Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
05. 05.
kurzy
22:00info
NYR
CAR
NHL live
01:30info
DAL
VGK
NHL live
06. 05.
kurzy
02:00info
FLA
BOS
«

Sumáre

Halák vychytal nulu, Blues na čele konferencie

Jaroslav Halák vychytal čisté konto, aby pomohol Blues dostať sa na čelo Západnej konferencie. Bodovo sa v pondelok presadil len Tomáš Kopecký, no z víťazstva sa tešil už len Zdeno Chára. Andrej Sekera sa vrátil do akcie.

HALÁK VYNULOVA DALLAS, BLUES NA ČELE KONFERENCIE

Jaroslav Halák pokračuje v spoľahlivých výkonoch a začína napĺňať vysoké očakávania, ktoré doňho tím vkladal, keď ho v roku 2010 získal z Montrealu. Bratislavský rodák sa stal prvou hviezdou zápasu, keď urobil 22 zákrokov a vychytal svoje tretie čisté konto sezóny, ktorým dopomohol St. Louis k víťazstvu 1:0 nad Dallasom. A to víťazstvo posunulo Blues so 60 bodmi na čelo Západnej konferencie. „Dostať sa na 60 je dobré. Ak sa dokážeme rýchlo dostať na 70, budeme vidieť svetlo na konci tunela. Pre mňa je to všetko o bodoch, “ povedal po zápase tréner Ken Hitchcock. Jediný gól tímu, ktorý získal v januári 13 zo 14 možných bodov, strelil T.J. Oshie (14) v 52. minúte. Inak sa spoľahlivým výkonom prezentoval aj Kari Lehtonen, ktorý zlikvidoval 31 striel domáceho tímu. Druhú prehru v rade a tretiu z posledných štyroch zápasov však neodvrátil.

BRUINS ZDOLALI PANTHERS PO NÁJAZDOCH

Článok pokračuje pod reklamou

Boston neodohral v pondelok svoj najlepší zápas, no i tak dokázal na ľade Floridy vyhrať pomerom 3:2. Potreboval k tomu však samostatné nájazdy, v ktorých ten víťazný premenil v štvrtej sérii David Krejčí. V normálnej hracej dobe sa dvakrát z gólu tešil Patrice Bergeron (14) a Tuukka Rask zastavil 38 striel. Prekonali ho Jason Garrison (12) a Shawn Matthias (8). Scott Clemmensen urobil 33 zákrokov. Zdeno Chára ho ohrozil dvoma strelami počas dlhého pobytu na ľade, ktorý sa vyštveral takmer na 26 a pol minúty. Kapitán Bruins si zo Sunrise odniesol aj päť bodyčekov a dve trestné minúty. V drese domáceho tímu nechýbal útočník Tomáš Kopecký, ktorý si svoje bodové konto vylepšil o jednu asistenciu. V akcii strávil takmer 17 a pol minúty a získal aj plusový bod, Raska ohrozil troma strelami a urobil jeden bodyček.

PREDATORS VĎAKA PRVEJ TRETINE ZDOLALI ISLANDERS

Sergej Kosticyn (11) a Matt Halischuk (10) strelili prvé dva góly Nashvillu z úvodných dvoch striel a vo forme hrajúci „predátori“ zdolali v Uniondale miestnych Islanders 3:1. Aj tretí gól hosťujúceho tímu padol v prvej dvadsaťminútovke, keď sa v 12. minúte presadil David Legwand (13). Pekka Rinne urobil 36 zákrokov a jediný gól mu vsietil John Tavares (16), ktorý fínskemu brankárovi zobral šancu na čisté konto v 57. minúte. Tavares si tak predĺžil bodovú sériu už na deväť duelov. K najaktívnejším strelcom „ostrovanov“ sa zaradil obranca Milan Jurčina, ktorý v zápase odohral takmer 21 minút a odniesol si z neho päť streleckých pokusov a dva bodyčeky. Kevin Poulin opustil duel nakoniec s 29 zákrokmi. Kým Islandes zaznamenali tretiu prehru v posledných piatich zápasoch, Predators neprehrali v piatich stretnutiach v rade.

DETROIT PREKONAL KLUBOVÝ REKORD

Domáci ľad nebol pre Detroit väčšou výhodou ako je počas posledných pár mesiacov. Jimmy Howard doviedol Red Wings k výhre 5:0 nad Buffalom, ktoré znamenalo 15. domáce víťazstvo v rade a prekonanie klubového rekordu z roku 1965. „Červené krídla“ majú navyše spomedzi tímov NHL najdlhšiu víťaznú sériu na domácom ľade v jednej sezóne od roku 1976, kedy Philadelphia vyhrala rovných 20 stretnutí. Proti Sabres zaznamenal Howard 27 zákrokov, aby vychytal svoje piate čisté konto sezóny. Henrik Zetterberg (9) strelil úvodný gól zápasu, na ktorý nadviazali aj Johan Franzen (18), Nicklas Lidstrom (9), trojbodový Todd Bertuzzi (9) a Darren Helm (5). Pavel Dacjuk si zo zápasu odniesol tri asistencie a dosiahol na svoj 700. bod v NHL. V zápase sa do akcie po zranení vrátil slovenský obranca Andrej Sekera, ktorý bol druhým najvyťažovanejším hráčom Buffala. Počas 24 minút zblokoval tri strely a duel opustil s mínusovým bodom.

COYOTES ZDOLALI AVALANCHE 6:1

Shane Doan (14) po 40-krát v kariére zaknihoval dvojgólový zápas, dva góly strelil aj Boyd Gordon (5) a Phoenix na domácom ľade zdolal Colorado hladko 6:1. Do listiny strelcov sa zapísali aj Gilbert Brule (1) a Rostislav Klesla (2), zatiaľ čo Mike Smith čelil 39 strelám. Z nich ho prekonal len Chuck Kobasew (6). Semion Varlamov urobil 27 zákrokov. Coyotes ukončili pri návrate na domáci ľad sériu troch prehier, hráči Avalanche prehrali štvrtý duel z posledných piatich.

MASON DOVIEDOL WINNIPEG K VÝHRE NAD OTTAWOU

Chris Mason vychytal svoje druhé čisté konto, ktorým doviedol Winnipeg k víťazstvu 2:0 nad Ottawou. Mason urobil 25 zákrokov a párkrát mu pomohla aj konštrukcia brány. K ukončeniu trojzápasovej série prehier viedli aj góly Jima Slatera (8) z úvodnej minúty zápasu a obrancu Tobiasa Enstroma (2), ktorý sa stal prvou hviezdou duelu. Za stavu 0:2 mohla Ottawa vyrovnať, no strely Chrisa Neila a Bobbyho Butlera v závere zápasu označkovali len tyčku. „Neradi počujete ten zvuk, ale keď vidíte letieť puk opačným smerom, cítite sa dobre,“ priznal Mason.

HVIEZDY VEČERA:
1. Jaroslav Halák (STL), 2. Shane Doan (PHX), 3. Chris Mason (WPG)

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
J. Halák (STL) 22/22(100%) - - - - - -
M. Jurčina (NYI) 20:50 0 0 0 0 5 0
T. Kopecký (FLA) 17:22 0 1 1 +1 3 0
Z. Chára (BOS) 26:20 0 0 0 0 2 2
A. Sekera (BUF) 23:59 0 0 0 -1 0 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Preview: Dnes začínajú boje v 2. kole play-off. Na východe nás čakajú zaujímavé sérieNylander sa neubránil nadávkam. Je presvedčený, že s jadrom Leafs problém nie jeS týmto môžete počítať u Mešára, tvrdí expert a poukazuje na vedúcu pozíciu Slafkovského NHL zverejnila rozpis 2. kola play-off v rámci Východnej konferenciePrekonal vzácnu rakovinu, získal Mastertonovu trofej. Teraz by mal odísť z NHL Matthews i bývalý víťaz sú medzi finalistami na Lady Byng TrophyKľúčový hráč Hurricanes sa nepripojí k tímu v prvých dueloch druhého kola Utah podpísal zmluvu so švédskym krídelníkom Tatar: Teraz sa musíme sústrediť na iné ako na zmluvy. Američanom pohrozili Matthews sa vrátil, ale: Pastrňák v predĺžení zápasu č. 7 zavrel kritikom ústa!Zámorská posila Slovenska príde rovno do Ostravy. Bude to natesno AHL: Výsledky sobotných zápasov play-off Fehérváry: Som šťastný špeciálne za Slafkovského. Je top hráčom NHL Budúcnosť slovenského útočníka v Pittsburghu? Pravdepodobne žiadnaKde by mohol skončiť Stamkos? V Detroite či po boku Slafkovského? Začala ďalšia séria, Slovák v nej bodoval. Ďalší zbieral „mínusky“+ videoBlíži sa ten čas: Anže Kopitar zváži koniec kariéry Účasť na MS ohrozená? Posila Slovenska z NHL utrpela zranenie!Matthews robí pokroky. Vráti sa do hry v zápase číslo sedem? Slovenský útočník oslavuje: Jeho tím postúpil do finále QMJHL! + videoZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies