Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
05. 05.
kurzy
22:00info
NYR
CAR
NHL live
01:30info
DAL
VGK
NHL live
06. 05.
kurzy
02:00info
FLA
BOS
«

Sumáre

Halák prvou hviezdou zápasu

Jaroslav Halák začal kalendárny rok 2012 tak ako sa patrí – priviedol Blues k víťazstvu a stal sa prvou hviezdou zápasu. V utorok sa v akcii predstavil aj Milan Jurčina, ktorý sa tiež tešil z víťazstva.

HALÁK DOVIEDOL BLUES K VÝHRE NAD COYOTES

Jaroslav Halák zneškodnil najviac striel v tejto sezóne a s 34 zákrokmi doviedol St. Louis k víťazstvu 4:1 nad Phoenixom, vďaka ktorému si Blues ukončili najhoršiu tohtosezónnu sériu, keď neuspeli v predchádzajúcich troch dueloch. Halák mal najviac práce v druhej tretine, kedy čelil 16 strelám. Gól však inkasoval len v závere prvej dvadsaťminútovky, kedy ho počas presilovky prekonal Radim Vrbata (19). Bratislavský rodák odvtedy zastavil každú z 26 striel a duel opustil s 97,1% úspešnosťou zákrokov. Z jeho spoluhráčov sa z gólov tešili Chris Stewart (8), Jamie Langenbrunner (3), T.J Oshie (13) a Patrik Berglund, ktorý svoj deviaty gól v sezóne strelil do prázdnej brány. Mike Smith, ktorý sa vrátil do brány po zranení slabín, inak zaknihoval 27 úspešných zákrokov. Coyotes prehrali päť z posledných šiestich zápasov.

Článok pokračuje pod reklamou

NIELSEN ROZHODOL O TRIUMFE ISLANDERS

Islanders nepodali ani zďaleka svoj najlepší výkon, no aj to im proti Caroline stačilo na tretie víťazstvo v rade. Dosiahli ho po samostatných nájazdoch, kde ten víťazný premenil v druhej sérii Frans Nielsen. K víťazstvu 4:3 výrazne pomohol John Tavares, ktorá asistoval pri každom góle svojho tímu Tie postupne strelili Matt Moulson (18), Nielsen (6) a Kyle Okposo (7), ktorý vynútil predĺženie v 59. minúte. Jevgenij Nabokov musel zneškodniť 37 striel. Puk vyťahoval z brány po góloch Anthonyho Stewarta (6), Brandona Suttera (9) a Chada LaRosea (10). V akcii nechýbal ani Milan Jurčina. Slovenský obranca newyorského celku odohral takmer 22 minút a z duelu si odniesol dva mínusové body, tri strely a jeden bodyček. Tiež zblokoval tri strely hráčov Hurricanes, s čím bol najlepší vo svojom tíme. Ten ohrozil bránu Cama Warda 36 strelami.

DRUHÝ ÚTOK DOVIEDOL RED WINGS K VÍŤAZSTVU

Druhý útok Detroitu opäť ukázal svoju silu, keď celkovo získal osem bodov, aby dopomohol Red Wings k víťazstvu 5:4 nad Dallasom. Jiří Hudler (11) strelil dva góly, Valtteri Filppula (13) pridal gól a dve asistencie, Henrik Zetterberg trikrát asistoval a „červené krídla“ si vďaka nim v prvej tretiny vytvorili vedenie, o ktoré už neprišli. V druhej tretine sa presadili ešte Cory Emmerton (4) a Johan Franzen (16), ktorý sa stal autorom víťazného gólu. Jimmy Howard urobil 25 zákrokov a prekonali ho Loui Eriksson (14), Jamie Benn (10) a dvakrát Michael Ryder (17). V zápase bol vylúčený len jeden hráč - v úvode prvej tretiny Todd Bertuzzi.

ŠTVORBODOVÝ LUPUL, DVOJBODOVÉ TORONTO

Joffrey Lupul (18) strelil gól a pridal tri asistencie, aby doviedol Toronto k domácemu víťazstvu 7:3 nad Tampou Bay. Rovnako dôležité však boli aj góly sviatočných strelcov Carla Gunnarssona (2) a Darryla Boyca (1), ktorý sa stal autorom víťazného presného zásahu. Do listiny strelcov sa zapísali aj Michail Grabovskij (11), Matt Frattin (5), Dion Phaneuf (6) a Phil Kessel (22). Jonas Gustavsson zaznamenal 21 zákrokov, prekonať ho dokázali len Vincent Lecavalier (14), Steven Stamkos (27) a Pavel Kubina (3). Toronto ukončilo trojzápasovú sériu prehier, Tampa prišla o rovnako dlhú víťaznú sériu.

CAPITALS VYHRALI 4. ZÁPAS V RADE

Alex Ovečkin (17) už po 71 sekundách otvoril skóre zápasu, aby naštartoval Washington k štvrtému víťazstvu v rade. Capitals na domácom ľade zdolali pomerom 3:1 Calgary Flames, keď sa strelecky presadili aj Troy Brouwer (11) a Dennis Wideman (7). Nicklas Backstrom asistoval pri všetkých troch góloch a Tomáša Vokouna, ktorý čelil 19 strelám, prekonal len Curtis Glencross (16). Washington si vylepšil bilanciu pod trénerom Daleom Hunterom na 9-6-1.

BUFFALO ZDOLALO EDMONTON 4:3

Drew Stafford strelil svoj siedmy gól v sezóne a pridal aj dva asistencie, aby dopomohol Buffalu k víťazstvu 4:3 nad Edmontonom. Stafford nahrával aj na víťazný gól Nathana Gerbeho (4), ktorý ku gólu pridal jednu asistenciu. Strelecky sa presadili aj Jason Pominville (13) a Jordan Leopold (7). Brayden McNabb pridal dve asistencie a Ryan Miller urobil 23 zákrokov. Taylor Hall (12), Sam Gagner (5) a Corey Potter (3) strelili góly Oilers. Nikolaj Chabibulin čelil 33 strelám.

HVIEZDY VEČERA:
1. Joffrey Lupul (TOR), 2. Drew Stafford (BUF), 3. John Tavares (NYI)

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
J. Halák (STL) 34/35 97,1% - - - - - -
M. Jurčina (NYI) 21:44 0 0 0 0 -2 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Preview: Dnes začínajú boje v 2. kole play-off. Na východe nás čakajú zaujímavé sérieNylander sa neubránil nadávkam. Je presvedčený, že s jadrom Leafs problém nie jeS týmto môžete počítať u Mešára, tvrdí expert a poukazuje na vedúcu pozíciu Slafkovského NHL zverejnila rozpis 2. kola play-off v rámci Východnej konferenciePrekonal vzácnu rakovinu, získal Mastertonovu trofej. Teraz by mal odísť z NHL Matthews i bývalý víťaz sú medzi finalistami na Lady Byng TrophyKľúčový hráč Hurricanes sa nepripojí k tímu v prvých dueloch druhého kola Utah podpísal zmluvu so švédskym krídelníkom Tatar: Teraz sa musíme sústrediť na iné ako na zmluvy. Američanom pohrozili Matthews sa vrátil, ale: Pastrňák v predĺžení zápasu č. 7 zavrel kritikom ústa!Zámorská posila Slovenska príde rovno do Ostravy. Bude to natesno AHL: Výsledky sobotných zápasov play-off Fehérváry: Som šťastný špeciálne za Slafkovského. Je top hráčom NHL Budúcnosť slovenského útočníka v Pittsburghu? Pravdepodobne žiadnaKde by mohol skončiť Stamkos? V Detroite či po boku Slafkovského? Začala ďalšia séria, Slovák v nej bodoval. Ďalší zbieral „mínusky“+ videoBlíži sa ten čas: Anže Kopitar zváži koniec kariéry Účasť na MS ohrozená? Posila Slovenska z NHL utrpela zranenie!Matthews robí pokroky. Vráti sa do hry v zápase číslo sedem? Slovenský útočník oslavuje: Jeho tím postúpil do finále QMJHL! + videoZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies