Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
05. 05.
kurzy
22:00info
NYR
CAR
NHL live
01:30info
DAL
VGK
NHL live
06. 05.
kurzy
02:00info
FLA
BOS
«

Sumáre

Halák vychytal pri návrate čisté konto

V utorok sa v NHL odohralo 13 zápasov, v ktorých sa predstavilo 8 Slovákov. Jaroslav Halák vychytal nulu pri svojom návrate do Montrealu a ostatní Slováci akoby chceli, aby v utorok vynikol. Bodoval len Marián Hossa, ktorý zaznamenal asistenciu.

HALÁK VYNULOVAL V MONTREALU SVOJ BÝVALÝ TÍM

Slovenský brankár Jaroslav Halák zažil v Bell Centre nezabudnuteľné chvíle v drese Montrealu Canadiens. Nezabudne však ani na svoj prvý zápas, ktorý tam odohral v drese St. Louis od výmeny. Vychytal v ňom totiž čisté konto a stal sa prvou hviezdou zápasu. Bratislavský rodák zlikvidoval všetkých 19 striel, ktorým čelil, aby doviedol Blues k výhre 3:0, o ktoré sa gólmi postarali Jason Arnott (10), dvojbodový David Backes (14) a Chris Stewart (10). Halák vychytal svoj druhý shutout v sezóne, 18. v kariére, a neinkasoval ani pri samostatnom úniku Tomáša Plekanca v úvode prvej tretiny. Svojmu tímu pomohol k štvrtej výhre v rade, pričom posledné dve tím dosiahol bez toho, aby inkasoval. Canadiens sa naopak príliš nedarí. Pod vedením Randyho Cunneywortha dosiahli siedmu prehru v desiatich stretnutiach.

CHICAGO UKONČILO SÉRIU PREHIER, STALBERG S HETRIKOM

Článok pokračuje pod reklamou

Viktor Stalberg (12) strelil tri góly, dosiahol svoj prvý hetrik v NHL a Chicago zdolalo v utorok Columbus 5:2, aby ukončilo svoju štvorzápasovú sériu prehier, ktorá bola jeho najdlhšou v tejto sezóne. Dave Bolland (10) a Ben Smith (2) sa tiež zapísali do streleckej listiny a Marián Hossa sa stal druhou hviezdou zápasu po tom, čo zaznamenal asistenciu, tri plusové body a štyri strelecké pokusy počas 20 minút a 23 sekúnd, ktoré strávil na ľade. Ďalšie dve si odsedel na trestnej lavici. Corey Crawford urobil 32 zákrokov. Prekonali ho R.J. Umberger (7) a Antoinne Vermette (6), ktorých góly však nepomohli zažiť Toddovi Richardsovi víťaznú premiéru v pozícii hlavného trénera Blue Jackets. Jeho tím prehral druhý zápas v rade a má bilanciu 2-9-1 v posledných 12 dueloch.

ISLANDERS ZDOLALI RED WINGS 5:1

Islanders môžu patriť k najslabším tímom Východnej konferencie a naopak Red Wings k najsilnejším v Západnej, no vo vzájomnom meraní síl to v posledných rokoch nehrá žiadnu úlohu. New York potešil v utorok svojich fanúšikov víťazstvom 5:1 nad Detroitom, ktoré bolo od výluky piatym zo šiestich vzájomných súbojov. John Tavares (14) k nemu prispel gólom a asistenciou, Jevgenij Nabokov urobil 23 zákrokov a z gólov mali radosť aj Kyle Okposo (9), Michael Grabner (11) a trojbodový Matt Moulson (20), ktorý stav zápasu otvoril i uzavrel. Islanders ohrozili bránu Ty Conklina 30 strelami. Dve z nich prišli z hokejky Milana Jurčinu. Slovenský obranca odohral 18 minút, počas ktorých získal plusový bod, urobil tri bodyčeky a zblokoval dve strely súpera. Čestný úspech „červených krídiel“ dosiahol Justin Abdelkader.

HORTON STRELIL 2 GÓLY, BRUINS ZDOLALI JETS

Boston trikrát doťahoval stratu jedného gólu, no nakoniec v tretej tretine rozhodol o svojom triumfe 5:3 nad Winnipegom. Ten viedol trikrát po góloch Andrewa Ladda (14), Blakea Wheelera (9) a Erica Fehra (1). Bruins dokázali zakaždým odpovedať vďaka dvom gólom Nathana Hortona (14) a jednému z hokejky Shawna Thorntona (4), ktorý premenil trestné strieľanie. V 44. minúte potom strelil rozhodujúci gól Tyler Seguin (17) a víťazstvo poistil o štyri minúty neskôr Benoit Pouliot (8). David Krejčí pridal dve asistencie, Tuukka Rask urobil 29 zákrokov a „medvede“ sa v domácej hale tešili z 24. víťazstva v posledných 29 zápasoch. Kapitán Zdeno Chára odohral 25 minút a bol najvyťažovanejším hráčom zápasu.

FLYERS ZDOLALI CANES VĎAKA GÓLU COUTURIERA

Philadelphia dokázala v utorok poraziť Carolinu 2:1. O jej triumfe pritom rozhodol nováčik Sean Couturier (7) v 44. minúte. Strelecky sa presadil aj Brayden Schenn (2), na ktorého gól dokázal svojim prvým gólom v NHL odpovedať Jerome Samson. Spoľahlivý výkon podal Sergej Bobrovskij, ktorý čelil 36 strelám. Na strane Hurricanes stál v bráne Cam Ward, ktorý zastavil taktiež 35 striel. Obranca Andrej Meszároš, ktorý odohral 19 a pol minúty, ho neohrozil ani raz a ani nebodoval. Štatistiky si vylepšil len o dve zblokované strely a dva bodyčeky. Jeho mužstvo vyhralo tri z posledných štyroch stretnutí. Carolina prehrala posledné dve.

STEPAN ROZHODOL O 5. VÍŤAZSTVE RANGERS V RADE

Rovnakým pomerom zdolali „jazdci“ z New Yorku arizonských „kojotov“. Víťazstvo Rangers sa však zrodilo až v samostatných nájazdoch. V nich sa presadil aj Marián Gáborík, no na víťazný sa čakalo až do šiestej série. Autorom toho víťazného bol Derek Stepan. Prvou hviezdou zápasu sa stal Henrik Lundqvist, ktorý urobil 18 zákrokov a prekonať ho dokázal len Radim Vrbata (20), ktorý vynútil predĺženie v 52. minúte. Aj Newyorčania svoj gól dosiahli v tretej tretine. Ruslan Fedonko (6) v jej úvode prekonal Mikea Smitha, ktorý duel opustil s 31 úspešnými zásahmi. Trikrát ho ohrozil Gáborík, ktorý strávil v akcii takmer 21 minút a prezentoval sa aj jedným bodyčekom. V predĺžení nepremenil trestné strieľanie, no spolu so spoluhráčmi sa nakoniec tešil z piateho víťazstva v rade a z 10. v posledných 11 dueloch. Coyotes prehrali tri zápasy z posedných štyroch.

KOIVU HETRIKOM PRISPEL K VÝHRE DUCKS NAD STARS

Saku Koivu (9) strelil dva zo svojich troch gólov po prihrávkach Teemu Selanneho v tretej tretine a Anaheim zdolal Dallas 5:2, aby zaknihoval svoju prvú trojzápasovú víťaznú sériu za takmer tri mesiace. Koivu, ktorý bol aj autorom víťazného gólu, skompletizoval svoj druhý hetrik kariéry strelou do prázdnej brány, do ktorej Selanne mohol streliť svoj 652. gól kariéry. Nakoniec sa rozhodol pre prihrávku. Okrem neho sa do listiny strelcov zapísali aj Luca Sbisa (2) a Matt Beleskey (1). Jeff Deslauriers prispel k výhre 26 zákrokmi, pričom chytal vo svojom prvom zápase NHL po takmer dvojročnej odmlke. Prekonať ho dokázali Steve Ott (7) a Alex Goligoski (4), ktorým sa v úvode tretej tretiny podarilo vyrovnať z 0:2 na 2:2. Kari Lehtonen čelil 25 strelám, jednou ho ohrozil aj Ľubomír Višňovský. Ten odohral skoro 21 a pol minúty a na svoje konto si pripísal dva plusové body.

CULLEN UKONČIL TRÁPENIE WILD

V akcii sa predstavil aj center Michal Handzuš, ktorý nebodoval a ako jediný Slovák sa v utorok netešil ani z víťazstva. San Jose však neodišlo zo St. Paul naprázdno. Získalo bod za remízu v normálnej hracej dobe, hoci v 57. minúte ešte prehrávalo dva góly. Zápas však nakoniec získala Minnesota, o ktorej víťazstve rozhodol v samostatných nájazdoch Matt Cullen (11), ktorý bol počas svojho 1000. zápasu v NHL horlivý pomôcť Wild ukončiť sériu troch prehier v rade. V normálnom hracom čase vyslal na bránu Sharks šesť striel, z ktorých sa jedna aj ujala. Okrem neho sa presadili aj Cal Clutterbuck (11), Warren Peters (1) a Nick Johnson (5). Josha Hardinga z 38 striel prekonali Dan Boyle (3), Benn Ferriero (5), Logan Couture (17) a Patrick Marleau (16). Sharks prišli o štvorzápasovú sériu výhier. Handzuš v zápase odohral 14 minút. Na vhadzovaniach mal 27,3% úspešnosť, neuspel v prvej sérii nájazdov a „štatistiku pravdy“ si pohoršil o jeden mínusový bod.

GUSTAVSSON VYNULOVAL BUFFALO

Nikolaj Kulemin (5) zažil jeden zo svojich najlepších výkonov tejto sezóny, keď pomohol Maple Leafs k výhre 2:0 nad Buffalom gólom, asistenciou a prezentoval sa aj veľkým bodyčekom, ktorým poslal k ľadu Patricka Kaletu. Strelecky sa presadil aj Michail Grabovskij (13) a Európania ovládli vyhlasovanie hviezd zápasu, keď sa tou prvou stal brankár Jonas Gustavsson. Ten v ceste za svojim druhým shutoutom v sezóne zlikvidoval 32 striel. Ryan Miller opustil duel s 26 zákrokmi.

PITTSBURGH NEUSPEL ANI PROTI OTTAWE

Pittsburgh sa naďalej trápi. V domácom prostredí privítal v utorok Ottawu, ktorej podľahol 1:5, aby zaknihoval piatu prehru v rade. Naopak, Senators sa tešili zo šiesteho víťazstva z posledných siedmich duelov. Chris Neil (7), Bobby Butler (5) a Jason Spezza (16) sa najskôr postarali o odchod Brenta Johnsona z brány Penguins, aby potom Milan Michálek (22) dvakrát prekonal Marc-Andre Fleuryho. Colin Greening pridal tri asistencie a Craig Anderson urobil 29 zákrokov.

RINNE POMOHOL „PREDS“ ZDOLAŤ „AVS“

Veľmi dobrý vstup do zápasu pomohol Nashvillu k udržaniu si dominancie nad Coloradom, ktoré „predátori“ nakoniec zdolali hladko 5:1. Pekka Rinne urobil 32 zákrokov, po góle a asistencii zaznamenal Martin Erat (9) a Ryan Ellis (2). Nick Spaling (6) a Patric Hornqvist (12) sa tiež presadili strelecky a Nashville vyhral druhý zápas v rade a piaty z posledných šiestich. Jediný gól Avalanche vsietil Ryan O’Reilly (11).

GLENCROSS, IGINLA DOVIEDLI FLAMES K VÝHRE

Curtis Glencross (18) strelil gól a pridal tri asistencie, Jarome Iginla (17) zaznamenal o asistenciu menej a Calgary zdolalo na domácom ľade New Jersey pomerom 6:3. Strelecky sa presadili aj Jay Bouwmeester (2), Cory Sarich (1), T.J. Brodie (2) a Lee Stempniak (9). K druhému víťazstvu v rade dopomohol aj Miikka Kiprusoff, ktorý čelil 38 strelám. Prekonať ho z nich dokázali Iľja Kovaľčuk (16), Adam Henrique (13) a Patrik Eliáš (15).

RAYMOND ROZHODOL V NÁJAZDOCH O VÝHRE CANUCKS

Vancouver bol v dobrej pozícii, keď po prvej tretine odchádzal do šatne. Nakoniec však dvojgólové vedenie neustrážil a o jeho víťazstve 5:4 nad Tampou Bay rozhodol až v samostatných nájazdoch Mason Raymond. V normálnom hracom čase sa presadili Alexander Edler (7), Jannik Hansen (13), Manny Malhotra (4) a Ryan Kesler (12). Cory Schneider urobil 27 zákrokov, no inkasoval góly z hokejok Stevena Stamkosa (29), Vincenta Lecavaliera (16), Stevea Downieho (7) a Ryana Maloneho (8). Martin St. Louis pridal dve asistencie, Dwayne Roloson 24 zákrokov.

HVIEZDY VEČERA:
1. Viktor Stalberg (CHI), 2. Saku Koivu (ANA), 3. Jonas Gustavsson (TOR)

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
J. Halák (STL) 19/19 - - - - - -
M. Hossa (CHI) 20:23 0 1 1 +3 4 2
Z. Chára (BOS) 25:04 0 0 0 0 0 0
M. Jurčina (NYI) 17:59 0 0 0 +1 2 2
M. Gáborík (NYR) 20:43 0 0 0 0 3 0
A. Meszároš (PHI) 19:28 0 0 0 0 0 0
M. Handzuš (SJS) 14:06 0 0 0 -1 0 0
Ľ. Višňovský (ANA) 21:22 0 0 0 +2 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Preview: Dnes začínajú boje v 2. kole play-off. Na východe nás čakajú zaujímavé sérieNylander sa neubránil nadávkam. Je presvedčený, že s jadrom Leafs problém nie jeS týmto môžete počítať u Mešára, tvrdí expert a poukazuje na vedúcu pozíciu Slafkovského NHL zverejnila rozpis 2. kola play-off v rámci Východnej konferenciePrekonal vzácnu rakovinu, získal Mastertonovu trofej. Teraz by mal odísť z NHL Matthews i bývalý víťaz sú medzi finalistami na Lady Byng TrophyKľúčový hráč Hurricanes sa nepripojí k tímu v prvých dueloch druhého kola Utah podpísal zmluvu so švédskym krídelníkom Tatar: Teraz sa musíme sústrediť na iné ako na zmluvy. Američanom pohrozili Matthews sa vrátil, ale: Pastrňák v predĺžení zápasu č. 7 zavrel kritikom ústa!Zámorská posila Slovenska príde rovno do Ostravy. Bude to natesno AHL: Výsledky sobotných zápasov play-off Fehérváry: Som šťastný špeciálne za Slafkovského. Je top hráčom NHL Budúcnosť slovenského útočníka v Pittsburghu? Pravdepodobne žiadnaKde by mohol skončiť Stamkos? V Detroite či po boku Slafkovského? Začala ďalšia séria, Slovák v nej bodoval. Ďalší zbieral „mínusky“+ videoBlíži sa ten čas: Anže Kopitar zváži koniec kariéry Účasť na MS ohrozená? Posila Slovenska z NHL utrpela zranenie!Matthews robí pokroky. Vráti sa do hry v zápase číslo sedem? Slovenský útočník oslavuje: Jeho tím postúpil do finále QMJHL! + videoZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies