Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
04:30info
LAK
EDM
28. 04.
kurzy
04:30info
LAK
EDM
29. 04.
kurzy
01:00info
FLA
TBL
03:30info
VGK
DAL
«

Slováci v NHL

Halák si užil krátky pobyt v Montreale + video

Jaroslav Halák sa prvýkrát od výmeny vrátil do Montrealu a ľad Bell Centre opúšťal s čistým kontom ako prvá hviezda zápasu. S menším popohnaním od spoluhráčov si po dlhom čase vychutnal slávu i ovácie od fanúšikov Canadiens.

„Spoluhráčmi mi povedali, aby som vykorčuľoval na ľad a užil si ten moment. Zvyčajne to nerobíte, keď hráte u súpera. Cítil som sa skvelo, keď som tam vyšiel a počul ovácie od všetkých tých ľudí,“ povedal Halák.

„Skutočne som rád, že ma tak privítali. Nevedel som, čo očakávať. Chcem poďakovať každému, kto bol v tom hľadisku. Sú to skvelé pocity, keď viete, že máte v Montreale stále toľko fanúšikov. Bol to pre mňa mimoriadny moment, špeciálny zápas. Nikdy na to nezabudnem, zostane to navždy so mnou.“

Bratislavský rodák veľa práce v zápase nemal a na svoje druhé čisté konto sezóny potreboval urobiť 19 zákrokov. Jeden kľúčový však prišiel hneď v úvode zápasu, kedy zneškodnil samostatný prienik Tomáša Plekanca.

Článok pokračuje pod reklamou

„Nikdy nechcete čeliť samostatnému úniku a hlavne nie tak skoro v zápase. Som rád, že som ho zneškodnil, upokojilo ma to. S naším tímom nikdy neviete, či budete čeliť za tretinu 10 strelám alebo trom - štyrom. Musíte jednoducho zostať v strehu každú sekundu zápasu. Musíte bojovať, hoci na vás nejdú žiadne strely, “ priznal Halák, ktorý sa v tretej tretine prezentoval ďalším väčším zákrokom pri šanci Mathieua Darcheho.

Pre slovenského reprezentanta, ktorý pomohol Canadiens v roku 2010 fenomenálnymi výkonmi až do konferenčného finále, nebol utorok bežným hracím dňom. Venovala sa mu pozornosť médií, všímali si ho fanúšikovia i bývalí kolegovia. Napriek tomu svoju koncentráciu nestratil.

„Popoludní som si skvelo zdriemol. Trochu som bol nervózny, keď som sa zobudil a bolo trochu čudné stáť na opačnej strane ľadu. Počas celého večera som sa však cítil dobre. Bolo zvláštne vidieť hrať tie červené dresy proti mne, ale som rád, že som tu mal šancu chytať. Naši chlapci dnes urobili skvelú robotu. Nepovolili súperovi veľa striel a som si istý, že chceli tento zápas vyhrať aj kvôli mne,“ skonštatoval Halák.

Halák svojím 18. shutoutom kariéry pomohol Blues k štvrtej výhre v rade a druhej z posledných šiestich zápasov hraných vonku. Gólmi k nej prispeli Jason Arnott, David Backes a Chris Stewart, ktorý po zápase priznal, že „bluesmani“ mali skutočne motiváciu vyššiu kvôli Halákovmu návratu.

„Chceli sme sa vrátiť na ľadoch súperov k našej hre a to práve tu. Vedeli sme, že je to veľký večer pre Jara a mal to v kalendári zakrúžkované už veľmi dlhú dobu. Nebolo lepšieho miesta, kde to urobiť, ako v Montreale,“ povedal Chris Stewart.

Dvadsaťšesťročný Halák vychytal svoje 10. víťazstvo v sezóne a siedme z posledných 10 duelov. Štatisticky stále zaostáva za Brianom Elliotom, no verí, že je pre tím dôležité, že má dvoch spoľahlivých gólmanov. Blues sú momentálne druhým najlepším tímom Západnej konferencie.

„Je skvelé, keď máte v tíme dvoch brankárov, ktorí dokážu pre vás vyhrávať zápasy. Brian aj ja chceme chytať tak často, ako je to možné. Nemáme však kontrolu nad tým, kedy budeme chytať,“ povedal.

Tréner Ken Hitchcock má zásadu, že čisté konto aicky zaručuje brankárovi štart v ďalšom stretnutí. Vo štvrtok proti Vancouveru by tak mal chytať muž s číslom 41 na drese. Nakoniec sa tak však nestane.

„Vo štvrtok chytá Elliott. Generálny manažér Doug Armstrong sa ma už pýtal túto otázku. Teraz si budú kvit. Elliott bude štartovať vo štvrtok a od toho zápasu budeme potom vychádzať,“ povedal Hitchcock, ktorý prvú výnimku urobil už v utorok.

Halák, ktorý má proti Canucks lepšiu bilanciu ako Elliott, má po 22 tohtosezónnych štartoch priemer 2,19 inkasovaného gólu na zápas a s 91,4% úspešnosťou zákrokov sa posunul na 22. pozíciu v rámci NHL.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Mešár je pozadu: Nehovorím, že sa do NHL nedostane, ale má problém, tvrdí expert Expert považuje Slafkovského sa nedotknuteľného. S Montrealom spája útočné hviezdyČernák nepoľavil v dôraze: Viedol zápas, vedie ligu a je už pred Hossom + videoPotenciálne posily Slovenska si sezónu v AHL predlžujú. O osude jednej z nich sa rozhodne dnes Repčík skóroval a jeho tím je opäť bližšie k finále! + video Špičkový turnaj v Česku: Súper Slovenska v skupine sa teší na veľkú posilu z NHLNylander sa vrátil do akcie, ale zápas nedohral Matthews Každý raz skončí: O konci kariéry sa už rozhodol aj Jaromír Jágr!Tampa prekvapila návratom obrancu, fanúšikovia mu pripravili veľké ovácie + video Černák vyhral zápas o prežitie, drámy na Long Islande a v Las Vegas, ďalší tím má mečbalCapitals vypadol pre zápas o prežitie obranca. Zažije debut Švéd?Obranca Predators bude absentovať, útočník dostal trest od NHL + videoŠťastie v nešťastí: Vyzeralo to hrôzostrašne, ale rezná rana obrancu Jets nie je až taká vážna Pospíšil ohúril rýchlosťou. Štatistiky hovoria jasne: V tíme je kráľom! Dvorský nechcel klamať, hovoril o sklamaní. Obráti sa reprezentácii v budúcnosti chrbtom? NHL naživo: Koniec sezóny pre NY Islanders a Tampu Bay?Veľká dráma v súboji slovenských brankárov rozhodla sériu. Slovensko má istého šampióna Slovenskí juniorskí reprezentanti zažili úspešný vstup do finále konferencie + videoPosledný súper Slovenska v skupine zverejnil zostavu na MS. Nechýba v nej ani hviezda Sabres Ďalšie zámorské posily pre Slovensko sú k dispozícii!Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies