Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
30. 04.
kurzy
01:00info
BOS
TOR
NHL live
01:30info
CAR
NYI
03:30info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
NHL live
01. 05.
kurzy
01:30info
DAL
VGK
04:00info
EDM
LAK
«

Slováci v NHL

Preview sobotných zápasov + tipy

Pripravili sme pre vás preview dvanástich sobotných zápasov, v ktorých sa predstaví aj niekoľko Slovákov. Obranca Ľubomír Višňovský zažije svoj debut v drese NY Islanders.

NEW JERSEY - PITTSBURGH
Penguins získali najviac bodov zo všetkých mužstiev Východnej konferencie (16) a až dvanásť nazbierali na klziskách súperov (bilancia 6-1-0). Zverenci trénera Bylsmu vyhrali ostatných päť zápasov a celkovo zaznamenali 23 gólov. Hviezdny kapitán Crosby ťahá šesťzápasovú bodovú sériu (2+10) a jeho tím chce zdolať Devils aj druhý raz v ročníku. Minulú sobotu vyhrali „tučniaci“ 5:1, no New Jersey, ktoré figuruje v Atlantickej divízii hneď za Pittsburghom, odvtedy vyhralo trikrát v rade a inkasovalo iba tri góly. Legendárny gólman Martin Brodeur by mal nastúpiť na svoj 1200. zápas v kariére.
Náš tip: 2

PHILADELPHIA - CAROLINA
V prvom tohtosezónnom vzájomnom dueli, ktorý sa odohral minulú sobotu, získala dva body Philadelphia po výsledku 5:3. Odvtedy bodovala aj proti dvom floridským celkom – Tampu porazila tesne 2:1 a proti Floride prehrala 2:3 po predĺžení. Hurricanes pokračujú vo svojom šesťzápasovom tripe, ktorý začali práve proti ich dnešnému súperovi. Počas aktuálneho týždňa uspeli v Toronte i Ottawe, aby upravili svoju bilanciu vonku na 3-0-2. „Letci“ vyhrali pred vlastnými priaznivcami tri z piatich zápasov a za posledné tri roky zvíťazili nad Carolinou osemkrát.
Slováci v akcii: Andrej Meszároš (PHI, zranený)
Náš tip: 1X

OTTAWA - WINNIPEG
Tím z hlavného mesta Kanady zaknihoval v domácom prostredí štyri víťazstvá a dve prehry po predĺžení – proti Pittsburghu a Caroline. V posledných piatich dueloch vyhral dvakrát, zatiaľ čo Winnipeg iba raz – 6. februára nad Floridou (3:2 PP). Vo štvrtok podľahli Jets Torontu tesne 2:3. V prospech Ottawy hovorí prvý vzájomný duel v tomto ročníku, ktorý vyhral 19. januára v MTS Centre pomerom 4:1. Zaujímavosťou je, že v minulej sezóne hrali proti sebe tieto mužstvá štyrikrát a v troch zápasoch zvíťazili hostia.
Náš tip: 1

Článok pokračuje pod reklamou

DETROIT - EDMONTON
Tabuľkový susedia narazia na seba prvý raz v skrátenej sezóne, v ostatnom ročníku vyhrali „červené krídla“ tri zo štyroch súbojov. Domáci Detroit, ktorý je označovaný za favorita duelu, naposledy porazil St. Louis (5:1), kým Edmonton neuspel na svojom ľade proti Dallasu a šnúru porážok natiahol už na štyri zápasy. Pripomeňme, že dvakrát prehral po predĺžení a raz v nájazdoch. Red Wings majú v domácom prostredí bilanciu 3-2-0, Oilers zaznamenali vonku dve víťazstvá (obe po základnej hracej dobe) v piatich stretnutiach.
Slováci v akcii: Tomáš Tatar (DET)
Náš tip: 1

SAN JOSE - PHOENIX
Sharks sa po veľmi dobrom začiatku, keď zaznamenali sedem výhier v rade, trocha zasekli a v tabuľke Západnej konferencie klesli až na štvrtú priečku. Vo februári ešte nezvíťazili a utrpeli tri prehry v rade. Posledný duel odohrali v utorok, kedy podľahli Chicagu 3:5. V domácom prostredí je San Jose najlepším mužstvom Západu s bilanciou 5-1-1. Phoenix zaknihoval vo štvrtok prehru s Chicagom v pomere 2:6 a dnes sa bude snažiť vyhral svoj prvý tohtosezónny zápas vonku. Doposiaľ si pripísal len tri porážky, pričom jednu práve proti kalifonskému tímu.
Slováci v akcii: Michal Handzuš (SJS)
Náš tip: 1

BOSTON - TAMPA BAY
Toto bude prvý z troch vzájomných stretnutí v prebiehajúcom ročníku. Vlani vyhral dvakrát Boston a dvakrát Tampa (vždy sa tešil domáci celok). „Medvede“, ktoré vyhrali na svojom ľade štyri z piatich zápasov, zdolali v posledných dvoch Toronto i Montrealu (2:1, resp. 1:0) a na Východe im patrí druhá pozícia. Doma zatiaľ odohrali päť duelov a štyrikrát zvíťazili. Naopak, Lightning a po tom, čo uspeli v šiestich z úvodných siedmich stretnutí, nezískali v posledných troch ani jeden bod. Aj napriek tomu sú lídrom Juhovýchodnej divízie a vo Východnej konferencii figurujú na treťom mieste.
Slováci v akcii: Zdeno Chára (BOS)
Náš tip: 1

MONTREAL - TORONTO
V Montreale uvidia diváci po druhýkrát v sezóne súboj tradičných kanadských tímov. Ich prvý vzájomný duel (19. januára) zvládli lepšie „javorové listy“, ktoré zvíťazili tesne 2:1. Zo šiestich minuloročných meraní síl sa obidva tímy radovali trikrát. V aktuálnom ročníku podávajú tieto mužstvá podobné výkony, keď sú v tabuľke Východu na šiestom, resp. siedmom mieste. „Habs“ doma uspeli v piatich zo siedmich duelov, no vo štvrtok zaváhali na ľade Buffala (4:5 sn), kým Toronto má na konte dva triumfy v rade (oba v pomere 3:2) a vonku zobralo všetky body päťkrát v šiestich stretnutiach.
Slováci v akcii: Peter Budaj – MTL (náhradník)
Náš tip: 1X

NY ISLANDERS - BUFFALO
Tieto tímy sa v minulom ročníku stretli štyrikrát, pričom oba zaznamenali po dve výhry. Sabres sa krčia na predposlednom mieste na Východe, keď z jedenástich duelov uspeli len v troch. „Ostrovania“ sú na tom o čosi lepšie, vyhrali o jeden zápas viac a sú desiati. Majú však na konte tri neúspechy v sérii a naposledy podľahli newyorským „jazdcom“ 1:4. „Šable“ si naopak poradili s Canadiens 5:4, i keď až po nájazdoch. Islanders sa z domáceho triumfu tešili len raz zo štyroch prípadov, Buffalo vonku vyhralo dva zo štyroch zápasov. V drese Islanders sa po prvý raz predstaví aj obranca Ľubomír Višňovský.
Slováci v akcii: Ľubomír Višňovský (NYI) – Andrej Sekera (BUF, otázny štart)
Náš tip: 1X

WASHINGTON - FLORIDA
Tím z hlavného mesta Spojených štátov amerických sa v skrátenej sezóne naďalej trápi, keď vo štvrtok podľahol opäť Pittsburghu, tentoraz 2:5, a natiahol svoju sériu prehier už na tri duely. Z jedenástich vystúpení pritom zvládol len dve, obe na domácom ľade, kde však aj štyri prehral. „Panteri“ vyhrali vo Philadelphii 3:2 po nájazdoch a posunuli sa v tabuľke práve pred pennsylvánsky tím, na dvanástu priečku. Na klziskách súperov však majú nepriaznivú bilanciu 2-3-1. V minulej sezóne sa tieto celky stretli šesťkrát so štyrmi triumfami „Caps“.
Slováci v akcii: Tomáš Kopecký (FLA)
Náš tip: 1

ST. LOUIS - ANAHEIM „Bluesmani“ začali sezónu výborne, no pri absencii brankára Jaroslava Haláka to s nimi ide dole vodou. Prehrali totiž tri posledné stretnutia (dve z nich vysoko – 1:5 s Detroitom a 1:6 s Nashvillom) a klesli na siedmu pozíciu na Západe. Doma majú rovnakú bilanciu ako vonku: 3-2-0. „Káčeri“ ukončili štvorzápasovú víťaznú sériu piatkovou prehrou 1:3 v Dallase, ktorá bola len ich druhá v sezóne. Naďalej im patrí druhé miesto v konferencii. Vonku vyhrali tri duely z piatich. V uplynulom ročníku vyhral všetky štyri vzájomné duely domáci tím.
Slováci v akcii: Jaroslav Halák (STL, zranený)
Náš tip: 1

MINNESOTA - NASHVILLE
Prvý raz v aktuálnej sezóne na seba narazili 22. januára, kedy „predátori“ porazili „divochov“ na ich ľade 3:1. Lepšie vstúpili aj do druhého mesiaca sezóny, keď vo štvrtok zdolali úradujúceho šampióna z Los Angeles 3:0 a predĺžili svoju víťaznú šnúru už na štyri duely. Naopak, Minnesota začala február troma prehrami v rade. Poslednú utrpela doma proti Vancouveru (1:4) aj napriek značným zmenám v zostave. Rozdiel v ich formách vidno aj v tabuľke Západnej konferencie - Predators figurujú na piatej priečke o šesť miest vyššie ako Wild, ktorí majú domácu bilanciu 4-2-0. Nashville má však podobnú vonku (4-2-1).
Náš tip: X2

VANCOUVER - CALGARY
Líder Severozápadnej divízie a tretí tím Západnej konferencie privíta druhýkrát v sezóne svojho divízneho rivala z Calgary. 23. januára sa z výhry tešili práve domáci Canucks (3:2 sn), ktorí vyhrali štyri posledné zápasy, naposledy uspeli v Minnesote pomerom 4:1. Flames triumfovali v dvoch stretnutiach za sebou, keď vo štvrtok zdolali Columbus 4:3 po predĺžení a v utorok si poradili s Detroitom 4:1. V tabuľke sú však až dvanásti, aj keď vonku majú priaznivú bilanciu 2-0-1. „Kosatky“ doma zvíťazili v troch z piatich duelov.
Náš tip: 1

AUTORI: MAREK KANTORÍK & MARIÁN MASARYK



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Hrať za Slovensko je viac, ako obliekať dres klubu v Amerike, tvrdí Regenda. Má menšie obavy Hodnotili sezónu Slafkovského známkami: Dosiahol viac, ako každý čakalAnketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Odohral Stamkos posledný zápas za Tampu? Vie, že patrí k Bolts, tvrdí Cooper Pekarčík skóroval, Kmec asistoval, Urban podržal svoj tím v bráne + video Experti navrhli posily pre útok Montrealu. Žiadne veľké hviezdy, ale mladíci Pospíšil ako center elitnej formácie Slovenska? Na MS sa rýchlo prepnem, verí Ďalší deň prešiel, neistota trvá: Bude Toronto dnes bez top hviezdy? Obranca Jets hrať nebude. Bude ruský útočník hrať aj napriek zlomenine? Tampe pri sezónnej derniére neuznali dva góly. Tréner krúti hlavou + video Rozhodlo sa: Seattle bude mať nového trénera!Penguins predĺžili zmluvu s útočníkom a angažovali brankára z Európy Aj druhý Slovák končí v play-off NHL: Vlaňajší finalisti mali v pondelok rozdielne osudy NHL zverejnila finalistov na Vezinovu trofejFehérváry bol najproduktívnejším hráčom Capitals v play-off. A neviedol tím len v tom Toronto si upísalo aktuálneho šampióna KHL. Zmluva začne platiť okamžitePotvrdené: Obranu reprezentácie je pripravená posilniť slovenská hviezda z NHL Hviezdy sezóny: Slafkovský je jasný, v top 3 sa tlačia až štyria hráči!Z NHL je voľná ďalšia posila Slovenska, ale z nižšej AHL nie Slovenským brankárom vstup do finále konferencie nevyšiel. Z výhier sa tešili útočníciZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies