Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
06. 05.
kurzy
02:00info
FLA
BOS
NHL live
07. 05.
kurzy
01:00info
NYR
CAR
03:30info
DAL
COL
«

Správy z NHL

10 zaujímavých faktov o tohtoročnom finále

V stredu nám začne tohtoročné finále Stanley Cupu, v ktorom sa Los Angeles pokúsi získať svoj prvý titul v klubovej histórii proti New Jersey, trojnásobnému šampiónovi. Pár dní pred úvodným vhadzovaním vám prinášame zbierku desiatich zaujímavých faktov týkajúcich sa záverečnej série sezóny.

1. Po prvýkrát v histórii NHL sa vo finále Stanley Cupu proti sebe postavia dvaja americkí kapitáni. Je tak jasné, že buď newyorský rodák Dustin Brown alebo Zach Parise z Minnesoty sa pripojí k Derianovi Hatcherovi, ktorý je jediným americkým kapitánom, ktorý získal Stanley Cup. Podarilo sa mu to v roku 1999 s Dallasom Stars.

2. Martin Brodeur sa bude pokúšať stať deviatym hráčom a druhým brankárom v histórii súťaže, ktorý získa Stanley Cup v troch odlišných dekádach. Brodeur už získal pohár v rokoch 1995, 2000 a 2003. Dit Clapper, Maurice Richard, Henri Richard, Jean Beliveau, Joe Nieuwendyk, Claude Lemieux, Patrick Roy a Mark Recchi to už v minulosti dokázali.

3. Kings mali počas sezóny troch hlavných trénerov. Po tom, čo dostal výpoveď Terry Murray, sa tímu dočasne ujal John Stevens, ktorého 20. decembra nahradil Darryl Sutter. Ak by Los Angeles vyhralo Stanley Cup, boli by len druhým profesionálnym tímom v Severjnej Amerike, ktorý by to pri týchto okolnostiach dokázal. Troch trénerov mal aj majstrovský baseballový tím New York Yankees z roku 1978.

Článok pokračuje pod reklamou

4. Kings sa môžu stať štvrtým tímom v rade, ktorý získal Stanleyho pohár po tom, čo otvoril svoju sezónu v Európe. Ročník 2011/12 odštartovali v Štokholme, súbojom proti Rangers.

5. Los Angeles sa v základnej časti ofenzívne trápilo, keď skončilo na 29. mieste v počte strelených gólov (188 gólov, čo predstavuje priemer 2,25 gólu na zápas). Iba dvaja finalisti v modernej ére (od sezóny 1943/44) mali nižší priemer a jeden dokázal vyhrať Stanley Cup – Montreal v roku 1953. Kings si však v play-off priemer zvýšili na 2,93, s čím by sa v základnej časti zaradili na štvrté miesto.

6. Kings sú vo svojej 44. sezóne v NHL, no stále sa netešili zo zisku pohára Lorda Stanleyho. Jedinou organizáciou, ktorá má dlhšie suchoty, je Toronto Maple Leafs, ktoré sa z titulu tešilo naposledy v roku 1967. Práve na jeseň toho roku vstúpili „králi“ do NHL.

7. Kým Darryl Sutter teraz trénuje Los Angeles, jeho brat Brent Sutter viedol počas dvoch sezón New Jersey. Ani raz však s tímom nevyhral sériu play-off. Oba tímy trénoval súčasný asistent Devils Larry Robinson i Robbie Ftorek.

8. Los Angeles je druhým tímom od zavedenie súčasného formátu play-off, ktorý do vyraďovacej časti postúpil z ôsmeho miesta a prebojoval sa až do finále Stanley Cupu. Predtým sa to podarilo Edmontonu, ktorý v roku 2006 podľahol Caroline v sedemzápasovej sérii.

9. Martin Brodeur a Patrik Eliáš sú jedinými „diablami“, ktorí boli členmi víťazného tímu z roku 2003. Obaja za tím kombinovane odohrali 2233 zápasov základnej časti a za iný klub nehrali. V roku 2003 porazili vo finále Anaheim, ktorého hala je vzdialená len 45 minút od Staples Center, kde hrávajú Kings.

10. Adam Henrique sa stal druhým hráčom histórie NHL, ktorému sa podarilo streliť dva góly v predĺžení, ktoré rozhodli o postupe do ďalšieho kola v priebehu jedného play-off. Prvým takýmto hráčom bol Martin Gelinas, ktorý to dokázal v roku 2004 v drese Calgary. Henrique zaistil postup v prvom a treťom kole.

zdroj: ESPN



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Dvorský je zlatou husou Blues: Na 80 % bude hviezdou NHL. U Sýkoru optimizmus klesol Aj druhý brankár končí: Finále USHL prinesie súboj slovenských útočníkov Studenič sa tešil z veľkej výhry, Mišiak šancu v play-off už nedostaneCanucks čakajú návrat jednotky. Bude chytať už v stredu? Vráti sa známy útočník Panthers už v otváracom zápase série proti Bruins? Reprezentácia USA prišla o hviezdu. Súper Slovenska na MS pridal deväť nových hráčov! Slafkovský je žiadaný: Ďalší veľký talent si chce zahrať po jeho boku!Poznáme kompletný rozpis 2. kola play-off Matthews je finalistom aj na Selkeho trofej. Má zdatných konkurentovV NHL budeme mať nového šampióna! Zápas č. 7 opäť rozhodol ČechPreview: Dnes začínajú boje v 2. kole play-off. Na východe nás čakajú zaujímavé sérieNylander sa neubránil nadávkam. Je presvedčený, že s jadrom Leafs problém nie jeS týmto môžete počítať u Mešára, tvrdí expert a poukazuje na vedúcu pozíciu Slafkovského Prekonal vzácnu rakovinu, získal Mastertonovu trofej. Teraz by mal odísť z NHL Matthews i bývalý víťaz sú medzi finalistami na Lady Byng TrophyKľúčový hráč Hurricanes sa nepripojí k tímu v prvých dueloch druhého kola Utah podpísal zmluvu so švédskym krídelníkom Tatar: Teraz sa musíme sústrediť na iné ako na zmluvy. Američanom pohrozili Matthews sa vrátil, ale: Pastrňák v predĺžení zápasu č. 7 zavrel kritikom ústa!Zámorská posila Slovenska príde rovno do Ostravy. Bude to natesno Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies