Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk

Reprezentácia

MS 2024: Slovensko balí kufre, Kanada postupuje

Slovensko sa presťahovalo do Prahy, kde na majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji vo štvrtok absolvovalo štvrťfinálový zápas proti favorizovanej Kanade. Potvrdili sa v ňom papierové predpoklady.

Kanada - Slovensko 6:3 (2:1, 1:0, 3:2)

Góly: 3. McCann (Bedard, Parayko), 5. Dubois (Byram, Tavares), 24. Paul (Bedard, Guenther), 47. Huenther (Paul, Hagel), 47. Tanev (Severson, Mercer), 60. Paul (PB) - 8. Cehlárik (Slafkovský), 48. Kelemen (Regenda), 57. Hrivík (Hudáček, Nemec)(PP)

Kanade vyšiel vstup do zápasu a mala prevahu počas väčšiny prvej tretiny. Už v piatej minúte viedla o dva góly, keď sa presadili McCann a Dubois. Slovensko sa následne ubránil početnej prevahe favorita po vylúčení Grmana a krátko na to nahodenie Cehlárika usmernil do vlatsnej brány Hagel, vďaka čomu Slovensko znížilo na 1:2. Tento stav trval až do konca tretiny, v ktorej Kanada vyhrala na strely 13:7.

Slovensko znížilo vďaka vlastnému gólu Kanady:


V druhej tretine padol len jeden gól. Kanada ho opäť strelila na začiatku dvadsaťminútovky, keď na 3:1 zvýšil Paul. Slovensko v strede tretiny dostalo šancu hrať presilovku po krosčeku Byrama, ale nevyužilo ju. Na strely prehralo 9:13.

V tretej tretine najskôr Slovensko prežilo štvorminútové oslabenia, aby krátko na to inkasovalo dva góly v rozmedzí 20 sekúnd. Guenther a Tanev zvýšili na 5:1, ale o 28 sekúnd neskôr znížil Kelemen. Duel zdramatizoval v 57. minúte po peknej kombinácii Hrivík, ktorý počas presilovky piatich proti trom znížil na rozdiel dvoch gólov. Slovensko sa odhodlalo k hre bez brankára a v poslednej minúte inkasovalo šiesty gól. Postup kanady spečatil Paul. Favorit vyhral v tretej tretine na strely 17:5 a v celom zápase 43:21.

Gól Kelemena:


Gól Hrivíka:

Za najlepších hráčov zápasu boli vyhlásení Guenther a Fehérváry. Hlavaj, Hudáček a Tatar boli ocenení za svoje výkony na celom turnaji.

Zostava Slovenska: Hlavaj (Škorvánek) – Fehérváry, Čerešňák, Ivan, Nemec, Koch, Grman, Gajdoš – Cehlárik, Hrivík, Slafkovský – Tatar, Cingel, Hudáček – Regenda, Čacho, Kelemen – Kudrna, Sukeľ, Daňo.

Zostava Kanady: Binnington (Hofer) – Power, Parayko, Byram, Oleksiak, Guhle, Severson, Zellweger – Tanev, McBain, Mercer – Hagel, Tavares, Dubois – McCann, Paul, Guenther – Bunting, Cozens, Mangiapane – Bedard.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Predpokladaná zostava Devils: Tatar ani Nemec v elitných formáciách nie sú Toto je top 10 nádejí Montrealu. Dostal sa do rebríčka aj Mešár? Bude hráč z prvého kola draftu vymenený aj napriek novej zmluve? Pohne sa jeho výmena vpred? V situácii Patrika Laineho došlo k veľkému zlomu Útočník Canadiens dostal zlú správu: Po operácii vynechá mesiace! Po boji so zákernou chorobou zomrel niekdajší člen lavičky SenatorsSlafkovský je v Montreale niečím unikátny. Komu by rozdal medaile na olympiáde? Veriť Šimonovi Nemcovi? To je ľahké, tvrdí Ramsay. Ktorých dvoch mladíkov si ešte zamiloval? Prekvapenie? Dvorský ešte neodohral v NHL ani zápas a už je v tomto rebríčku! Slafkovský? Veľký chlapík by mohol byť pripravený na explóziuWaddell komentoval Laineho situáciu. Musel znížiť jeho cenu? Slovenský pár v all-star tíme: Višňovský kráľom, Chára verejným nepriateľom i šampiónom Vykúpi Detroit zo zmluvy skúseného obrancu?Zaradí sa medzi top platených brankárov? Ako bude vyzerať nová zmluva Swaymana? Návrat NHL do Arizony nie je ešte stratený: Našiel sa nový spasiteľ? Islanders sa vyhli arbitráži s niekdajšou jedenástkou draftu Sharks podpísali novú zmluvu s mladým centromPenguins si upísali voľbu z 1. kola tohtoročného draftu, Kings brankára z 2. kola Hviezda Flyers podpísala osemročnú zmluvu. Poriadne lukratívnu!Fanúšikovia Oilers sa búria: Proti novému GM spísali petíciu! Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies