Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
05. 05.
kurzy
22:00info
NYR
CAR
NHL live
01:30info
DAL
VGK
NHL live
06. 05.
kurzy
02:00info
FLA
BOS
«

Sumáre

Gáborík rozhodol o výhre, bodovali 5 Slováci, Halák vyhral

Deväť duelov bolo na programe v NHL v noci zo štvrtka na piatok. Do hry zasiahli aj siedmi slovenskí hokejisti a piati bodovali. Gáborík strelil víťazný gól, Halák zvíťazil.

„GABBY“ ROZHODOL V PREDĹŽENÍ O VÝHRE

Krídelník Marián Gáborík ukončil vo štvrtok trojzápasovú sériu bez streleného gólu po tom, čo minútu a pol pred koncom predĺženia rozhodol o ďalšom triumfe Rangers, ktorí sa opäť dostali na čelo zámorskej profiligy. Anton Stralman (1) a Ryan Callahan (14) sa postarali o góly newyorského mužstva v normálnom hracom čase, zatiaľ čo brankár Martin Biron (19/21) inkasoval góly z hokejok Marcela Goca (3) a Mikea Santorelliho (5). Scott Clemmensen z Floridy čelil až 41 strelám a bol vyhlásený za tretiu hviezdu. Druhou sa stal Brad Richards a prvou slovenský reprezentant. „Gabby“ strávil na ľade necelých devätnásť minút, počas ktorých zaznamenal okrem svojho 23. tohtosezónneho gólu aj tri strelecké pokusy. Slovenský útočník Floridy Tomáš Kopecký odohral tiež necelých 19 minút s bilanciou jeden mínusový bod a jedna strela.

Článok pokračuje pod reklamou

DVOJGÓLOVÝ VAN RIEMSDYK DOVIEDOL FLYERS K 2 BODOM

Útočník James van Riemsdyk strelil 33 sekúnd pred koncom stretnutia presilovkový gól, aby Philadelphia v domácom zápase zdolala Chicago tesne 5:4. Americký krídelník zaznamenal dva góly a stal sa najlepším hráčom duelu. Jakub Voráček (6), Scott Hartnell (18) a Harry Zolnierczyk (3) pridali ostatné góly „letcov“, ktorí po 40 minútach vyhrávali 4:2. V 55. minúte najprv kontaktný gól strelil Brent Seabrook a o pár sekúnd neskôr Patrick Kane (10) vyrovnal. Predtým skórovali Jimmy Hayes (2) a Andrew Shaw (1). Na ľade sa objavili aj dvaja Slováci. Z víťazstva sa tešil obranca Andrej Meszároš, ktorý k výhre prispel jednou asistenciou. V stretnutí odohral vyše 26 minút a zaknihoval aj jeden strelecký pokus a tri hity. Chicagský Marián Hossa odkorčuľoval viac ako 19 minút a tiež raz asistoval. Okrem toho si pripísal dva mínusové body, dve strely a dva bodyčeky.

BOSTON DEKLASOVAL CALGARY 9:0! CHÁRA ASISTOVAL

Bruins hrajú v aktuálnej sezóne v neuveriteľnej forme a vo štvrtok to potvrdili aj domácom súboji proti Flames, ktorí utrpeli debakel 0:9! Tyler Seguin (16) strelil v druhej minúte víťazný gól a nazbieral aj dve asistencie, Patrice Bergeron (11) a Nathan Horton (12) zaregistrovali po dva presné zásahy, Milan Lucic (14), David Krejčí (8), Chris Kelly (13) a Daniel Paille (7) sa tiež strelecky presadili. Tuukka Rask zlikvidoval všetkých 21 striel a vychytal svoje tretie čisté konto v ročníku (11. v kariére). V akcii nechýbal kapitán Zdeno Chára, ktorý hral 20 a pol minúty. Nazbieral dve asistencie, tri plusové body a tri strelecké pokusy. Chris Butler z Calgary opustil duel so siedmimi „mínuskami“. Boston má v posledných desiatich dueloch bilanciu 9-1-0, Calgary prehralo tretí raz v rade.

SAN JOSE TESNE VYHRALO NAD COLUMBUSOM

Kanadské bodovanie si zo Slovákov vylepšil aj center San Jose Michal Handzuš, ktorý asistoval na presilovkový gól Ryana Clowea (8), a kalifornské mužstvo zvíťazilo nad Columbusuom tesne 2:1. Rozhodujúci gól pribudol na konto Joea Thorntona (8), ktorý skóroval v 25. minúte. Thomas Greiss urobil 23 zákrokov a gól mu strelil iba Vinny Prospal (8), ktorý už v tretej minúte otvoril stav zápasu. Handzuš odohral štrnásť minút, počas ktorých ohrozil dvakrát brankára Custisa Sanforda a zblokoval jednu strelu. Nedarilo sa mu však na vhadzovaniach a vyhral iba dvakrát z jedenástich pokusov (18,2%).

HALÁK DOVIEDOL BLUES K VÝHRE NAD OILERS

Edmonton mal skvelú druhú dvadsaťminútovku, v ktorej prekonal Jaroslava Haláka trikrát, pričom ho ohrozil až 21-krát, a po dvoch tretinách vyhrával v St. Louis 3:1. Blues však v treťom dejstve stav otočili a zvíťazili tesne 4:3. Víťazný gól zaknihoval v polovici tretiny Matt D'Agostini (9), ktorý napodobnil Alexa Pietrangela (6) a Davida Backesa (12), ktorí sa strelecky presadili v úvode tretiny. Chris Stewart (9) bol strelcom úvodného gólu. Halák vyhral druhý zápas v tomto roku a na svojom konte mal 29 úspešných zákrokov. Svoju tohtosezónnu bilanciu si vylepšil na 9-7-5. Vo štvrtok inkasoval góly z hokejok Taylora Halla (13), Bena Eagera (4) a Jordana Eberleho (17).

„KRÁĽ“ QUICK SO 6. SHUTOUTOM

Brankár Jonathan Quick zlikvidoval 22 striel, aby si pripísal na svoje konto už šieste tohtosezónne čisté konto, obranca Drew Doughty skóroval v 38. sekunde nadstaveného času, a Los Angeles zvíťazilo futbalovým výsledkom 1:0 nad Phoenixom. Kings strelili menej ako tri góly v 18 z posledných 20 duelov a pod vedením Darryla Suttera ešte v normálnom hracom čase neprehrali.

GUSTAVSON VYNULOVAL WINNIPEG

Brankár Jonas Gustavsson urobil 24 zákrokov, aby pomohol Torontu k hladkému víťazstvu nad Winnipegom v pomere 4:0 a po viac ako dvoch rokoch sa tešil z čistého konta. Phil Kessel strelil už v úvode prvej tretine svoj 23. gól v ročníku, ktorý bol napokon víťazný. Tim Connolly (7), Michajl Grabovskij (12) a Clarke MacArthur (12) pridali ďalšie tri góly Maple Leafs, ktorí vyhrali druhýkrát v rade.

OTTAWA VYHRALA 4. ZÁPAS V RADE

Útočník Daniel Alfredsson zaznamenal jeden gól a dve asistencie, brankár Craig Anderson si pripísal 35 zákrokov, a Ottawa natiahla po výhre 4:1 nad Tampou Bay svoju víťaznú šnúru už na štyri stretnutia. Kyle Turris (1) bol strelcom rozhodujúceho gólu. Jason Spezza (15) a Zack Smith (12) sa postarali o ďalšie dva, zatiaľ čo Steven Stamkos dosiahol čestný úspech Tampy. Kanadský útočník vsietil už svoj 28. tohtosezónny gól.

DALLAS ZVÍŤAZIL V NASHVILLE

Identický výsledok sa zrodil v Nashville, kde zvíťazil Dallas. Mike Ribeiro (8) vsietil dva góly už v úvodnej časti vrátane víťazného a brankár Kari Lehtonen opustil zápas s 24 úspešnými zákrokmi. Jamie Benn (11) a Adam Burish (4) tiež prekonali Rinneho. Jediný gól Predators dosiahol nováčik Gabriel Bourque, ktorý premiérovo skóroval v NHL.

HVIEZDY VEČERA:
1. James van Riemsdyk (PHI), 2. Patrice Bergeron (BOS), 3. Mike Ribeiro (DAL)

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
J. Halák (STL) 29/32 90,5% - - - - - -
M. Gáborík (NYR) 18:53 1 0 1 0 3 0
T. Kopecký (FLA) 18:53 0 0 0 -1 1 0
A. Meszároš (PHI) 26:18 0 1 1 +1 1 0
M. Hossa (CHI) 19:11 0 1 1 -2 2 0
Z. Chára (BOS) 20:32 0 2 2 +3 3 0
M. Handzuš (SJS) 14:01 0 1 1 0 2 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Preview: Dnes začínajú boje v 2. kole play-off. Na východe nás čakajú zaujímavé sérieNylander sa neubránil nadávkam. Je presvedčený, že s jadrom Leafs problém nie jeS týmto môžete počítať u Mešára, tvrdí expert a poukazuje na vedúcu pozíciu Slafkovského NHL zverejnila rozpis 2. kola play-off v rámci Východnej konferenciePrekonal vzácnu rakovinu, získal Mastertonovu trofej. Teraz by mal odísť z NHL Matthews i bývalý víťaz sú medzi finalistami na Lady Byng TrophyKľúčový hráč Hurricanes sa nepripojí k tímu v prvých dueloch druhého kola Utah podpísal zmluvu so švédskym krídelníkom Tatar: Teraz sa musíme sústrediť na iné ako na zmluvy. Američanom pohrozili Matthews sa vrátil, ale: Pastrňák v predĺžení zápasu č. 7 zavrel kritikom ústa!Zámorská posila Slovenska príde rovno do Ostravy. Bude to natesno AHL: Výsledky sobotných zápasov play-off Fehérváry: Som šťastný špeciálne za Slafkovského. Je top hráčom NHL Budúcnosť slovenského útočníka v Pittsburghu? Pravdepodobne žiadnaKde by mohol skončiť Stamkos? V Detroite či po boku Slafkovského? Začala ďalšia séria, Slovák v nej bodoval. Ďalší zbieral „mínusky“+ videoBlíži sa ten čas: Anže Kopitar zváži koniec kariéry Účasť na MS ohrozená? Posila Slovenska z NHL utrpela zranenie!Matthews robí pokroky. Vráti sa do hry v zápase číslo sedem? Slovenský útočník oslavuje: Jeho tím postúpil do finále QMJHL! + videoZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies