Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 04.
kurzy
01:00info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
VGK
DAL
NHL live
30. 04.
kurzy
01:00info
BOS
TOR
NHL live
01:30info
CAR
NYI
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Gáborík hviezdou zápasu, Kopecký strelil gól

V ôsmich piatkových stretnutiach kanadsko-americkej NHL sa predstavili aj traja Slováci. Marián Gáborík sa stal hviezdou zápasu, keď strelil jeden gól a pridal jednu asistenciu. Strelecky sa presadil aj Tomáš Kopecký, kým Andrej Sekera nebodoval, pričom ani jeden z nich sa netešil z víťazstva.

RANGERS NA ČELE LIGY, GÁBORÍK DVOJBODOVÝ

V manhattanskej Madison Square Garden sa odohral súboj medzi prvým a posledným tímom Východnej konferencie. Z víťazstva 4:1 sa tešili domáci „jazdci“, ktorí sa vďaka štvrtej výhre v rade dostali na čelo celej ligy o bod pred St. Louis. Na svojom konte majú už 107 bodov. Gólový účet stretnutia otvoril v polovici prvej tretiny slovenský krídelník Marián Gáborík svojím 39. tohtosezónnym gólom, ku ktorému pridal aj jednu asistenciu, aby stal sa treťou hviezdou duelu. Trenčiansky rodák si okrem dvoch kanadských bodov pripísal aj dva plusové, súperovho gólmana ohrozil trikrát a zblokoval jednu strelu počas 19 minút a 47 sekúnd strávených na ľade. Z jeho spoluhráčov sa strelecky presadili aj trojbodový Brad Richards (25) a dvojgólový Michael Del Zotto (10), autor víťazného gólu a druhá hviezda duelu. Tou prvou sa stal brankár Henrik Lundqvist, ktorý zaknihoval 19 zákrokov. Prekonal ho len Rene Bourque (18) v závere zápasu, Carey Price čelil 29 strelám. Montreal odohral prvý zápas bez Pierrea Gauthiera, ktorého včera Canadiens prepustili z pozície generálneho manažéra.

Článok pokračuje pod reklamou

NIKITIN, UMBERGER DOVIEDLI BLUE JACKETS K VÝHRE

Dlhodobo posledný tím celej ligy, Columbus Blue Jackets, zvíťazil na domácom ľade nad Floridou 4:1, aby zaznamenal druhé víťazstvo v sérii. Naopak, Florida je momentálne s 90 bodmi tretia na východe, no v divízii jej na krk dýcha Washington. Nikita Nikitin odohral svoj životný zápas, keď strelil dva góly a na jeden prihral, aby sa stal prvou hviezdou duelu. Zvyšné dva presné zásahy „modrokabátnikov“ pridal R.J. Umberger (17). Brankár Allen York zlikvidoval 30 striel súpera a jediný gól inkasoval z hokejky slovenského útočníka Tomáša Kopeckého, ktorý sa do streleckej listiny zapísal deviaty raz v sezóne. Kopecký odohral zhruba 15 a pol minúty, počas ktorých si pripísal aj štyri strelecké pokusy, dve zblokované strely a vyhral jedno vhadzovanie. Jose Theodore kryl 25 striel.

PENGUINS ZDOLALI SABRES, CROSBY ŠTVORBODOVÝ

Tím Pittsburgh Penguins zdolal Buffalo 5:3, aby prerušil jeho päťzápasovú víťaznú sériu a odsunul Sabres na deviate miesto vo Východnej konferencii za Washington. Penguins víťazstvom zabezpečili postup do vyraďovacích bojov obhajcom titulu z Bostonu. Najväčšiu zásluhu na výhre mal hviezdny útočník Sidney Crosby, ktorý sa stal prvou hviezdou duelu i večera. Strelil jeden gól a pridal tri asistencie, aby prekonal hranicu 600 bodov v NHL ako siedmy najmladší hráč v histórii. Zvyšné góly „tučniakov“ strelili Jevgenij Malkin (48), James Neal (38), Steve Sullivan (15, víťazný gól) a Jordan Staal (25, do prázdnej brány). Brent Johnson odchytal prvý zápas po vynechaní 19 duelov pre zranenie a k víťazstvu prispel 25 zákrokmi. Prekonať ho dokázali Jordan Leopold (9), Tyler Ennis (13) a Thomas Vanek (26). Ryan Miller čelil 33 strelám. V drese domácich Sabres sa predstavil aj slovenský obranca Andrej Sekera, ktorý nazbieral dva plusové body, na Johnsona vyslal jednu strelu, jednu zblokoval a rozdal dva bodyčeky počas viac ako 18 a pol minúty, ktoré strávil v akcii.

LADD ROZHODOL O VÝHRE JETS NAD HURRICANES

Andrew Ladd (25) strelil gól už v 16. sekunde predĺženia, aby Winnipeg zdolal Carolinu 4:3, čím udržal svoj tím v boji o play-off a zároveň pochoval šance Caroliny zahrať si vo vyraďovacích bojoch. Winnipeg je na desiatom mieste šesť bodov za ôsmym Washingtonom, Carolina naň stráca osem bodov a je jedenásta. Otvárací gól duelu strelil Nik Antropv (14), Hurricanes následne troma gólmi z hokejok Dereka Joslina (2), Erica Staala (24) a Brandona Suttera (16) otočili stav stretnutia. „Stíhači“ sa nevzdali a zásluhou Jima Slatera (11) a Kylea Wellwooda (11) vyrovnali na 3:3. Chris Mason zastavil 30 striel súpera, Cam Ward o jednu viac. Eric Staal strelil svoj 250. gól v NHL.

VARLAMOV VYCHYTAL VÍŤAZSTVO AVALANCHE

V Calgary sa stretli tabuľkoví susedia, domáci Flames a Colorado Avalanche. Hostia nakoniec zvíťazili 4:1 a zvýšili svoje šance na play-off, pričom momentálne figurujú na desiatom mieste s 88 bodmi. Calgary je jedenáste s 85 bodmi. Najväčšiu zásluhu na prekonaní štvorzápasovej série prehier má gólman Semyon Varlamov, ktorý zneškodnil 38 striel súpera a stal sa prvou hviezdou duelu i druhou hviezdou večera. Gól mu strelil iba kapitán „plameňov“ Jarome iginla (32). Góly „lavín“ vsietili Mark Oliver (4), David Jones (19), Milan Hejduk (14) a Peter Mueller (7), ktorý dal bodku za súbojom strelou do prázdnej brány domácich. V nej stál počas zápasu Mikka Kiprusoff, ktorý čelil 23 strelám.

PREDATORS VYHRALI V DETROITE, TROTZ DOSIAHOL VÝZNAMNÝ MÍĽNIK

Predators zvíťazili v kľúčovom stretnutí na ľade Red Wings pomerne hladko 4:1, aby sa v tabuľke Západnej konferencie dostali na štvrté miesto, z ktorého odsunuli práve svojho divízneho rivala. Gabriel Bourque (6) a Francis Bouillon (3) strelili góly „predátorov“ v druhej tretine, zatiaľ čo dvojbodový Alexander Radulov (2) a kapitán Shea Weber (17) pridali ďalšie presné zásahy v tretej časti hry. Weber uzavrel skóre strelou do opustenej brány Detroitu, v ktorej chytal Jimmy Howard. Ten sa vráti ldo akcie po zranení slabín a spolu zastavil 23 striel. Pekka Rinne urobil 31 zákrokov, aby zaknihoval už svoju 42. tohtosezónnu výhru. Tréner Nashvillu Barry Trotz vyhral ako piaty tréner v histórii 500 duelov s jedným mužstvom.

LOS ANGELES SA DOSTALO DO ČELA PACIFICKEJ DIVÍZIE

Situácia v Pacifickej divízii sa po piatku opäť zamotala. O prvé miesto stále bojuje kvarteto mužstiev a navrch má zatiaľ Los Angeles, ktoré sa piatkovým víťazstvom 4:1 nad edmontonskými „olejármi“ dostalo do čela divízie. Anže Kopitar (25) strelil už v prvej minúte otvárací gól duelu a neskôr pridal aj asistenciu, Mike Richards (17) vsietil víťazný gól v oslabení, Drew Doughty (10) sa strelecky presadil v presilovke a skóre uzavrel Alec Martinez (5) v 48. minúte. Jonathan Quick čelil iba 14 strelám, ako jediný ho prekonal v 94. sekunde Jordan Eberle (33). Nikolaj Chabibulin chytil 28 striel „kráľov“, ktorí vyhrali ôsmy duel z posledných desiatich a posunuli sa v tabuľke Západnej konferencie z ôsmeho na tretie miesto.

VANCOUVER VYHRAL PIATY ZÁPAS V RADE A PRIBLÍŽIL SA K BLUES

Góly netradičných strelcov a výkon brankára boli pre Vancouver kľúčové. Vlaňajší finalista Stanleyho pohára vyhral nad Dallasom 5:2, aby zaknihoval svoju piatu výhru v rade. Andrew Alberts (2) strelil v závere druhej tretiny rozhodujúci gól, Chris Higgins (17), Sami Salo (9), Alexandre Burrows (25) a Maxim Lapierre (7) tiež figurovali v streleckej listine, zatiaľ čo Henrik Sedin (prvá hviezda duelu) si pripísal tri asistencie. Lapierre pridal dve asistencie a Cory Schneider opustil zápas s 28 zákrokmi. Prvý gól mu strelil Steve Ott (11), druhý inkasoval z hokejky Jaka Dowella (2) v závere stretnutia. Canucks sa víťazstvom priblížili k St. Louis na rozdiel bodu (106).

HVIEZDY VEČERA
1. Sidney Crosby (PIT), 2. Semyon Varlamov (COL), 3. Nikita Nikitin (CBJ)

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
M. Gáborík (NYR) 19:47 1 1 2 +2 3 0
T. Kopecký (FLA) 15:29 1 0 1 0 4 0
A. Sekera (BUF) 18:34 0 0 0 +2 1 0

Zdroj: nhl.com



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Potvrdené: Obranu reprezentácie je pripravená posilniť slovenská hviezda z NHL Hviezdy sezóny: Slafkovský je jasný, v top 3 sa tlačia až štyria hráči!Z NHL je voľná ďalšia posila Slovenska, ale z nižšej AHL nie Slovenským brankárom vstup do finále konferencie nevyšiel. Z výhier sa tešili útočníciŠtyri hviezdy, ktoré by si mal zacieliť v lete Utah Nepríjemné: Ruský útočník musel ísť do nemocnice po delovke spoluhráča!Na toto u neho zvyknutí nie sme: Ovečkin takúto sériu play-off ešte nikdy nezažil! Bude Toronto v zápase o prežitie bez Matthewsa?Canucks sa museli obrátiť na brankársku trojku! Nečakaný debut Lotyša, vzácny zápis do histórieRed Wings si upísali výber z druhého kola minuloročného draftuFehérváry hviezdou duelu, ale Capitals vypadli. Ďalšie tímy majú postupový mečbal Mešár je pozadu: Nehovorím, že sa do NHL nedostane, ale má problém, tvrdí expert Expert považuje Slafkovského sa nedotknuteľného. S Montrealom spája útočné hviezdyČernák nepoľavil v dôraze: Viedol zápas, vedie ligu a je už pred Hossom + videoPotenciálne posily Slovenska si sezónu v AHL predlžujú. O osude jednej z nich sa rozhodne dnes Repčík skóroval a jeho tím je opäť bližšie k finále! + video Špičkový turnaj v Česku: Súper Slovenska v skupine sa teší na veľkú posilu z NHLNylander sa vrátil do akcie, ale zápas nedohral Matthews Každý raz skončí: O konci kariéry sa už rozhodol aj Jaromír Jágr!Tampa prekvapila návratom obrancu, fanúšikovia mu pripravili veľké ovácie + video Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies