil dva zákroky.

Hviezdy duelu: 1. M. Fleury (PIT), 2. C. Kunitz (PIT), 3. S. Crosby (PIT)

Slováci v akcii

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
J. Halák (STL) 22/23 (95,7%) - - - - - -
Z. Chára (BOS) 29:50 0 0 0 -1 5 0
A. Sekera (CAR) 24:26 0 1 1 +2 1 0
T. Kopecký (FLA) 18:00 0 0 0 +2 1 0
M. Hossa (CHI) 19:24 1 0 1 -1 4 0
M. Marinčin (EDM) 15:11 0 0 0 +1 0 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies