Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
30. 04.
kurzy
01:00info
BOS
TOR
NHL live
01:30info
CAR
NYI
03:30info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
NHL live
01. 05.
kurzy
01:30info
DAL
VGK
04:00info
EDM
LAK
«

Slováci v NHL

Preview štvrtkových zápasov + tipy

Pripravili sme pre vás preview všetkych dvanástich duelov, ktoré nás čakajú v noci zo štvrtka na piatok. V akcii sa predstaví aj niekoľko Slovákov. Ako sa im a ich tímom bude dariť?

New Jersey – Tampa Bay
Floridský celok má naďalej na konte najviac strelených gólov v lige (40) napriek tomu, že v stredu podľahol Philadelphii tesne 1:2 a zaknihoval druhú prehru v rade. To len potvrdzuje skutočnosť, že „bleskom“ sa vonku (1-2-0) nedarí tak skvelo ako na domácom ľade (5-1-0). Stále si však udržiava výborné tretie miesto na Východe. Devils dokázali v newyorskom derby poraziť Rangers 3:1, čím sa posunuli už na štvrtú pozíciu. Doma zatiaľ v základnej hracej dobe neprehrali.

Náš tip: 1X

New York Rangers – New York Islanders
„Jazdci“ si po prehre s Devils 1:3 pohoršili o jednu priečku a momentálne sú až jedenásti. Z deviatich zápasov vyhrali len štyri, čo je na taký kvalitný tím veľmi málo. Nedarí sa ani hviezdnej prvej formácii. Navyše, slovenský kanonier Marián Gáborík nebodoval už štyrikrát v rade. „Ostrovania“ majú na konte dve prehry v sérii, keď v stredu nestačili na Pittsburgh (2:4). Vonku doposiaľ nezvládli len dva zápasy z piatich, kým Rangers vyšli bodovo naprázdno v dvoch z piatich domácich duelov.

Slováci v akcii: Marián Gáborík - NYR, Ľubomír Višňovský - NYI (otázny štart)
Náš tip: 1

Philadelphia – Florida
V ich prvom vzájomnom dueli v ročníku (26. januára) dominovali Flyers, ktorí „panterom“ uštedrili na domácom ľade nepríjemný debakel 7:1. Tí tak majú svojmu tabuľkovému susedovi čo oplácať. „Letci“ vyhrali dva domáce zápasy v sérii, celkovo tri zo štyroch, keď naposledy zdolali Carolinu 5:3, aby si postrážili dvanáste miesto na Východe, kým Panters nestačili na Winnipeg (2:3 pp) a sú trinásti. Útočník Tomáš Kopecký v stretnutí nebodoval po dvoch dvojbodových vystúpeniach. Jeho tím má vonku bilanciu 1-3-1.

Slováci v akcii: Tomáš Kopecký – FLA, Andrej Meszároš - PHI (zranený)
Náš tip: 1

Článok pokračuje pod reklamou

Pittsburgh – Washington
Prvýkrát v aktuálnej sezóne si tieto tímy zmerali sily 3. februára, kedy „tučniaci“ zdolali Capitals 6:3. Ich ďalší zápas však bude súboj druhého s posledným. Pens sú po víťazstve nad Islanders 4:2 na druhom mieste Východnej konferencie, zatiaľ čo tím okolo kapitána Alexa Ovečkina v nej klesol po prehre s Torontom 2:3 dokonca na posledné miesto v celej lige. Z desiatich duelov vyhral zatiaľ len dva, oba doma, pričom v posledných dvoch prehral. Penguins síce ťahajú štvorzápasovú víťaznú šnúru, no na svojom ľade majú nepriaznivú bilanciu 1-2-0.

Náš tip: X

Columbus – Calgary
V Columbuse uvidia diváci súboj posledných dvoch celkov Západnej konferencie. „Plamene“ v stredu prekvapivo uspeli v Detroite 4:1, keď sa prvý raz v sezóne presadil aj kapitán Jarome Iginla, no ani to im nepomohlo odlepiť sa z dna tabuľky. „Modrokabátnici“ podľahli úradujúcemu šampiónovi z Los Angeles 2:4 a pred Calgary majú jednobodový náskok. Kanadský tím však odohral o tri duely menej. Columbus si pripísal dve z troch výhier na domácom ľade, Calgary ukoristilo body na súperovom klzisku len raz.

Náš tip: 1X

Buffalo – Montreal
Tieto tímy proti sebe nastúpili aj minulú sobotu, kedy Canadiens prevalcovali Sabres pomerom 6:1 a tešili sa zo štvrtého domáceho víťazstva v ročníku. Stredajší siedmy domáci duel však nezvládli a podľahli Bostonu 1:2. V tabuľke sú šiesti s dvanástimi bodmi na konte. „Šable“ hrajúce aj bez zraneného Andreja Sekeru zakopli na ľade Ottawy, na ktorú nestačili po výsledku 3:4. Aj preto im patrí predposledná priečka na Východe, keď dokázali uspieť len v troch stretnutiach z desiatich. Doma uspeli len raz, „Habs“ majú vonku vyrovnanú bilanciu 1- 1-0.

Slováci v akcii: Andrej Sekera - BUF (zranený), Peter Budaj - MTL (náhradný brankár)
Náš tip: 2

Ottawa - Carolina
Hurricanes vyhrali prvý vzájomný zápas v tejto sezóne futbalovo 1:0, keď jediný gól strelil kapitán Eric Staal a náhradný gólman Dan Ellis udržal čisté konto. Odvtedy odohrali obe mužstvá po dve stretnutia s rovnakou bilanciou 1-1-0. Ottawa prehrala v Montreale, no zdolala Buffalo, kým tím z Raleighu utrpel porážku na ľade Philadelphie, ale uspel v Toronte. „Senátori“ bodovali vo všetkých piatich tohtosezónnych domácich stretnutiach a radi by túto sériu rozšírili. Naopak, „hurikáni“ vonku zaznamenali dve výhry a dve prehry.

Náš tip: 1

Minnesota - Vancouver
Divízni rivali si zmerajú sily prvý raz v ročníku, no už budúci utorok sa proti sebe postavia opäť. Vlani boli úspešnejší Canucks, ktorí zvíťazili v štyroch dueloch zo šiestich. Wild zaknihovali obe výhry na svojom ľade. A na ňom v prebiehajúcej sezóne prehrali v piatich dueloch iba s Nashvillom. V ostatných dvoch stretnutiach, ktoré odohrali v Anaheime a Phoenixe, však nezískali ani jeden bod. Predminuloročný finalista Stanleyho pohára naposledy vyhral na ľade Edmontonu, aby natiahol svoju víťaznú sériu na tri zápasy. Dnes sa do jeho brány postaví Cory Schneider, ktorý bol v predchádzajúcich štyroch dueloch náhradníkom.

Náš tip: 1 X

Nashville - Los Angeles
Hokejisti Nashvillu vyhrali z úvodných šiestich duelov len jeden, no v posledných troch sa karta obrátila. Po tesných víťazstvách v Los Angeles a San Jose ukončili sedemzápasový trip vysokou výhrou na ľade St. Louis (6:1). Pred vlastnými fanúšikmi hrali len dvakrát. V oboch stretnutiach ťahali za kratší koniec, aj keď získali dva body za prehry po nájazdoch. Obhajcovia titulu prichádzajú do „mesta hudby“ po utorkovom víťazstve nad Columbusom (4:2), no na klziskách súperov uspeli len druhý raz v ročníku, pričom odohrali päť súbojov.

Náš tip: 1X

St. Louis - Detroit
Blues i Red Wings sa dôverne poznajú. V tejto sezóne na seba narazia už tretí raz a do konca základnej časti odohrajú ešte dva vzájomné zápasy. V predchádzajúcich stretnutiach bol vždy úspešnejší domáci celok. St. Louis zdolali Detroit vysoko 6:0 v prvý deň ročníka, no „červené krídla“ sa im revanšovali minulý piatok, keď vyhrali 5:2. Domáci Blues naposledy utrpeli debakel od Predators (1:6), Red Wings zakopli v domácom prostredí s Calgary, ktoré figuruje na poslednom mieste v Západnej konferencii. Očakáva sa, že do hry zasiahne aj slovenský útočník Detroitu Tomáš Tatar.

Slováci v akcii: Jaroslav Halák – STL (zranený), Tomáš Tatar - DET
Náš tip: 1

Winnipeg - Toronto
Jets ukončili utorkovým víťazstvom nad Floridou (3:2 pp) trojzápasovú sériu prehier a vo víťazom ťažení chcú pokračovať aj proti Torontu. V ich prospech hovorí štatistika z uplynulej sezóny. Vo všetkých štyroch vzájomných dueloch totiž vyhrali domáci. Obe mužstvá boli úspešné dvakrát. Maple Leafs vyhrali v utorok nad trápiacim sa Washingtonom tesne 3:2, keď sa dvakrát presadil van Riemsdyk. Stále však čakajú na prebudenie Phila Kessela, ktorý zatiaľ nestrelili ani jeden gól. Podarí sa mu to práve vo Winnipegu?

Náš tip: 1X

Phoenix - Chicago
Blackhawks začali ročník šiestimi výhrami v rade, aby vytvorili klubový rekord, a teraz pomaly útočia na Anaheim, ktorý od začiatku sezóny 2006/07 odohral šestnásť stretnutí v rade bez prehry v základnej hracej dobe. Chicago dosiaľ zaknihovalo bilanciu 8-0-2. A proti Coyotes chce získať ďalšie dva body. V tejto sezóne sa mu to už raz podarilo. Pred zhruba troma týždňami vyhralo v Glendale 6:4 a víťazný gól strelil Marián Hossa, ktorý dnes narazí aj na Raffiho Torresa (vlani mu privodil otras mozgu). Obe mužstvá vyhrali posledné dva súboje, no miernym favoritom sú „jastrabi“.

Slováci v akcii: Marián Hossa - CHI
Náš tip: X2

AUTORI: MAREK KANTORÍK & MARIÁN MASARYK



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovský do Žiliny nedorazil. Asistent trénera hovoril aj o ČernákoviPoznáme finalistov Calderovej trofeje: Je medzi nimi obranca DevilsHrať za Slovensko je viac, ako obliekať dres klubu v Amerike, tvrdí Regenda. Má menšie obavy Hodnotili sezónu Slafkovského známkami: Dosiahol viac, ako každý čakalAnketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Odohral Stamkos posledný zápas za Tampu? Vie, že patrí k Bolts, tvrdí Cooper Pekarčík skóroval, Kmec asistoval, Urban podržal svoj tím v bráne + video Experti navrhli posily pre útok Montrealu. Žiadne veľké hviezdy, ale mladíci Pospíšil ako center elitnej formácie Slovenska? Na MS sa rýchlo prepnem, verí Ďalší deň prešiel, neistota trvá: Bude Toronto dnes bez top hviezdy? Obranca Jets hrať nebude. Bude ruský útočník hrať aj napriek zlomenine? Tampe pri sezónnej derniére neuznali dva góly. Tréner krúti hlavou + video Rozhodlo sa: Seattle bude mať nového trénera!Penguins predĺžili zmluvu s útočníkom a angažovali brankára z Európy Aj druhý Slovák končí v play-off NHL: Vlaňajší finalisti mali v pondelok rozdielne osudy NHL zverejnila finalistov na Vezinovu trofejFehérváry bol najproduktívnejším hráčom Capitals v play-off. A neviedol tím len v tom Toronto si upísalo aktuálneho šampióna KHL. Zmluva začne platiť okamžitePotvrdené: Obranu reprezentácie je pripravená posilniť slovenská hviezda z NHL Hviezdy sezóny: Slafkovský je jasný, v top 3 sa tlačia až štyria hráči!Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies