Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
30. 04.
kurzy
01:00info
BOS
TOR
NHL live
01:30info
CAR
NYI
03:30info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
NHL live
01. 05.
kurzy
01:30info
DAL
VGK
04:00info
EDM
LAK
«

Správy z NHL

Preview nedeľných zápasov + tipy

Pripravili sme pre vás preview šiestich sobotných zápasov, v ktorých sa predstaví aj päť slovenských hokejistov – Tatar, Sekera, Chára, Gáborík a Hossa.

Detroit – Los Angeles
Obhajca titulu sa v úvode skrátenej sezóny trápi. V prvých deviatich zápasoch zaznamenal len tri výhry a šesť prehier. „Králi“ doteraz strelili 20 gólov (30. miesto v lige), čo je na mužstvo, dres ktorého obliekajú kanonieri Kopitar, Carter, Richards a Gagne, žalostne málo. Brankár Jonathan Quick figuruje s 88,9% úspešnosťou zákrokov až v tretej desiatke a obrancovi Drew Doughtymu patrí s ôsmimi mínuskami až 679. priečka. Los Angeles vyhralo vonku dva zo šiestich duelov, no naposledy prehralo v Nashville 0:3. Naopak, Detroit sa po prehrách proti Columbusu a Calgary vrátil vo štvrtok na víťaznú koľaj a víťazstvo nad St. Louis potvrdil aj v sobotu, keď na svojom ľade zdolal Edmonton tesne 2:1. V Joe Louis Aréne uspeli v tomto ročníku iba Dallas (2:1) a Calgary (4:1). Pripomeňme, že v ostatnej sezóne vyhrali „červené krídla“ tri zo štyroch vzájomných stretnutí, pričom dvakrát uspeli práve v domácom prostredí.
Slováci v akcii: Tomáš Tatar (DET)
Náš tip: 1

Columbus – Edmonton
Tieto tímy obsadili vlani posledné dve priečky v Západnej konferencii. Columbusu patrila štrnásta pozícia a Edmonton figuroval na pätnástej. „Olejári“ však vyhrali tri zo štyroch vzájomných stretnutí. V úvode ročníka sa držia blízko postupových priečok, ale v ostatných piatich zápasoch prehrali (0-2-3) – naposledy v sobotu s Detroitom (1:2). Kanadský klub uspel vonku len raz – 20. januára vo Vancouveri (3:2 SN). „Modrokabátnici“ sa momentálne krčia na poslednom mieste na Západe, no hocijakým bodovým ziskom sa posunú nahor a prinajlepšom na dvanáste miesto. Dve z troch tohtosezónnych víťazstiev si pripísali doma – proti Dallasu a Detroitu. Ďalších päť domácich súbojov prehrali vrátane posledných dvoch proti Los Angeles (2:4) a Calgary (3:4 pp).
Náš tip: X2

Buffalo – Boston
Hostia odohrali zo všetkých tímov Východnej konferencie najmenej zápasov (9), no i napriek tomu figurujú v tabuľke veľmi vysoko – na druhej priečke so ziskom 15 bodov. Bruins mali v sobotu nastúpiť proti Tampe Bay, ale pre snehovú búrku bol zápas preložený, a tak sa môžu dôkladnejšie pripraviť na Sabres. Tým totiž majú čo oplácať. Práve Buffalo je jediným mužstvom, ktoré dokázalo v tomto ročníku Boston zdolať v základnej hracej dobe – 31. januára vyhralo 7:4 vďaka piatim bodom Vaneka (3+2). „Medvede“ porazili v predošlých dvoch dueloch Toronto (1:0) i Montreal (2:1). Dve výhry v rade zaznamenali aj „šable“, ktoré v sobotu zvíťazili na Long Islande 3:2, hoci ich domáci Islanders prestrieľali 43:15. Stávkové kancelárie veria viac Bostonu a my tiež očakávame triumf „Chárovcov“. Pripájame však tip s poistkou.
Slováci v akcii: Andrej Sekera (BUF) – Zdeno Chára (BOS)
Náš tip: X2

Článok pokračuje pod reklamou

NY Rangers – Tampa Bay
Líder Juhovýchodnej divízie a tretí tím Východnej konferencie zavíta do newyorskej Madison Square Garden, kde domáci „jazdci“ uspeli v ich poslednom zápase proti Islanders 4:1 a udržali si tak priebežné dvanáste miesto v konferencii. Floridský celok zaknihoval vo štvrtok proti Devils tretiu porážku v sérii a keďže včerajší duel s Bostonom pre zlé počasie odložili, mal viac času na prípravu proti tímu, s ktorým mal v minulom ročníku vyrovnanú bilanciu 2-2. Na súperových klziskách zvládli Lightning len jeden súboj zo štyroch, kým Rangers doma bodovali naplno štyrikrát zo šiestich prípadov. Ich prvé zápolenie v aktuálnej sezóne (2. februára) dopadlo lepšie pre newyorský tím, ktorý sa tešil z triumfu 3:2.
Slováci v akcii: Marián Gáborík (NYR)
Náš tip: 1

Pittsburgh – New Jersey
Tieto mužstvá si v tomto ročníku zmerali sily už dvakrát – v sobotu 2. februára boli úspešnejší „tučniaci“ po výsledku 5:1 a včera zvíťazili „diabli“ 3:1, aby sa dostali na čelo Východnej konferencie o dva body pred Boston a aj Atlantickej divízie o bod práve pred Pittsburgh. Devils tiež zaknihovali už štvrtý triumf v rade. Penguins sú v tabuľke štvrtí a prehrou v Newarku ukončili sériu piatich víťazstiev. „Diabli“ majú vonku nepriaznivú bilanciu 2-1-2, „tučniaci“ doma dva razy vyhrali a tiež v dvoch prípadoch vyšli bodovo naprázdno. Vychytá Martin Brodeur aj druhýkrát v rade pittsburghské hviezdy?
Náš tip: X2

Nashville - Chicago
Dnešné stretnutie týchto divíznych rivalov bude prvým z piatich v aktuálnej sezóne. V tej uplynulej sa stretli šesťkrát a štyrikrát vyhralo Nashville, ktoré včerajšou prehrou v Minnesote (1:2 pp) ukončilo štvorzápasovú víťaznú sériu. Naopak, „čierni jastrabi“ zaknihovali vo štvrtok vo Phoenixe tretí úspech v rade (6:2) a naďalej kraľujú Západnej konferencii aj celej lige. Doteraz vyhrali deväť z jedenástich duelov (sedem zaznamenali na ľade súpera) a nazbierali rovných dvadsať bodov. „Predátori“ doma uspeli v jednom z troch súbojov, no v každom z nich získali aspoň bod. Zaujímavosťou je, že Chicago doposiaľ ani v jednom stretnutí nevyšlo bodovo naprázdno. Bude v tejto sérii pokračovať?
Slováci v akcii: Marián Hossa (CHI)
Náš tip: 2

AUTORI: MAREK KANTORÍK & MARIÁN MASARYK



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Hrať za Slovensko je viac, ako obliekať dres klubu v Amerike, tvrdí Regenda. Má menšie obavy Hodnotili sezónu Slafkovského známkami: Dosiahol viac, ako každý čakalAnketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Odohral Stamkos posledný zápas za Tampu? Vie, že patrí k Bolts, tvrdí Cooper Pekarčík skóroval, Kmec asistoval, Urban podržal svoj tím v bráne + video Experti navrhli posily pre útok Montrealu. Žiadne veľké hviezdy, ale mladíci Pospíšil ako center elitnej formácie Slovenska? Na MS sa rýchlo prepnem, verí Ďalší deň prešiel, neistota trvá: Bude Toronto dnes bez top hviezdy? Obranca Jets hrať nebude. Bude ruský útočník hrať aj napriek zlomenine? Tampe pri sezónnej derniére neuznali dva góly. Tréner krúti hlavou + video Rozhodlo sa: Seattle bude mať nového trénera!Penguins predĺžili zmluvu s útočníkom a angažovali brankára z Európy Aj druhý Slovák končí v play-off NHL: Vlaňajší finalisti mali v pondelok rozdielne osudy NHL zverejnila finalistov na Vezinovu trofejFehérváry bol najproduktívnejším hráčom Capitals v play-off. A neviedol tím len v tom Toronto si upísalo aktuálneho šampióna KHL. Zmluva začne platiť okamžitePotvrdené: Obranu reprezentácie je pripravená posilniť slovenská hviezda z NHL Hviezdy sezóny: Slafkovský je jasný, v top 3 sa tlačia až štyria hráči!Z NHL je voľná ďalšia posila Slovenska, ale z nižšej AHL nie Slovenským brankárom vstup do finále konferencie nevyšiel. Z výhier sa tešili útočníciZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies