Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
05. 05.
kurzy
22:00info
NYR
CAR
NHL live
01:30info
DAL
VGK
NHL live
06. 05.
kurzy
02:00info
FLA
BOS
«

Sumáre

Meszároš a Handzuš asistovali, Canucks zdolali Bruins

Zámorská profiliga mala aj túto sobotu nabitý program a do hry zasiahlo až 26 mužstiev. Zo slovenských hokejistov nastúpili Meszároš, Handzuš, Chára a Jurčina, ale iba prví dvaja menovaní bodovali a tešili sa z výhier.

BRIERE HETRIKOM ZNIČIL OTTAWU

Útočník Philadelphie Danny Briere bol v zápase proti Ottawe aktívny. Vyhrával súboje, vhadzovania a čo je najdôležitejšie – strelil svoj piaty hetrik v kariére. Skúsený kanadský center najskôr v 12. minúte otvoril stav zápasu. V polovici tretej tretiny vyrovnal na 2:2 a šesť sekúnd pred koncom predĺženia rozhodol o víťazstve Flyers, ktorí zaknihovali druhú výhru v rade a tretiu v posledných štyroch dueloch. Na konci druhého dejstva sa Briere dokonca pobil s Kyleom Turrisom. O najlepšom hráčovi duelu preto nebolo najmenších pochýb. Brankár Iľja Bryzgalov zlikvidoval 35 striel a prekonať ho dokázali iba Milan Michálek (20) a Bobby Butler (4). Erik Karlsson si pripísal ďalšie dve asistencie. V zostave „letcov“ nechýbal slovenský obranca Andrej Meszároš, ktorý odohral viac ako 21 a pol minúty. Počas tohto času zaknihoval jednu asistenciu, zblokoval dve strely, rozdal štyri bodyčeky a štyrikrát ohrozil Andersona, ktorý urobil 36 zákrokov.

Článok pokračuje pod reklamou

MARLEAU A NIEMI DOVIEDLI SHARKS K VÍŤAZSTVU

Zo slovenských hokejistov sa do kanadského bodovania zapísal aj center San Jose Michal Handzuš, ktorý nazbieral jednu asistenciu pri víťazstve svojho tímu nad Washingtonom v pomere 5:2. Sharks o svojej štvrtej výhre v rade rozhodli až v tretej tretine, v ktorej prekonali Vokouna trikrát. Rozhodujúci gól strelil Patrick Marleau (15), ktorý zaznamenal aj dve asistencie. Jason Demers (2), Brent Burns (7), Marc-Edouard Vlasic (3) a Torrey Mitchell (4, prázdna brána) pridali ďalšie presné zásahy „žralokov“ a brankár Antti Niemi opustil zápas s 28 zákrokmi. Prekonali ho iba Dennis Wideman (8) a Joel Ward (5). Handzuš si okrem jednej asistencie pripísal do štatistík aj jeden plusový bod, jednu strelu a dva bodyčeky. Na vhadzovaniach mal 39% úspešnosť po tom, čo vyhral 9 z 23. Banskobystrický rodák v dueli odkorčuľoval šestnásť minút. Sharks majú od roku 1993 domácu bilanciu proti Capitals 11-0-1.

CANUCKS ZDOLALI BOSTON VĎAKA PRESILOVKOVÝM GÓLOM

Canucks sú najlepším tímom ligy vo využívaní presilových hier, čo dokázali aj v ostro sledovanej repríze minuloročného finále proti Bostonu, ktorý porazili tesne 4:3. Vancouver dosiahol všetky góly v presilových hrách. V atraktívnom zápase videli diváci naozaj všetko – súboje, bitky, zranenia i trestné strieľanie. Rozhodujúci gól zaznamenal Cody Hodgson (10), ktorý si pripísal aj jednu asistenciu. Ryan Kesler (11) prekonal Tima Thomasa v prvej tretine, zatiaľ čo Alexandre Burrows (16) a Henrik Sedin (11) v druhej. Skvele chytal Cory Schneider, ktorý sa blysol 36 zákrokmi. Zneškodnil aj tri strely kapitána Bruins Zdena Cháru, ktorý zaregistroval dva plusové body, jeden blok a jeden hit. Na ľade strávil 26 minút a 18 sekúnd. Rozhodcovia rozdelili 107 trestných minút a dvoch hráčov vylúčili do konca stretnutia – Milana Lucica a Brada Marchanda. Druhý menovaný sa spolu s Richom Peverleym (7) a Davidom Krejčím (10) postarali o góly Bostonu.

DOAN PRVÝM HETRIKOM V KARIÉRE ZABEZPEČIL PHOENIXU VÝHRU

Konečne! Dlhoročný kapitán Phoenixu Shane Doan pôsobí v NHL od sezóny 1995/96 a až vo svojom 1161. stretnutí zaznamenal svoj prvý hetrik. Stalo sa tak na vlastnom ľade proti Islanders, ktorí z Arizony odchádzajú s prehrou 1:5. Doan v druhej minúte strelil prvý gól zápasu, na začiatku druhej tretiny zaknihoval víťazný gól a hetrik dovŕšil sekundu pred koncom zápasu. Podľa očakávaní sa stal prvou hviezdou duelu. Taylor Pyatt (5) a Olive Ekman-Larsson (7) sa tiež strelecky presadili a brankár Mike Smith mal na svojom konte 31 úspešných zákrokov. Raz ho ohrozil aj obranca Milan Jurčina, ktorý v drese newyorského celku odohral viac ako 16 a pol minúty. Nazbieral aj jeden mínusový bod, jeden bodyček a dve zblokované strely. Frans Nielsen (7) strelil jediný gól „ostrovanov“.

IGINLA SVOJÍM 500. GÓLOM ROZHODOL O VÝHRE

Kapitán Calgary Jarome Iginla sa stal v sobotu 42. hráčom v histórii NHL, ktorý pokoril 500-gólovú métu. V drese jedného tímu to pred ním dokázali iba 14 hokejisti. Aj vďaka nemu Flames vyhrali nad Minnesotou 3:1. Nováčik Lance Bouma (1) a najlepší strelec mužstva Curtis Glencross (17) sa tiež zapísali do streleckej listiny a brankár Miikka Kiprusoff urobil 27 zákrokov. Puk za jeho chrbtom skončil iba po strele Danyho Heatleyho (13).

ELLIOTT VYNULOVAL COLORADO

Colorado nebolo v dueli proti St. Louis veľmi aktívne a Briana Elliotta ohrozilo iba 15-krát. Kanadský gólman si so všetkými strelami poradil a vychytal svoj piaty tohtosezónny shutout. Blues zvíťazili 4:0 a prvýkrát od roku 2001 sa dostali na prvé miesto v Centrálnej divízii. Patrik Berglund (10) zaknihoval víťazný gól, Kevin Shattenkirk (6) strelil gól pri rovnovážnom počte hráčov, Jason Arnott (9) a David Backes (13) sa presadili v presilovkách.

BENN A RIBEIRO DVOJGÓLOVÍ, DALLAS VYHRAL

Domáce prostredie Dallasu v zápasoch proti Edmontonu vyhovuje a „hviezdy“ si sobotným víťazstvom v pomere 4:1 vylepšili bilanciu na 10-0-1 (od decembra 2008). Taylor Hall (14) otvoril na konci prvej tretine skóre zápasu, ale brankár Richard Bachman bol v ďalších minútach bezchybný a chytil 25 striel. O góly Dallasu sa postarali Jamie Benn (13) a Mike Ribeiro (10), ktorí skórovali zhodne dvakrát. Loui Eriksson trikrát asistoval.

SANFORD VYNULOVAL STRELCOV KINGS

Obranca Grant Clitsome strelil v polovici duelu svoj štvrtý tohtosezónny gól, aby rozhodol o najtesnejšom víťazstve nad Los Angeles v pomere 1:0. K víťazstvu najhoršieho tímu ligy výrazne prispel brankár Curtis Sanford, ktorý zneškodnil všetkých 31 striel a zaznamenal vôbec prvý shutout Columbusu v tomto ročníku. Kým Blue Jackets vyhrali len druhý v posledných 10 zápasoch, Los Angeles prehralo za rovnaké obdobie prvý duel v základnej hracej dobe.

MONTREAL SI PORADIL S TAMPOU

Montreal vyhral na domácom ľade nad Tampou Bay 3:1 a zaznamenal druhé víťazstvo v rade. Kapitán „bleskov“ Vincent Lecavalier (15) poslal svoj tím v štvrtej minúte do vedenia, no zo strany hostí to bolo všetko. Max Pacioretty (12) strelil víťazný gól. Mike Blunden (1) a Erik Cole (17) tiež skórovali a brankár Carey Price chytil 23 striel. Tampa utrpela tretiu porážku v rade a momentálne figuruje až na 13. mieste v tabuľke Východnej konferencie.

PITTSBURGH PREHRAL 4. ZÁPAS V RADE

Rovnakým výsledkom skončil aj duel medzi Pittsburghom a New Jersey, ktorí ovládli hráči z Newarku. Iľja Kovaľčuk (15) zaknihoval v polovici zápasu víťazný gól a brankár Martin Brodeur zneškodnil až 41 striel, aby „dopomohli“ Penguins k už štvrtej prehre v rade. Adam Henrique (12) a Dainius Zubrus (13) vsietili ostatné góly New Jersey a Jevgenij Malkin (16) sa postaral o jediný presný zásah Pittsburghu.

ODUYA ROZHODOL V PREDĹŽENÍ O VÝHRE JETS

Obranca Johnny Oduya strelil v 57. sekunde predĺženia svoj druhý gól v aktuálnej sezóne, aby rozhodol o výhre Winnipegu na ľade Buffala v pomere 2:1. Po bezgólovej prvej tretine zaznamenal prvý presný zásah stretnutia v 32. minúte Tyler Myers (3) z Buffala. O vyrovnanie sa postaral päť sekúnd pred koncom druhej časti hry Blake Wheeler (8). Obaja brankári mali skvelé štatistiky. Pavelec chytil 31 striel, Enroth o osem viac.

VÝBORNÝ GUSTAVSSON DOVIEDOL TORONTO K DVOM BODOM

Toronto strelilo Detroitu už v prvej tretine tri góly, ale o svoj náskok v priebehu ďalších minút prišlo. V 48. minúte však Joffrey Lupul (19) dosiahol rozhodujúci gól a Maple Leafs mohli oslavovať tretiu výhru v sérii. Phil Kessel (24) premenil trestné strieľanie, Dion Phaneuf (7) využil presilovku a Dave Steckel (7) skóroval pri hre päť na päť. Výborný výkon podal brankár Jonas Gustavsson (37 zákrokov), ktorého prekonali Todd Bertuzzi (6), Niklas Kronwall (9) a Jiří Hudler (12).

HORNQVIST A RINNE PRISPELI K VÝHRE NASHVILLE

Krídelník Patric Hornqvist (11) strelil dva presilovkové góly vrátane víťazného, aby Nashville zvíťazil nad Carolinou 5:2. Craig Smith (9) a Ryan Ellis (1) sa tiež presadili v presilovkách a kapitán Shea Weber (9), ktorý sa vrátil po otrase mozgu do akcie, zaregistroval gól pri rovnovážnom počte hráčov na ľade. Brankára Pekka Rinneho (27 zákrokov) prekonal iba Jay Harrison (5), ktorý oba góly Hurricanes vsietil v početnej výhode.

HVIEZDY VEČERA:
1. Jarome Iginla (CGY), 2. Shane Doan (PHX), 3. Danny Briere (PHI)

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
A. Meszároš (PHI) 21:42 0 1 1 0 4 0
M. Handzuš (SJS) 16:02 0 1 1 +1 1 0
Z. Chára (BOS) 26:18 0 0 0 +2 3 0
M. Jurčina (NYI) 16:41 0 0 0 -1 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Preview: Dnes začínajú boje v 2. kole play-off. Na východe nás čakajú zaujímavé sérieNylander sa neubránil nadávkam. Je presvedčený, že s jadrom Leafs problém nie jeS týmto môžete počítať u Mešára, tvrdí expert a poukazuje na vedúcu pozíciu Slafkovského NHL zverejnila rozpis 2. kola play-off v rámci Východnej konferenciePrekonal vzácnu rakovinu, získal Mastertonovu trofej. Teraz by mal odísť z NHL Matthews i bývalý víťaz sú medzi finalistami na Lady Byng TrophyKľúčový hráč Hurricanes sa nepripojí k tímu v prvých dueloch druhého kola Utah podpísal zmluvu so švédskym krídelníkom Tatar: Teraz sa musíme sústrediť na iné ako na zmluvy. Američanom pohrozili Matthews sa vrátil, ale: Pastrňák v predĺžení zápasu č. 7 zavrel kritikom ústa!Zámorská posila Slovenska príde rovno do Ostravy. Bude to natesno AHL: Výsledky sobotných zápasov play-off Fehérváry: Som šťastný špeciálne za Slafkovského. Je top hráčom NHL Budúcnosť slovenského útočníka v Pittsburghu? Pravdepodobne žiadnaKde by mohol skončiť Stamkos? V Detroite či po boku Slafkovského? Začala ďalšia séria, Slovák v nej bodoval. Ďalší zbieral „mínusky“+ videoBlíži sa ten čas: Anže Kopitar zváži koniec kariéry Účasť na MS ohrozená? Posila Slovenska z NHL utrpela zranenie!Matthews robí pokroky. Vráti sa do hry v zápase číslo sedem? Slovenský útočník oslavuje: Jeho tím postúpil do finále QMJHL! + videoZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies