Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
25. 05.
kurzy
02:00info
DAL
EDM
NHL live
26. 05.
kurzy
21:00info
FLA
NYR
NHL live
«

Slováci v NHL

Pánik: Nie som typ hráča, ktorý sa bije

Minulú sezónu, ktorá bola preňho prvá kompletná vo farmárskej AHL, zakončil ziskom Calderovho pohára. Začiatok mu nevyšiel, trápil sa a viackrát chýbal v zostave. Keď však dostal šancu, chopil sa jej. Podobný úvod ročníka zažil slovenský útočník Richard Pánik aj teraz. Nebol z toho nervózny?

„Ani nie, vedel som, že sa to pretrhne, lebo šancí som mal veľa, len to tam bohužiaľ nepadalo,“ povedal slovenský reprezentant, ktorý v siedmich októbrových zápasoch nazbieral len tri body, v rozhovore pre portál SlovakNHL.sk

V novembri však zažil skvelé obdobie, v jeho štatistikách pribúdal jeden kanadský bod za druhým. Mesiac nakoniec ukončil s pätnástimi bodmi, pričom osem zaknihoval za presné zásahy, v jedenástich dueloch. Čo sa zmenilo oproti októbru?

„Tréner pomenil formácie, nastupoval som s tými istými chlapcami ako minulý rok, keď sme ťahali víťaznú sériu (28 výhier v rade, pozn. red.). Veľmi dobre si na ľade rozumieme,“ pokračoval martinský rodák, ktorého bodová šnúra sa zastavila až 2. decembra na dvanástich stretnutiach.

Článok pokračuje pod reklamou

Talentovaný krídelník patrí medzi opory svojho mužstva a v dvoch novembrových zápasoch dokonca zhodil rukavice (16. novembra proti Hershey a 17. novembra proti Adirondacku). Prečo?

„Hra sa sem-tam vyvinie, takže aj ja sa musím pobiť. Nie som typ hráča, ktorý sa často bije, ale niekedy je to nevyhnutné urobiť pre tím,“ skonštatoval dvadsaťjedenročný útočník.

Pred sezónou sa farmársky celok Tampy Bay presťahoval z Norfolku do Syracuse. Túto zmenu Pánik privíta, pretože na zápasy chodieva viac ľudí ako v Norfolku.

„Zmena je určite pozitívna. Na zápasy chodí viac ľudí ako v Norfolku, celková atmosféra je na vyššej úrovni. Na Norfolk máme všetci dobré spomienky, teraz je to niečo nové,“ prezradil.

Už o pár dní začínajú juniorské majstrovstvá sveta, ktoré sa na prelome rokov 2012 a 2013 konajú v ruskej Ufe. Aké šance dáva Pánik našej reprezentácii?

„Znova to bude boj o postup do štvrťfinále a dúfam, že chalani zaberú a uhrajú to.“ dodal.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies