Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
05. 05.
kurzy
22:00info
NYR
CAR
NHL live
01:30info
DAL
VGK
NHL live
06. 05.
kurzy
02:00info
FLA
BOS
«

Sumáre

Halákovu sériu ukončila séria Detroitu

Jaroslav Halák opäť poznal po siedmich dueloch pocit prehry, keď neuspel na horúcom ľade Detroitu. V pondelok sa odohralo aj ďalších päť stretnutí, v ktorých sa ukázali ešte dvaja Slováci. Ani oni sa z víťazstva netešili.

HALÁKOVÁ SÉRIA SKONČILA NA HORÚCOM ĽADE DETROITU

Najlepšia séria Jaroslava Haláka prišla ku svojmu konci na ľade Joe Louis Arény. Po siedmich víťazstvách v rade urobil slovenský brankár 25 zákrokov a stal sa aj druhou hviezdou zápasu, no svojmu tímu nepriviedol ani jeden bod. Detroit opäť potvrdil svoju silu na domácom ľade, využil dve presilovky a vyhral 3:1, aby sa tešil zo 17. víťazstva v rade dosiahnutého pred zrakmi vlastných priaznivcov. Haláka postupne prekonali dvojbodový Pavel Dacjuk (14), Johan Franzen (19) a Niklas Kronwall (11). Nicklas Lidstrom na dva góly prihrával a Jimmy Howard zaznamenal 21 zákrokov. Prekonať ho dokázal len Scott Nichol (2), ktorý v desiatej minúte otvoril skóre zápasu. Ak by Blues duel vyhrali, stali by sa najlepším tímom NHL. Namiesto toho si však na tejto pozícii zvýšili náskok „červené krídla“. „Z víťazenie sa nikdy neunavíte. V tíme máme teraz takú pohodu, že to vyzerá tak, že nás nič nevyvedie z miery,“ povedal po zápase Howard.

HALL, DUBNYK POMOHLI OILERS ZDOLAŤ SHARKS

Článok pokračuje pod reklamou

Taylor Hall premenil v štvrtej sérii rozhodujúci samostatný nájazd a Edmonton ukončil trojzápasovú sériu prehier s víťazstvom 2:1 nad San Jose. Prvou hviezdou zápasu bol brankár Oilers Devan Dubnyk, ktorý zastavil 44 streleckých pokusov hostí a zlikvidoval aj tri nájazdy. V normálnej hracej dobe sa presadil Jordan Eberle (18). Dubnyka dokázala prekonať len Logan Couture (21), ktorý v tretej tretine vyrovnával na 1:1 počas presilovky. Thomas Greiss sa prezentoval 17 zákrokmi. V zostave San Jose nechýbal center Michal Handzuš, ktorý tento raz v nájazdoch neuspel. V akcii strávil 16 minút a zaregistroval počas nich mínusový bod a jeden strelecký pokus. Na vhadzovaniach mal 45,5% úspešnosť zákrokov.

GUSTAVSSON VYNULOVAL ISLANDERS

Zo Slovákov sa v akcii predstavil aj obranca Milan Jurčina, ktorý sa so svojimi spoluhráčmi netešil zo štvrtého víťazstva v rade. Na ľade Toronta boli Islanders aktívnejší len v tretej tretine, v ktorej sa víťazstvo 3:0 podarilo spečatiť hráčom Maple Leafs. Tí v nej strelili dva góly. Svoju cestu za víťazstvom však začali už v prvej časti hry, v ktorej svojho súpera prestrieľali 16:5 a ujali sa vedenia zásluhou gólu Matthewa Lombardiho (6). Ten sa presadil aj v 57. minúte po tom, čo sieť brány hostí rozvlnil aj Phil Kessel (26). Prvou hviezdou zápasu sa stal brankár Jonas Gustavsson, ktorý na svoje tretie čisté konto v januári musel urobiť 25 zákrokov. Jurčina ho ohrozil trikrát, pričom v zápase odohral 20 minút a 23 sekúnd. Počas tohto času nazbieral aj dva mínusové body, urobil štyri bodyčeky a zblokoval dve strely. Jeho spoluhráč John Tavares nebodoval prvýkrát po 12 dueloch. Počas bodovej série získal 8 gólov a 13 asistencií.

WARD A BRENT PRIVIEDLI CANES K VÝHRE NAD JETS

Jeff Skinner (14) a Tim Brent (6) sa strelecky presadili v prvej tretine a Hurricanes zdolali Winnipeg pomerom 2:1, aby si vylepšili bilanciu posledných 11 domácich zápasov na 8-2-1. Cam Ward prispel k dvom bodom 29 zákrokmi a prekonal ho len Kyle Welwood (9) v strednej časti druhej tretiny. Chris Mason čelil 16 strelám. Jets prehrali s Hurricanes prvýkrát v sezóne. Predtým sa tieto tímy stretli trikrát.

PREDS ZDOLALI BLUE JACKETS, FISHER DVOJGÓLOVÝ

Mike Fisher (11) strelil dva góly, vrátane víťazného, a Nashville na domácom ľade zdolal Columbus hladko 4:1. Pekka Rinne urobil 25 zákrokov pri treťom víťazstve Predators v rade, ktoré bolo zároveň jedenástym z posledných trinástich duelov. Do listiny strelcov sa zapísali aj Matt Halischuk (11) a Patric Hornqvist (14). Martn Erat a Ryan Suter nazbierali po dve asistencie. Jediný gól hostí strelil Rick Nash (17). Blue Jackets prehrali tretí duel v rade.

LOS ANGELES ZDOLALO OTTAWU 4:1

Jonathan Quick podal ďalší spoľahlivý výkon, keď urobil 27 zákrokov, aby doviedol Los Angeles k výhre 4:1 nad Ottawou. Siedme čisté konto v sezóne mu pokazil Daniel Alfredsson (16), ktorý sa presadil v strede tretej tretiny. K víťazstvu Kings viedli góly Willieho Mitchella (3), Kylea Clifforda (3), Jacka Johnsona (8) a Trevora Lewisa (2), ktorému sa podarilo premeniť trestné strieľanie. Clifford zaznamenal aj asistenciu a dve si zo zápasu odniesli Drew Doughty a Colin Fraser. Kings ukončili sériu dvoch prehier v rade.

HVIEZDY VEČERA:
1. Kyle Clifford (LAK), 2. Mike Ficher (NSH), 3. Devan Dubnyk (EDM)

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
J. Halák (STL) 25/28 (89,3%) - - - - - -
M. Jurčina (NYI) 20:23 0 0 0 -2 3 0
M. Handzuš (SJS) 15:57 0 0 0 -1 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Preview: Dnes začínajú boje v 2. kole play-off. Na východe nás čakajú zaujímavé sérieNylander sa neubránil nadávkam. Je presvedčený, že s jadrom Leafs problém nie jeS týmto môžete počítať u Mešára, tvrdí expert a poukazuje na vedúcu pozíciu Slafkovského NHL zverejnila rozpis 2. kola play-off v rámci Východnej konferenciePrekonal vzácnu rakovinu, získal Mastertonovu trofej. Teraz by mal odísť z NHL Matthews i bývalý víťaz sú medzi finalistami na Lady Byng TrophyKľúčový hráč Hurricanes sa nepripojí k tímu v prvých dueloch druhého kola Utah podpísal zmluvu so švédskym krídelníkom Tatar: Teraz sa musíme sústrediť na iné ako na zmluvy. Američanom pohrozili Matthews sa vrátil, ale: Pastrňák v predĺžení zápasu č. 7 zavrel kritikom ústa!Zámorská posila Slovenska príde rovno do Ostravy. Bude to natesno AHL: Výsledky sobotných zápasov play-off Fehérváry: Som šťastný špeciálne za Slafkovského. Je top hráčom NHL Budúcnosť slovenského útočníka v Pittsburghu? Pravdepodobne žiadnaKde by mohol skončiť Stamkos? V Detroite či po boku Slafkovského? Začala ďalšia séria, Slovák v nej bodoval. Ďalší zbieral „mínusky“+ videoBlíži sa ten čas: Anže Kopitar zváži koniec kariéry Účasť na MS ohrozená? Posila Slovenska z NHL utrpela zranenie!Matthews robí pokroky. Vráti sa do hry v zápase číslo sedem? Slovenský útočník oslavuje: Jeho tím postúpil do finále QMJHL! + videoZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies