Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
05. 05.
kurzy
22:00info
NYR
CAR
NHL live
01:30info
DAL
VGK
NHL live
06. 05.
kurzy
02:00info
FLA
BOS
«

Sumáre

Handzuš rozhodol zápas, Chára a Gáborík asistovali

V utorok sa v akcii predstavilo 22 tímov a päť Slovákov. Do bodovania sa dokázali zapísať traja – Marián Gáborík, Zdeno Chára a Michal Handzuš, ktorý tiež premenil rozhodujúci samostatný nájazd.

HANDZUŠ ROZHODOL O VÝHRE SHARKS

Fínski brankári v súboji medzi San Jose a Calgary urobili opäť veľmi dobrú reklamu fínskej brankárskej škole. V normálnom hracom čase vyťahovali z brány puk len raz domáci Antti Niemi i hosťujúci Miika Kiprusoff. Viac dôvodov na radosť mal po konci zápasu brankár Sharks, ktorého tím vyhral 2:1 po samostatných nájazdoch, v ktorých ten víťazný premenil Michal Handzuš. Niemi, prvá hviezda zápasu, prispel k výhre 27 zákrokmi a v normálnej hracej dobe sa presadil Torrey Mitchell (5), ktorý po dorážke Handzušovej strely vyrovnal stav na 1:1 po tom, čo úvodný gól zápasu strelil v druhej tretine Chris Butler (2). Slovenský center kalifornského tímu odohral v stretnutí 18 minút a 18 sekúnd, počas ktorých nazbieral aj plusový bod a 72,7% úspešnosť na vhadzovaniach. Bránu hostí ohrozil dvoma strelami, ktoré Kiprusoff, rovnako ako ďalších 28, zlikvidoval.

RANGERS UKONČILI SÉRIU PREDATORS, LUNDQVIST S NULOU

Článok pokračuje pod reklamou

Slovenský strelec Marián Gáborík sa netešil z gólu už v šiestom zápase v rade, no jeho tím domácom ľade zdolal Nashville 3:0, pričom trenčiansky rodák si z neho odniesol jednu asistenciu. Prihrával na úvodný gól zápasu, ktorý v siedmej minúte strelil Dan Girardi (4). V druhej tretine sa presadil John Mitchell (4) a skóre stretnutia uzavrel v poslednej minúte tretej dvadsaťminútovky Ryan Callahan (15). Prvou hviezdou zápasu sa stal brankár Henrik Lundqvist, ktorý zlikvidoval 27 striel Predators, aby vychytal svoje štvrté čisté konto v sezóne. Nashville vďaka tomu prišiel o sériu piatich víťazstiev v rade. V posledných 10 zápasoch však prehral len po druhý raz. Gáborík odohral v zápase 19 minút a zaznamenal aj plusový bod a tri strelecké pokusy. Za nedovolenú hru vysokou hokejkou si posedel štyri minúty aj na trestnej lavici.

TAMPA UKONČILA SÉRIU PREHIER PROTI BRUINS, CHÁRA ASISTOVAL

Jednu asistenciu si na svoje konto pripísal v utorok aj obranca Zdeno Chára. Jeho tím sa však netešil z víťazstva. Boston pricestoval do Tampy, kde sa stretol s trápiacim sa tímom Lightning, ktorý ťahal sedemzápasovú sériu prehier. Nakoniec ju ukončil proti úradujúcemu šampiónovi, ktorého zdolal pomerom 5:3. Dominic Moore (4) strelil víťazný gól necelé štyri minúty pred koncom tretej tretiny a Mathieu Garon urobil 26 zákrokov. Svoj 31. gól v ročníku vsietil Steven Stamkos, ktorý uzavrel skóre strelou do prázdnej brány. Vincent Lecavalier (18), Tom Pyatt (5) a Ryan Malone (10) sa tiež tešili z gólov. Tampa trikrát v zápase prišla o jednogólové vedenia. Dvakrát sa o to zaslúžil Nathan Horton (16) a raz Daniel Paille (8), ktorého do úniku v oslabení poslal práve Chára. Ten v zápase odohral 26 minút a 14 sekúnd. Ako najvyťažovanejší hráč zápasu si však do štatistík pripísal aj dva mínusové body. Tim Thomas zastavil 26 striel.

ISLANDERS ZDOLALI CAPS 3:0 S NABOKOVOM V BRÁNE

Islanders pricestovali do Washingtonu, aby si z neho odniesli dva body. Dosiahli to však pomerne hladkým spôsobom. V hlavnom meste USA mali herne navrch, strelili tri góly a ani jeden neinkasovali. Dva góly strelil P.A. Parenteau (9) a Jevgenij Nabokov zastavil 17 striel pri ceste za svojim prvým čistým kontom sezóny. Do listiny strelcov sa zapísal aj John Tavares (17) a po dve asistencie si na svoje konto pripísali Matt Moulson a Frans Nielsen. Obranca Milan Jurčina strávil na ľade 19 a pol minúty. Počas tohto času ohrozil bránu Capitals dvoma strelami. Zblokoval aj tri strely súpera a urobil jeden bodyček. Dvakrát pobudol na trestnej lavici, no v oboch prípadoch na nej strávil celé dve minúty. Domáci tím, v ktorého bráne čelil Tomáš Vokoun 28 strelám, prišiel o sedemzápasovú sériu domácich výhier a taktiež o možnosť dostať sa do čela Juhovýchodnej divízie. S Islanders prehral domáci zápas prvýkrát od 18. októbra 2007.

COUTURIER, BRYZGALOV DOVIEDLI FLYERS K VÝHRE NAD WILD

Philadelphia predviedla v utorok pred domácimi divákmi jeden zo svojich najlepších výkonov sezóny. Sean Couturier (10) vsietil gól v oslabení, ktorým rozhodol víťazstve Flyers 5:1 v zápase proti Minnesote Wild. Iľja Bryzgalov urobil 25 zákrokov deň po tom, čo tréner Peter Laviolette zopakoval, že je stále brankárskou jednotkou tímu. Góly strelili aj Kimmo Timonen (2), Scott Hartnell (20), Braydon Coburn (2) a Jakub Voráček (7). Jeho skúsenejší krajan Jaromír Jágr nazbieral dve asistencie. Celkovo 12 hráčov Philadelphie sa zapísalo do bodovania, no nebol medzi nimi obranca Andrej Meszároš, ktorý bol však ako jediný z tímu vylúčený. Tiež pridal dve strely na bránu a tri bodyčeky počas 18 minút a 23 sekúnd strávených na ľade. Bol na ňom aj v momente inkasovania jediného gólu. Ten „letcom“ strelil v druhej tretine Darroll Powe (4), ktorý predchádzajúce tri sezóny strávil práve vo Philadelphii.

HUDLER, CONKLIN DOVIEDLI RED WINGS K VÝHRE

Jiří Hudler sa presadil v druhom kole samostatných nájazdoch, Ty Conklin neinkasoval ani v jednej z troch sérií a Detroit porazil Dallas pomerom 3:2. Conklin v zápase urobil 25 zákrokov a góly mu strelili Brenden Morrow (8) a Loui Eriksson (17). V normálnom hracom čase sa o góly Red Wings postarali Tomas HOlmstrom (8) a Hudler (13). Asistenciu si zo zápasu odniesol Jan Mursak, pre ktorého to bol prvý bod sezóny. Dosiahol ho v druhom zápase od návratu do zostavy. Domáci brankár Richard Bachman čelil 32 strelám.

OTTAWA VYHRALA BITKU O ONTÁRIO

V ontárijskom derby sa z víťazstva tešili hráči Ottawy, ktorí uspeli pomerom 3:2 na ľade Toronta. Craig Anderson, ktorý je v tomto mesiace v skvelej forme, zaznamenal 37 úspešných zákrokov a gólmi sa o zisk dvoch bodov zaslúžili Daniel Alfredsson (15), Jason Spezza (20) a Kyle Turris (3), ktorý od výmeny z Phoenixu nazbieral 11 bodov v 15 dueloch. Torontu k víťazstvu nepomohol ani dvojgólový náskok, ktorý vytvorili Matthew Lombardi (3) a Joffrey Lupul (20). James Reimer čelil 21 strelám.

PENGUINS ZDOLALI CAROLINU 2:1 PO NÁJAZDOCH

James Neal prekonal Cama Warda v tretej sérii samostatných nájazdoch, aby rozhodol o domácom triumfe Penguins 2:1 nad Caroiinou. V normálnom hracom čase sa presadil Jevgenij Malkin (22) a Marc-Andre Fleury opustil duel s 25 zákrokmi. Prekonal ho len Jamie McBain (4), ktorého spoluhráč Ward zlikvidoval v normálnom hracom čase 40 striel. Penguins vyhrali tretí zápas v rade po šesťzápasovej sérii prehier.

KOVAĽČUK, ELIÁŠ DOVIEDLI DEVILS K VÝHRE NAD JETS

Iľja Kovaľčuk (19) strelil dva góly a New Jersey zdolalo na domácom ľade Winnipeg hladko 5:1. Patrik Eliáš (17) zaznamenal gól a dve asistencie, Petr Sýkora (11) a David Clarksson (16) sa tiež zapísali do streleckej listiny a Devils vyhrali tretí zápas v rade, piaty v posledných šiestich. Martin Brodeur k nemu prispel 20 zákrokmi a do tretej tretiny vstupoval so šancou na prvý shutout sezóny. O ten ho však pripravil obranca Tobias Enstrom (3).

BLUE JACKETS SA PODARIL ZVRAT PROTI OILERS

Derek MacKenzie (5) sa presadil v úvodnej minúte tretej tretiny, aby zavŕšil víťazným gólom obrat Columbusu v zápase proti Edmontonu, ktorí Blue Jackets napokon vyhrali pomerom 4:2. Po prvej tretine prehrávali 0:2, keď Curtisa Sanforda (21 zákrokov) prekonali Anton Lander (2) a Ben Eager (5). Vyrovnať sa podarilo Ryanovi Johansenovi (8) a Derickovi Brassardovi (7) v druhej tretine a strelecky sa presadil aj Derek Dorsett (8), ktorý v závere spečatil triumf gólom do prázdnej brány.

LUONGOV VÝKON PROTI KINGS NESTAČIL

Roberto Luongo urobil 39 zákrokov, no ani to Vancouveru nepomohlo k víťazstvu nad Los Angeles. Canucks sa dvakrát podarilo zmazať vedenie Kings, no v samostatných nájazdoch o výhre kalifornskému celku 3:2 rozhodol Mike Richards. V normálnej hracej dobe sa presadili Dustin Penner (3) a Justin Williams (9). Jonathan Quick vyťahoval puk z brány po góloch Daniela Sedina (20) a David Bootha (6). Inak zaknihoval 31 zákrokov.

HVIEZDY VEČERA:
1. Henrik Lundqvist (NYR), 2. Patrik Eliáš (NJD), 3. Cam Ward (CAR)

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Z. Chára (BOS) 26:16 0 1 1 -2 2 0
M. Jurčina (NYI) 19:28 0 0 0 0 2 4
A. Meszároš (PHI) 18:23 0 0 0 0 2 2
M. Gáborík (NYR) 18:57 0 1 1 +1 3 4
M. Handzuš (SJS) 15:18 0 1 1 +1 2 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Preview: Dnes začínajú boje v 2. kole play-off. Na východe nás čakajú zaujímavé sérieNylander sa neubránil nadávkam. Je presvedčený, že s jadrom Leafs problém nie jeS týmto môžete počítať u Mešára, tvrdí expert a poukazuje na vedúcu pozíciu Slafkovského NHL zverejnila rozpis 2. kola play-off v rámci Východnej konferenciePrekonal vzácnu rakovinu, získal Mastertonovu trofej. Teraz by mal odísť z NHL Matthews i bývalý víťaz sú medzi finalistami na Lady Byng TrophyKľúčový hráč Hurricanes sa nepripojí k tímu v prvých dueloch druhého kola Utah podpísal zmluvu so švédskym krídelníkom Tatar: Teraz sa musíme sústrediť na iné ako na zmluvy. Američanom pohrozili Matthews sa vrátil, ale: Pastrňák v predĺžení zápasu č. 7 zavrel kritikom ústa!Zámorská posila Slovenska príde rovno do Ostravy. Bude to natesno AHL: Výsledky sobotných zápasov play-off Fehérváry: Som šťastný špeciálne za Slafkovského. Je top hráčom NHL Budúcnosť slovenského útočníka v Pittsburghu? Pravdepodobne žiadnaKde by mohol skončiť Stamkos? V Detroite či po boku Slafkovského? Začala ďalšia séria, Slovák v nej bodoval. Ďalší zbieral „mínusky“+ videoBlíži sa ten čas: Anže Kopitar zváži koniec kariéry Účasť na MS ohrozená? Posila Slovenska z NHL utrpela zranenie!Matthews robí pokroky. Vráti sa do hry v zápase číslo sedem? Slovenský útočník oslavuje: Jeho tím postúpil do finále QMJHL! + videoZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies