Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
05. 05.
kurzy
22:00info
NYR
CAR
NHL live
01:30info
DAL
VGK
NHL live
06. 05.
kurzy
02:00info
FLA
BOS
«

Správy z NHL

Päť hlavných príbehov z fantasy draftu

Draft pred zápasom hviezd máme úspešne za sebou a Daniel Alfredsson i Zdeno Chára už majú svoje tímy, s ktorými sa pokúsia ovládnuť ottawský Víkend hviezd. My sa teraz pozrieme na päť kľúčových príbehov štvrtkového večera.

JEDNOTKOU DRAFTU PREKVAPUJÚCO DACJUK

Ak by Daniel Alfredsson vyhral možnosť draftovať ako prvý, bolo by jasné, že by sa celkovou jednotkou stal obranca Ottawy Erik Karlsson. Hodeniu pukom však rozhodlo, že ako prvý si bude vyberať Zdeno Chára, a tak bola na mieste dávka napätia, pretože trenčiansky rodák neprezradil, koho by si vybral ako prvého.

Pred draftom sa veľa špekulovalo o tom, či to bude jeho spoluhráč a hviezdny brankár Tim Thomas alebo niekto z dvojice krajanov a priateľov Marián Hossa alebo Marián Gáborík. Nakoniec sa však zrodilo prekvapenie, hoci všetci vedia, že podľa hráčových kvalít to bola voľba primeraná. Jednotkou sa stal Pavel Dacjuk z Detroitu.

Článok pokračuje pod reklamou

„Bol som skutočne prekvapený. Samozrejme, že som bol šťastný. Trochu sa mi triasli nohy, ale bol som šťastný,“ povedal Dacjuk. „Oba tímy sú dobré, ale hlavné je, že to bude zábava. Väčšinu hráčov poznám, tak to pre mňa bude ľahšie.“

ŠVÉD VYBERAL ŠVÉDOV, SLOVÁK SLOVÁKOV

Výber Daniela Alfredssona bude mať v zostave všetkých Švédov, ktorí boli dostupní. Okrem asistenta Henrika Lundqvista sa k tímu prostredníctvom draftu pripojili postupne Erik Karlsson, Daniel Sedin, Henrik Sedin a Alexander Edler.

Zdeno Chára sa netajil túžbou zahrať si v jednom tíme s kamarátmi z Trenčína, a tak si v štvrtom kole vybral Mariána Hossu. Draftoval aj Mariána Gáboríka, ktorého si ponechal až na 16. kolo. Gáborík bol v závere lákadlom aj pre Henrika Lundqvista z opačného tímu, no ten nakoniec rešpektoval túžbu slovenských hráčov hrať pokope.

VEĽKÍ RIVALI ZOSTALI ODDELENÍ

Útočník Bostonu Shawn Thornton si pred draftom položil rečnícku otázku, či by Zdeno Chára dokázal draftovať hráča Vancouveru a potom sa ukázať v šatni Bruins so vztýčenou hlavou. Kapitán úradujúceho šampióna však zohľadnil veľkú rivalitu medzi minuloročnými finalistami Stanley Cupu a hráčom Canucks sa vyhol.

To isté platilo o Philovi Kesselovi a Dionovi Phaneufovi z Toronta, ktorých ignoroval zase Daniel Alfredsson. Hráči Maple Leafs nezažívali v x du Lac-Leamy práve najpríjemnejšie časy, keď boli často vybučaní alebo sa stali terčom posmeškov od priaznivcov domácej Ottawy.

PRICE A CHÁRA SI NEPODALI RUKY

Predsa si hráča z tímu jedného z najväčších rivalov Bostonu vybral Zdeno Chára, ktorý v 7. kole draftoval brankára Montrealu Careyho Pricea. Ten sa postaral o menšiu pozornosť, keď slovenskému obrancovi nepodal ruku a odkráčal si sadnúť na svoje miesto.

Nebolo to však zo žiadnej nenávisti a Priceovi to bolo po drafte ľúto: „Skutočne sa za to hanbím. Pozrel som sa naňho, keď som kráčal hore a on sa na mňa pozrel tak trochu vtipne. Cítil som sa zle. Je to veľký chlap, ako som si ho nemohol všimnúť?“

Chára však celej situácii napomohol a sám chlapsky uznal, že aj on mal na celom incidente podiel, keď sa dlhú dobu venoval počítaču a nie privítaniu Pricea v jeho tíme. Žiadny väčší motív tak za tým hľadať netreba.

COUTURE POSLEDNOU VOĽBOU

Minulý rok sa stal Phil Kessel tým nešťastníkom, ktorý bol vybratý ako posledný. Preňho to neboli príjemné pocity, no bral to s nadhľadom. O to sa pokúšal aj Logan Couture, ktorý sa stal poslednou voľbou v tomto roku. Rozhodol o tom Chára, ktorý z predposledného miesta vybral Jamieho Benna.

Až taký smutný byť však nemusel, pretože získal nové auto a bude môcť vybrať nadáciu, ktorej bude venovaných 10 000 dolárov. A ak by sa v nedeľu stal najužitočnejším hráčom, mohol by si odniesť z Ottawy až dve autá. Či sa mu to podarí, uvidíme...

Jeho víkendový kapitán sa snažil situáciu zľahčiť: „Ak by to bolo na telocviku, znamená to, že dieťa nie je dobré v športe a je to trochu zahanbujúce. V NHL hrá asi 700 hráčov a tí by boli radi, ak by mali možnosť byť zvolení z posledného miesta na takomto drafte.“

„Nemôžete to brať osobne. Ja som mladý hráč, ktorý je tu prvýkrát, hrám na západnom pobreží a sám som vedel, že sa to môže stať. Chcel som si to len užil a aj sa mi to podarilo,“ povedal najlepší strelec a druhý najproduktívnejší hráč Sharks.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Preview: Dnes začínajú boje v 2. kole play-off. Na východe nás čakajú zaujímavé sérieNylander sa neubránil nadávkam. Je presvedčený, že s jadrom Leafs problém nie jeS týmto môžete počítať u Mešára, tvrdí expert a poukazuje na vedúcu pozíciu Slafkovského NHL zverejnila rozpis 2. kola play-off v rámci Východnej konferenciePrekonal vzácnu rakovinu, získal Mastertonovu trofej. Teraz by mal odísť z NHL Matthews i bývalý víťaz sú medzi finalistami na Lady Byng TrophyKľúčový hráč Hurricanes sa nepripojí k tímu v prvých dueloch druhého kola Utah podpísal zmluvu so švédskym krídelníkom Tatar: Teraz sa musíme sústrediť na iné ako na zmluvy. Američanom pohrozili Matthews sa vrátil, ale: Pastrňák v predĺžení zápasu č. 7 zavrel kritikom ústa!Zámorská posila Slovenska príde rovno do Ostravy. Bude to natesno AHL: Výsledky sobotných zápasov play-off Fehérváry: Som šťastný špeciálne za Slafkovského. Je top hráčom NHL Budúcnosť slovenského útočníka v Pittsburghu? Pravdepodobne žiadnaKde by mohol skončiť Stamkos? V Detroite či po boku Slafkovského? Začala ďalšia séria, Slovák v nej bodoval. Ďalší zbieral „mínusky“+ videoBlíži sa ten čas: Anže Kopitar zváži koniec kariéry Účasť na MS ohrozená? Posila Slovenska z NHL utrpela zranenie!Matthews robí pokroky. Vráti sa do hry v zápase číslo sedem? Slovenský útočník oslavuje: Jeho tím postúpil do finále QMJHL! + videoZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies