Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
28. 04.
kurzy
20:30info
COL
WPG
NHL live
23:00info
NSH
VAN
NHL live
02:00info
WSH
NYR
NHL live
04:30info
LAK
EDM
29. 04.
kurzy
01:00info
FLA
TBL
03:30info
VGK
DAL
«

Správy z NHL

Uzdravený Gagne sa teší z úspechu Kings

EL SEGUNDO – Útočník Simon Gagne tvrdil vlani v lete, že tím Los Angeles Kings, s ktorým podpísal dvojročný kontrakt, patrí medzi kandidátov na zisk Stanley Cupu. Jeho predstava sa v posledných dňoch stala skutočnosťou.

Gagne sa vrátil v piatok do tréningového procesu a absolvoval prvý kompletný tréning odkedy si „králi“ zaistili miestenku vo finále Stanleyho pohára. Skúsený útočník nenastúpil v drese Kings od 26. decembra minulého roka, kedy pri víťazstve nad Phoenixom utrpel otras mozgu.

Aj keď dostal Gagne povolenie od lekárov ísť do fyzických kontaktov a povedal, že symptómy zmizli, nie je presvedčený, že by sa mohol pripojiť ku Kings vo finálovom kole.

„Som k dispozícii, ale zároveň, musíte sa pozrieť na to, čo tento tím urobil. Hrajú veľmi dobrý hokej a oni sú dôvodom, prečo sme teraz tu. Jednoducho sa chystám tvrdo trénovať, rovnako ako uplynulý mesiac, a potom uvidíme. Nikdy neviete, čo sa môže stať vo finále,“ povedal Gagne.

Článok pokračuje pod reklamou

„Stále hráme, a preto dostal príležitosť trénovať. Potrebujete veľa živej munície. Niekto sa na Gagneho pred týždňom alebo viac pýtal a vtedy nebola žiadna šanca, pretože ani nekorčuľoval s tímom. Všetkým, čo robíte, zvyšujete svoje šance, môžete ísť od nuly k hocičomu,“ povedal Darryl Sutter, ktorý sa stal trénerom Kings len tri zápasy pred zranením Gagneho.

Gagne sledoval spanilú jazdu Kings len z tribúny, kalifornské mužstvo vyhralo dvanásť zo štrnástich zápasov play-off. Kanadský útočník má bohaté skúsenosti z play-off. S Philadelphiou Flyers sa prebojoval do finále Stanley Cupu a v minulom ročníku nastupoval za Tampu Bay, ktorá ostala len tesne pred bránami finálového kola.

„Keď nehráte, je to rozhodne iný pocit. Bol som tam pred dvoma rokmi a urobil som skutočne toľko vecí ako títo chlapci. Vracajú sa mi niektoré pekné spomienky. Všetko, čo urobili, je také čerstvé v mojej mysli. Samozrejme, radšej by som bol na ľade, ako pozeral zápasy len z tribúny, ale nešiel som späť domov. Zostal som tu celú dobu, takže sa cítim súčasťou tímu, aj keď nehrám,“ pokračoval rodák z quebeckého Sainte-Foy.

Keď hľadal Gagne vlani v lete, ako neobmedzený voľný hráč, nového zamestnávateľa, vybral si práve Kings pre ich talent a húževnatosť, pričom malú pozornosť venoval ich úspechom v play-off. V zostave Los Angeles videl niečo špeciálne.

„Pozeral som na tento tím ako na tím, ktorý by mohol počas sezóny robiť dobré veci, predovšetkým v play-off. Veteráni, chlapci, ktorí vyhrali alebo prehrali vo finále, a to všetko doplnili mladí hráči, ktorí v lige pôsobia päť až šesť rokov. Videl som, že tento tím je schopný urobiť niečo skutočne dobre. Bolo len otázkou času, kedy sa dostane do play-off. Vedel som, že tento tím bol postavený dobre na play-off,“ dodal Kanaďan, ktorý začal trénovať pred viac ako dvoma mesiacmi a pred zranením odohral 34 zápasov (17 bodov).



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Mešár je pozadu: Nehovorím, že sa do NHL nedostane, ale má problém, tvrdí expert Expert považuje Slafkovského sa nedotknuteľného. S Montrealom spája útočné hviezdyČernák nepoľavil v dôraze: Viedol zápas, vedie ligu a je už pred Hossom + videoPotenciálne posily Slovenska si sezónu v AHL predlžujú. O osude jednej z nich sa rozhodne dnes Repčík skóroval a jeho tím je opäť bližšie k finále! + video Špičkový turnaj v Česku: Súper Slovenska v skupine sa teší na veľkú posilu z NHLNylander sa vrátil do akcie, ale zápas nedohral Matthews Každý raz skončí: O konci kariéry sa už rozhodol aj Jaromír Jágr!Tampa prekvapila návratom obrancu, fanúšikovia mu pripravili veľké ovácie + video Černák vyhral zápas o prežitie, drámy na Long Islande a v Las Vegas, ďalší tím má mečbalCapitals vypadol pre zápas o prežitie obranca. Zažije debut Švéd?Obranca Predators bude absentovať, útočník dostal trest od NHL + videoŠťastie v nešťastí: Vyzeralo to hrôzostrašne, ale rezná rana obrancu Jets nie je až taká vážna Pospíšil ohúril rýchlosťou. Štatistiky hovoria jasne: V tíme je kráľom! Dvorský nechcel klamať, hovoril o sklamaní. Obráti sa reprezentácii v budúcnosti chrbtom? NHL naživo: Koniec sezóny pre NY Islanders a Tampu Bay?Veľká dráma v súboji slovenských brankárov rozhodla sériu. Slovensko má istého šampióna Slovenskí juniorskí reprezentanti zažili úspešný vstup do finále konferencie + videoPosledný súper Slovenska v skupine zverejnil zostavu na MS. Nechýba v nej ani hviezda Sabres Ďalšie zámorské posily pre Slovensko sú k dispozícii!Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies