Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
05. 05.
kurzy
22:00info
NYR
CAR
NHL live
01:30info
DAL
VGK
NHL live
06. 05.
kurzy
02:00info
FLA
BOS
«

Sumáre

Kopecký asistoval, Panthers opäť na čele divízie

Päť zápasov sa odohralo počas stredajšej noci a predstavili sa v nich štyria Slováci. Do bodovania sa zapísal len Tomáš Kopecký, ktorý sa tešil aj z víťazstva, rovnako ako aj Marián Gáborík.

FLORIDA ZDOLALA WASHINGTON, KOPECKÝ ASISTOVAL

Washington sa vonku trápil a Florida to v domácom prostredí naplno využila. Mikael Samuelsson (4) strelil dva góly a Panthers porazili Capitals 4:2, aby sa opäť dostali na prvé miesto v Juhovýchodnej divízii, na ktorom majú jednobodový náskok práve pred mužstvom z hlavného mesta Spojných štátov amerických. Okrem Samuelssona sa strelecky presadili aj Stephen Weiss (13) a Shawn Matthias (9). Scott Clemmensen zastavil 26 striel, Tomáš Fleicchmann pridal dve asistencie a Tomáš Kopecký zaregistroval jednu asistenciu. Slovenský rodák bol druhým najvyťažovanejším útočník Panthers, keď na ľade strávil 20 minút a 41 sekúnd. Na svoje konto si však pripísal aj jeden mínusový bod. Z hráčov hostí sa zapísali do listiny strelcov Brooks Laich (10) a John Carlsson (6). Michal Neuvirth inkasoval tri góly z 27 striel.

SÚBOJ BRANKÁROV PRE LUNDQVISTA

Článok pokračuje pod reklamou

V Buffale na seba narazili dvaja slovenskí hokejisti, ale aj dvaja hviezdni brankári. A práve o nich bol súboj medzi Sabres a Rangers. Ryan Miller zaznamenal 29 zákrokov počas normálnej hracej doby a predĺženia, aby vychytal svoj 24. shutout v kariére. Henrik Lundqvist zaknihoval 41. čisté konto kariéry, keď zastavil 34 striel. O víťazovi sa rozhodlo až v samostatných nájazdoch. V nich to dopadlo pozitívnejšie pre Lundqvista. Bodku za dramatickým stretnutím dal Ryan Callahan, ktorý v piatej sérii premenil víťazný nájazd, vďaka ktorému za New York vrátil po prehre v New Jersey na víťaznú koľaj. Marián Gáborík ohrozil Millera dvakrát, pričom odohral 17 a pol minúty. V nájazdoch bol úspešný. Domáci Andrej Sekera strávil na ľade o minútu menej a zaznamenal štyri strelecké pokusy.

DUCKS OPÄŤ NENAŠLI RECEPT NA STARS

Anaheim na domácom ľade privítal Dallas, ktorý nepatrí k obľúbeným súperom kalifornského celku. To sa potvrdilo aj v stredu, kedy Stars vyhrali pomerom 6:2. Pre „káčerov“ to znamenalo iba druhú prehru v posledných ôsmich stretnutiach, no štvrtú z piatich vzájomných súbojov proti texaskému mužstvu. Jamie Benn (14) strelil víťazný gól a pridal aj dve asistencie. S rovnakou bilanciou skončil aj Michael Ryder (18) a z gólov mali radosť aj Eric Nystrom (15), Vernon Fiddler (7), Stephane Robidas (3) a Sheldon Souray (5). Kari Lehntinen urobil 33 zákrokov a inkasoval góly z hokejok Matta Beleskeyho (3) a Lucu Sbisu (3). Obranca Ľubomír Višňovský ho ohrozil dvoma strelami počas 20 minút a 35 sekúnd, ktoré strávil v akcii. Duel opustil aj s jedným mínusovým bodom. Jonas Hiller inkasoval všetkých šesť gólov. V zápase pritom čelil 26 strelám.

REIMER VYNULOVAL PENGUINS

Clarke MacArthur strelil svoj 16. gól v sezóne v 54. minúte a James Reimer zastavil všetkých 25 striel Pittsburghu, aby sa Toronto tešilo z futbalového víťazstva 1:0 v odvetnom stretnutí proti Penguins po utorkovej prehre 4:5 po samostatných nájazdoch. „Skutočne som chcel vychytať toto víťazstvo. V posledných týždňoch to bolo pre mňa náročné,“ povedal Reimer, ktorý štartoval len v druhom zápase v kalendárnom roku 2012, pričom sezónu začínal ako jednotka Maple Leafs. Brent Johnson opustil duel s 23 zákrokmi.

DOUGHTY ROZHODOL V POSLEDNEJ SEKUNDE

Drew Doughty sa stal hrdinom Los Angeles, keď v poslednej sekunde strelil svoj štvrtý gól v sezóne, ktorým počas presilovky rozhodol o víťazstve Los Angeles 3:2 nad Columbusom. Doughty tiež prihrával na úvodný gól Justina Williamsa (10). Strelecky sa presadil aj Dustin Penner (4) a 20 zákrokmi sa prezentoval Jonathan Quick. Prekonali ho Derek Dorsett (9) a Colton Gillies (1), ktorí v oboch prípadoch vyrovnávali stav zápasu. Curtis Sanford urobil 30 zákrokov.

HVIEZDY VEČERA:
1. Henrik Lundqvist (NYR), 2. James Reimer (TOR), 3. Mikael Samuelsson (FLA)

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
M. Gáborík (NYR) 17:31 0 0 0 0 2 0
A. Sekera (BUF) 16:31 0 0 0 0 4 0
T. Kopecký (FLA) 20:41 0 1 1 -1 1 0
Ľ. Višňovský (ANA) 20:35 0 0 0 -1 2 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Preview: Dnes začínajú boje v 2. kole play-off. Na východe nás čakajú zaujímavé sérieNylander sa neubránil nadávkam. Je presvedčený, že s jadrom Leafs problém nie jeS týmto môžete počítať u Mešára, tvrdí expert a poukazuje na vedúcu pozíciu Slafkovského NHL zverejnila rozpis 2. kola play-off v rámci Východnej konferenciePrekonal vzácnu rakovinu, získal Mastertonovu trofej. Teraz by mal odísť z NHL Matthews i bývalý víťaz sú medzi finalistami na Lady Byng TrophyKľúčový hráč Hurricanes sa nepripojí k tímu v prvých dueloch druhého kola Utah podpísal zmluvu so švédskym krídelníkom Tatar: Teraz sa musíme sústrediť na iné ako na zmluvy. Američanom pohrozili Matthews sa vrátil, ale: Pastrňák v predĺžení zápasu č. 7 zavrel kritikom ústa!Zámorská posila Slovenska príde rovno do Ostravy. Bude to natesno AHL: Výsledky sobotných zápasov play-off Fehérváry: Som šťastný špeciálne za Slafkovského. Je top hráčom NHL Budúcnosť slovenského útočníka v Pittsburghu? Pravdepodobne žiadnaKde by mohol skončiť Stamkos? V Detroite či po boku Slafkovského? Začala ďalšia séria, Slovák v nej bodoval. Ďalší zbieral „mínusky“+ videoBlíži sa ten čas: Anže Kopitar zváži koniec kariéry Účasť na MS ohrozená? Posila Slovenska z NHL utrpela zranenie!Matthews robí pokroky. Vráti sa do hry v zápase číslo sedem? Slovenský útočník oslavuje: Jeho tím postúpil do finále QMJHL! + videoZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies