Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
05. 05.
kurzy
22:00info
NYR
CAR
NHL live
01:30info
DAL
VGK
NHL live
06. 05.
kurzy
02:00info
FLA
BOS
«

Sumáre

Hossa zaknihoval 50. bod, Budaj prehral

V štyroch zápasoch NHL, ktoré sa odohrali v noci z piatka na sobotu, nastúpili aj traja Slováci. Z výhry sa tešil iba Hossa, ktorý zaknihoval svoj 50. bod v ročníku. Peter Budaj prehral.

CHICAGO OPÄŤ NA ČELE SÚŤAŽE, HOSSA S 50. BODOM

Nepriaznivé počasie sprevádzané snehom spôsobilo, že začiatok zápasu v Chicagu, kam pricestoval tím Florida Panthers, bol posunutý o viac ako pol hodiny. Viac ako 20-tisíc divákov sledovalo, ako domáci hráči zaznamenali v úvodnej tretine dva góly a v ďalšom priebehu duelu náskok kontrolovali, aby nakoniec zvíťazili 3:1. Víťazný gól putoval na konto Duncana Keitha (3), ktorý sa strelecky presadil prvýkrát od 13. novembra. Prsty v tomto góle mal aj útočník Marián Hossa, ktorý zaknihoval svoj jubilejný 50. bod v tomto ročníku. Jonathan Toews (27) a Patrick Kane (11), ktorý ukončil sedemzápasové strelecké trápenie, sa postarali o ostatné góly „Hawks“ a brankár Ray Emery opustil zápas s 18 zákrokmi. Čestný úspech hostí dosiahol v 41. minúte v presilovej hre Jason Garrison (13). Sekundárnu prihrávku zaknihoval Tomáš Kopecký, ktorý pobudol na ľade viac ako 16 a pol minúty a dvakrát ohrozil Emeryho. Hossa bol najvyťažovanejším útočníkom Chicaga a odohral 21 minút a 38 sekúnd. Slovenský reprezentant si pripísal aj dva strelecké pokusy. Blackhawks vyhrali tretí raz v rade a opäť sa dostali na prvé miesto v celkovej tabuľke NHL. Florida zaregistrovala v tomto roku iba jedno víťazstvo.

MALKIN ROZHODOL O 5. VÝHRE PITTSBURGHU V RADE

Článok pokračuje pod reklamou

Montreal vyhrával nad Pittsburghom dvakrát o dva góly, ale „tučniaci“ sa do zápasu dokázali vrátiť a nakoniec vyhrali 5:4 po samostatných nájazdoch. V nich sa ako jediný presadil Jevgenij Malkin (25), ktorý v 58. minúte poslal duel do predĺženia. V bráne Canadiens sa siedmy raz v prebiehajúcej sezóne objavil Peter Budaj, ktorý si pripísal jednu asistenciu a 34 úspešných zákrokov. Banskobystrický rodák inkasoval aj z hokejok Krisa Letanga (4) a dvojgólového Dustina Jeffreyho (2), ktorý nazbieral aj jednu asistenciu a bol vyhlásený za prvú hviezdu stretnutia. Brankár Marc-Andre Fleury prispel k piatemu víťazstvu v sérii 25 zákrokmi. V úvodnej dvadsaťminútovke ho prekonali Lars Eller (9) a Erik Cole (18), zatiaľ čo v druhej časti hry Andrej Kosticyn (11) a Max Pacioretty (16).

WARD VYNULOVAL CAPITALS, JOKINEN DVOJGÓLOVÝ

Brankár Cam Ward podal v zápase proti Washingtonu spoľahlivý výkon a po tom, čo zneškodnil všetkých 23 striel, sa tešil zo svojho druhého tohtosezónneho shutoutu (18. v kariére). Carolina na domácom ľade vyhrala 3:0. Kľúčový bol aj výkon Jussiho Jokinena (7), ktorý strelil dva góly. Prvý dosiahol v oslabení, druhý v presilovej hre. Tomáša Vokouna, ktorý urobil 30 zákrokov, prekonal aj jeho krajan Jiří Tlustý (10). Ten využil 30 sekúnd pred koncom ďalšiu presilovú hru. Capitals prehrali druhý zápas z posledných troch, oba v pomere 0:3.

PURCELL DOVIEDOL TAMPU BAY K DVOM BODOM

Útočník Tampy Bay Teddy Purcell (11) sa stal prvou hviezdou zápasu, v ktorom si pripísal oba presné zásahy svojho mužstva, ktoré vyhralo v Dallase tesne 2:1. Svoj jubilejný 10. gól v tomto ročníku strelil na konci úvodnej tretiny. Druhýkrát sa presadil v 44. minúte len dve minúty po tom, čo Tom Wandell (3) vyrovnal na 1:1. Martin St. Louis dvakrát asistoval a brankár Mathieu Garon zlikvidoval 27 striel. Steven Stamkos, najlepší strelec NHL, opustil duel s piatimi streleckými pokusmi. Kari Lehtonen inak chytil 20 striel.

HVIEZDY VEČERA:
1. Dustin Jeffrey (PIT), 2. Teddy Purcell (TBL), 3. Cam Ward (CAR)

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
P. Budaj (MTL) 34/38 (89,5%) - - - - - -
M. Hossa (CHI) 21:38 0 1 1 0 2 0
T. Kopecký (FLA) 16:38 0 1 1 0 2 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Preview: Dnes začínajú boje v 2. kole play-off. Na východe nás čakajú zaujímavé sérieNylander sa neubránil nadávkam. Je presvedčený, že s jadrom Leafs problém nie jeS týmto môžete počítať u Mešára, tvrdí expert a poukazuje na vedúcu pozíciu Slafkovského NHL zverejnila rozpis 2. kola play-off v rámci Východnej konferenciePrekonal vzácnu rakovinu, získal Mastertonovu trofej. Teraz by mal odísť z NHL Matthews i bývalý víťaz sú medzi finalistami na Lady Byng TrophyKľúčový hráč Hurricanes sa nepripojí k tímu v prvých dueloch druhého kola Utah podpísal zmluvu so švédskym krídelníkom Tatar: Teraz sa musíme sústrediť na iné ako na zmluvy. Američanom pohrozili Matthews sa vrátil, ale: Pastrňák v predĺžení zápasu č. 7 zavrel kritikom ústa!Zámorská posila Slovenska príde rovno do Ostravy. Bude to natesno AHL: Výsledky sobotných zápasov play-off Fehérváry: Som šťastný špeciálne za Slafkovského. Je top hráčom NHL Budúcnosť slovenského útočníka v Pittsburghu? Pravdepodobne žiadnaKde by mohol skončiť Stamkos? V Detroite či po boku Slafkovského? Začala ďalšia séria, Slovák v nej bodoval. Ďalší zbieral „mínusky“+ videoBlíži sa ten čas: Anže Kopitar zváži koniec kariéry Účasť na MS ohrozená? Posila Slovenska z NHL utrpela zranenie!Matthews robí pokroky. Vráti sa do hry v zápase číslo sedem? Slovenský útočník oslavuje: Jeho tím postúpil do finále QMJHL! + videoZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies