Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
30. 04.
kurzy
01:00info
BOS
TOR
NHL live
01:30info
CAR
NYI
03:30info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
NHL live
01. 05.
kurzy
01:30info
DAL
VGK
04:00info
EDM
LAK
«

Slováci v NHL

Preview pondelkových zápasov + tipy

Pripravili sme pre vás preview šiestich pondelkových zápasov, v ktorých sa s najväčšou pravdepodobnosťou predstavia traja Slováci – Višňovský, Handzuš a Halák.

Toronto – Philadelphia
V uplynulom ročníku sa tieto tímy stretli štyrikrát, pričom všetky duely vyhral pennsylvánsky tím. Začiatok aktuálnej sezóny však zvládol lepšie tradičný kanadský klub, ktorý sobotným víťazstvom 6:0 nad rivalom z Montrealu natiahol svoju sériu úspechov na tri zápasy a v tabuľke Východu figuruje na piatej priečke. Flyers tiež vyhrali svoj posledný súboj, keď v sobotu zdolali doma Carolinu 4:3 po predĺžení, čím sa posunuli na jedenáste miesto. „Javorové listy“ na domácom ľade uspeli len raz zo štyroch prípadov, „letci“ sú na tom vonku ešte horšie – zaregistrovali len jeden triumf v šiestich vystúpeniach. Ktorý z tímov dnes zlepší svoju nepriaznivú bilanciu?
Slováci v akcii: Andrej Meszároš (PHI, zranený)
Náš tip: 1X

NY Islanders - Carolina
„Ostrovania“ zvíťazili vo všetkých štyroch minuloročných súbojoch s „hurikánmi“. Po jedenástich tohtosezónnych vystúpeniach im však patrí až trináste miesto na Východe len so štyrmi výhrami na konte. Navyše po sobotnom neúspešnom zápase s Buffalom (2:3), v ktorom debutoval obranca Ľubomír Višňovský, ťahajú nelichotivú sériu štyroch prehier v rade. Hurricanes sú momentálne na deviatom mieste po tom, čo aposledy podľahli Philadelphii 3:4 po predĺžení. Na súperových klziskách však majú pozitívnu bilanciu (3-2-1), kým Islanders naplno bodovali v Nassau Coliseum len raz zo štyroch duelov.
Slováci v akcii: Ľubomír Višňovský (NYI)
Náš tip: X2

Columbus – San Jose
Posledný tím Západnej konferencie a celkovo druhý najslabší klub celej ligy privíta na svojom ľade po prvý raz v sezóne kalifornských „žralokov“, ktorí vyhrali tri zo štyroch ich minuloročných súbojov. Sharks začali skrátenú sezónu siedmimi víťazstvami v rade, no od 2. februára, kedy nestačili doma na Nashville (1:2 sn), ťahajú sériu štyroch porážok v sérii. Naposledy podľahli v sobotu Phoenixu futbalovo 0:1 až po nájazdoch. Stále im však patrí štvrtá priečka v tabuľke Západnej konferencie s dvojnásobným bodovým ziskom Columbusu (16). „Modrokabátnici“ zaznamenali včera tretiu porážku za sebou, keď nestačili na Edmonton (1:3), pričom doma vyhrali len dva duely z ôsmich. San Jose má vonku bilanciu 2-1-0.
Slováci v akcii: Michal Handzuš (SJS)
Náš tip: 2

Článok pokračuje pod reklamou

St. Louis – Los Angeles
Los Angeles vyhralo sedem z ôsmich vzájomných súbojov v ostatnej sezóne vrátane štyroch v play-off. Hokejistov kalifornského tímu však nemožno označiť za favoritov dnešného zápasu. Včera v Detroite boli blízko k bodovému zisku, ale v samom závere inkasovali rozhodujúci gól, aby prehrali druhý duel v rade a štvrtý v posledných piatich stretnutiach. V podobnej situácii sa nachádzajú aj Blues. V prvých troch domácich zápasoch vyhrali, ale od 5. februára utrpeli tri prehry za sebou - proti Nashville (1:6), Detroitu (1:5) a Anaheimu (5:6 SN). Brankár Brian Elliott nepodával počas zranenia Jaroslava Haláka oslnivé výkony a práve slovenský gólman by mal chytať proti obhajcovi titulu. Zaznamená víťazný návrat?
Slováci v akcii: Jaroslav Halák (STL)
Náš tip: 1

Colorado – Phoenix
Avalanche majú problémy s ofenzívou a v ôsmich z desiatich stretnutí strelili najviac tri góly. Pripomeňme, že v zápasoch proti San Jose, Vancouveru a Anaheimu, ktorý ich porazil 6. februára, dokonca neskórovali. Aj preto im na Západe patrí až trináste miesto. „Kojotom“, ktorí po vlažnejšom začiatku, keď prehrali štyri z úvodných šiestich duelov, patrí jedenáste miesto. V sobotu získali cenné dva body za víťazstvo v San Jose (1:0 sn), ktoré bolo pre nich prvým vonku. Vyhrajú na súperovom ľade aj druhýkrát v rade?
Náš tip: 1X

Calgary – Minnesota
Tabuľkový susedia si zmerajú sily prvý raz v ročníku. Vlani boli úspešnejší Flames, ktorí vyhrali štyri o šiestich zápasov, a momentálne majú dva zápasy k dobru. Pre niektoré mužstvá je domáce prostredie výhodou, no Calgary si v piatich dueloch pripísalo iba jednu výhru – 27. januára proti Edmontonu (4:3). Wild ukončili sobotnou výhrou nad Predators (2:1 sn) šnúru troch prehier, no vonku doteraz ešte nevyhrali. Za posledný rok uspeli na klziskách súperov iba dvakrát v pätnástich zápasoch. Navyše, obe výhry zaznamenali až po nájazdoch.
Náš tip: 1X

AUTORI: MAREK KANTORÍK & MARIÁN MASARYK



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovský do Žiliny nedorazil. Asistent trénera hovoril aj o ČernákoviPoznáme finalistov Calderovej trofeje: Je medzi nimi obranca DevilsHrať za Slovensko je viac, ako obliekať dres klubu v Amerike, tvrdí Regenda. Má menšie obavy Hodnotili sezónu Slafkovského známkami: Dosiahol viac, ako každý čakalAnketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Odohral Stamkos posledný zápas za Tampu? Vie, že patrí k Bolts, tvrdí Cooper Pekarčík skóroval, Kmec asistoval, Urban podržal svoj tím v bráne + video Experti navrhli posily pre útok Montrealu. Žiadne veľké hviezdy, ale mladíci Pospíšil ako center elitnej formácie Slovenska? Na MS sa rýchlo prepnem, verí Ďalší deň prešiel, neistota trvá: Bude Toronto dnes bez top hviezdy? Obranca Jets hrať nebude. Bude ruský útočník hrať aj napriek zlomenine? Tampe pri sezónnej derniére neuznali dva góly. Tréner krúti hlavou + video Rozhodlo sa: Seattle bude mať nového trénera!Penguins predĺžili zmluvu s útočníkom a angažovali brankára z Európy Aj druhý Slovák končí v play-off NHL: Vlaňajší finalisti mali v pondelok rozdielne osudy NHL zverejnila finalistov na Vezinovu trofejFehérváry bol najproduktívnejším hráčom Capitals v play-off. A neviedol tím len v tom Toronto si upísalo aktuálneho šampióna KHL. Zmluva začne platiť okamžitePotvrdené: Obranu reprezentácie je pripravená posilniť slovenská hviezda z NHL Hviezdy sezóny: Slafkovský je jasný, v top 3 sa tlačia až štyria hráči!Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies