Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
30. 04.
kurzy
01:00info
BOS
TOR
NHL live
01:30info
CAR
NYI
03:30info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
NHL live
01. 05.
kurzy
01:30info
DAL
VGK
04:00info
EDM
LAK
«

Správy z NHL

Preview utorkových zápasov + tipy

Pripravili sme pre vás preview všetkych desiatich duelov, ktoré nás čakajú v noci z utorka na stredu. V akcii sa predstaví viacero Slovákov vrátane útočníka Detroitu Tomáša Tatara, ktorý by mal odohrať svoj prvý tohtosezónny zápas.

New Jersey – NY Rangers
Newyorské tímy sa naposledy stretli v minuloročnom finále Východnej konferencie a z postupu do finále Stanley Cupu sa tešili hráči Devils po šesťzápasovej sérii. Rangers momentálne okupujú deviatu priečku s ôsmimi bodmi. Ich tradičný mestský rival je na tom o čosi lepšie, získal o tri body viac a je piaty. Oba tímy vyhrali svoje posledné zápasy. „Jazdci“ na Floride porazili Tampu Bay tesne 3:2 a „diabli“ hladko zdolali Islanders 3:0. Dnešný duel by sa mal niesť v réžii brankárov, proti sebe nastúpia dvaja z najlepších gólmanov ligy. Henrik Lundqvist na strane Rangers a Martin Brodeur v drese Devils. Newyorčanom nebude chýbať ani slovenský kanonier Marián Gáborík, ktorý však neskóroval už v troch zápasoch v rade. Prelomí streleckú smolu práve proti New Jersey?
Slováci v zápase: NYR - Marián Gáborík
Náš tip: X2

NY Islanders – Pittsburgh
Tieto dva tímy sa stretli naposledy pred týždňom a vtedy boli úspešnejší „ostrovania“ ktorí zdolali „tučniakov“ na ich ľade pomerom 4:1. Penguins v nedeľu porazili Capitals 6:3 najmä zásluhou štyroch gólov Kunitza a vyhrali tretíkrát v rade, kým Islanders podľahli na svojom ľade Devils 0:3. Pittsbutghu patrí v tabuľke Východnej konferencie výborná tretia pozícia s dvanástimi bodmi, pričom ich bilancia vonku je druhá najlepšia v lige: 5-1-0. Newyorčania na nich strácajú tri body a zatiaľ sú siedmi s domácou bilanciou 1-2-0.
Náš tip: 2

Washington – Toronto
Washington sa v skrátenej sezóne trápi, keď vyhral len dva z deviatich zápasov, a preto mu patrí posledná priečka na Východe. Doteraz získal iba päť bodov. Toronto sa drží na desiatom mieste. Posledné dva duely nevyšli ani jednému tímu. Capitals doma nestačili na Penguins a prehrali 3:6 a Maple Leafs prehrali v Raleigh proti miestnym Hurricanes 1:4, čím zaznamenali druhú prehru v rade. Tím z hlavného mesta USA vyhral v domácom prostredí dva z piatich stretnutí, zatiaľ čo kanadský celok zaznamenal vonku tri výhry v štyroch súbojoch. Sledovaný bude najmä výkon kapitána Washingtonu Alexa Ovečkina, ktorý v sezóne nazbieral len štyri kanadské body (2+2).
Náš tip: 1

Článok pokračuje pod reklamou

Columbus – Los Angeles
Vlaňajší víťaz Stanley Cupu taktiež nezačal skrátenú sezónu najlepšie. V Západnej konferencii je momentálne predposledný so ziskom šiestich bodov Columbus figuruje o jednu priečku vyššie a zaregistroval o jeden bod viac. Kings prehrali v sobotu na ľade Anaheimu 4:7, keď sa svojím prvým hetrikom v kariére blysol Bonino. Blue Jackets naopak porazili doma Detroit 4:2, aby zaznamenali tretiu výhru v sezóne. „Králi“ majú na súperových klziskách bilanciu 1-2-1, „modrokabátnici“ na domácom ľade 2-2-1.
Náš tip: X2

Ottawa – Buffalo
Oba celky ťahajú dvojzápasovú sériu prehier, ktorú sa budú snažiť pretrhnúť. Senators začali sezónu lepšie a s jedenástimi bodmi sa usadili na šiestej priečke, kým Sabres sú so siedmimi bodmi dvanásti. Kanadský celok nestačil v nedeľnom zápase na svojho rivala z Montrealu a podľahol mu 1:2. „Šable“ cez víkend tiež zaknihovali prehru, tentoraz na domácom ľade proti Floride 3:4. Ottawa vyhrala zo štyroch domácich zápasov tri a v jednom zaznamenala aspoň bod za remízu v základnej hracej dobe. Buffalo si pripísalo vonku bilanciu 2-3-0. Kto bude úspešnejší v súboji najlepšieho brankára (Anderson) a najproduktívnejšieho hráča ligy (Vanek)?
Náš tip: 1X

Detroit – Calgary
Detroit si vďaka sobotnému víťazstvu nad St. Louis (5:3) vylepšil svoju domácu bilanciu na 3-1-0, pričom jediný zápas prehral pred dvoma týždňami. V drese Red Wings, ktorých trápi rozsiahla maródka, by sa mal prvýkrát v tejto sezóne predstaviť aj Slovák Tomáš Tatar. Na druhej strane, Calgary prežíva katastrofálny štart do ročníka. Z úvodných šiestich duelov získalo iba štyri body za výhru proti Edmontonu a dve prehry po nájazdoch (proti Vancouvru a Chicagu). Aj preto sa nepredpokladá, že na horúcom ľade Detroitu uspeje.
Slováci v zápase: Tomáš Tatar - DET
Náš tip: 1

Philadelphia – Tampa Bay
Floridský celok je vo Východnej konferencii na skvelom druhom mieste a zatiaľ zaznamenal najviac gólov zo všetkých mužstiev (39). V poslednom zápase však prehral 2:3 proti New York Rangers a ukončil sériu piatich víťazstiev. Naopak, Flyers v predchádzajúcom dueli uspeli na domácom ľade proti Caroline (5:3), aby vyhrali len tretie stretnutie v ročníku. V prvom vzájomnom dueli v tejto sezóne ťahala za kratší koniec práve Philadelphia, ktorá v ostatných desiatich vzájomných zápasoch zvíťazila len dvakrát.
Náš tip: 1X

St. Louis – Nashville
Blues v domácom prostredí ešte v tejto sezóne neprehrali a dvakrát dokonca neinkasovali ani jeden gól (v oboch zápasoch chytal Halák). V sobotu však ukončili šnúru troch výhier prehrou v Detroite. Nashville naopak naposledy uspel v San Jose, aby Sharks uštedril prvú porážku v sezóne, a predtým vyhral aj v Los Angeles. Predators ukončia súbojom proti St. Louis sedemzápasový trip, počas ktorého doteraz získali sedem bodov. V posledných štyroch vzájomných dueloch zvíťazili „bluesmani“ a „predátori“ budú chcieť túto sériu zastaviť.
Náš tip: 1X

Winnipeg – Florida
Panteri sa otrepali z nevydareného začiatku a naštartovala ich práve výhra nad ich dnešným súperom, ktorého v prvý februárový deň porazili 6:3. O dva dni neskôr vyhrali aj nad Buffalom (4:3). Winnipeg začal ročník dvoma porážkami, ale následne získal dva body proti Capitals, Penguins i Islanders. Posledné tri zápasy Jets prehrali a zo stretnutí v Montreale, Floride a Tampe Bay nezaknihovali ani jeden bod a inkasovali až osemnásť gólov. Vzájomné súboje týchto dvoch tímov bývajú tesné a šesť z predchádzajúcich desiatich sa rozhodlo až v predĺžení, resp nájazdoch.
Slováci v zápase: Tomáš Kopecký - FLA
Náš tip: 1

San Jose – Chicago
Sharks a Blackhawks neokupujú prvé dve priečky len v Západnej konferencii, ale i celej profilige. „Žraloci“ vyšli v pondelok prvýkrát v ročníku bodovo naprázdno, keď prehrali v Anaheime (1:2). Pripomeňme, že v sobotu neuspeli na ľade Nashvillu (1:2 sn), no predtým zvíťazili sedemkrát za sebou. Podobne sú na tom aj hokejisti z „veterného mesta“, ktorí, narozdiel od kalifornského mužstva, v poslednom dueli vyhrali (v Calgary 3:2 po sam. nájazdoch) a ostatné štyri stretnutia vždy skončili remízou v základnej hracej dobe. San Jose zvíťazilo doma päťkrát a rovnaký počet víťazstiev zaregistrovali Chicago vonku. Ostrosledovaný zápas preto nemá jasného favorita.
Slováci v zápase: Michal Handzuš - SJS, Marián Hossa - CHI
Náš tip: X2

AUTORI: MAREK KANTORÍK & MARIÁN MASARYK



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovský do Žiliny nedorazil. Asistent trénera hovoril aj o ČernákoviPoznáme finalistov Calderovej trofeje: Je medzi nimi obranca DevilsHrať za Slovensko je viac, ako obliekať dres klubu v Amerike, tvrdí Regenda. Má menšie obavy Hodnotili sezónu Slafkovského známkami: Dosiahol viac, ako každý čakalAnketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Odohral Stamkos posledný zápas za Tampu? Vie, že patrí k Bolts, tvrdí Cooper Pekarčík skóroval, Kmec asistoval, Urban podržal svoj tím v bráne + video Experti navrhli posily pre útok Montrealu. Žiadne veľké hviezdy, ale mladíci Pospíšil ako center elitnej formácie Slovenska? Na MS sa rýchlo prepnem, verí Ďalší deň prešiel, neistota trvá: Bude Toronto dnes bez top hviezdy? Obranca Jets hrať nebude. Bude ruský útočník hrať aj napriek zlomenine? Tampe pri sezónnej derniére neuznali dva góly. Tréner krúti hlavou + video Rozhodlo sa: Seattle bude mať nového trénera!Penguins predĺžili zmluvu s útočníkom a angažovali brankára z Európy Aj druhý Slovák končí v play-off NHL: Vlaňajší finalisti mali v pondelok rozdielne osudy NHL zverejnila finalistov na Vezinovu trofejFehérváry bol najproduktívnejším hráčom Capitals v play-off. A neviedol tím len v tom Toronto si upísalo aktuálneho šampióna KHL. Zmluva začne platiť okamžitePotvrdené: Obranu reprezentácie je pripravená posilniť slovenská hviezda z NHL Hviezdy sezóny: Slafkovský je jasný, v top 3 sa tlačia až štyria hráči!Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies