Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
30. 04.
kurzy
01:00info
BOS
TOR
NHL live
01:30info
CAR
NYI
03:30info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
NHL live
01. 05.
kurzy
01:30info
DAL
VGK
04:00info
EDM
LAK
«

Správy z NHL

Preview utorkových zápasov + tipy

Pripravili sme pre vás preview desiatich utorkových zápasov, v ktorých sa predstaví minimálne päť slovenských hokejistov. Ako sa im a ich tímom bude dariť?

New Jersey – Carolina
New Jersey prežilo v úvodných vyše dvadsiatich hracích dňoch sezóny vzostupy aj pády. Skrátený ročník začalo troma výhrami, potom prišli štyri prehry v rade, no 2. februára vychytal Martin Brodeur svoj 120. shutout v kariére (proti Islanders) a Devils od toho dňa uspeli päťkrát v rade. V posledných dvoch dueloch pritom zdolali Pittsburgh, ktorý bol dovtedy lídrom Východnej konferencie. Darí sa aj Caroline, ktorá práve v Newarku ukončí šesťzápasový trip. V predošlých piatich vyhrala trikrát a nad sily „hurikánov“ boli iba philadelphskí „letci“.
Náš tip : 1

Boston – NY Rangers
Tímy majú za sebou už dva vzájomné zápasy a v oboch bol úspešnejší domáci celok. 19. januára zvíťazil Boston (3:1), no o tri dni neskôr sa radovali „jazdci“ (4:3 pp) aj vďaka hetriku Mariána Gáboríka. Bruins momentálne patrí v tabuľke druhá priečka a vyhrali ostatné tri duely. Pripomeňme, že doma získali desať bodov z dvanástich. Newyorčania sa po pomalšom začiatku dostávajú do formy a v uplynulých dvoch súbojoch získali štyri body so skóre 9:1. Najväčšie útočné esá však v poslednom období gólovo mlčia a je otázne, či streleckú smolu pretrhnú už na ľade tímu, ktorý inkasoval najmenej gólov v celej lige – 21.
Slováci v akcii: Zdeno Chára (BOS) – Marián Gáborík (NYR)
Náš tip X

Ottawa – Buffalo
Ottawe sa v domácom prostredí celkom darí a v siedmich dueloch prehrala trikrát, no dva razy získala aspoň za remízu v riadnej hracej dobe. Senators však v uplynulých piatich zápasoch zvíťazili len nad ich utorkovým súperom (4:3) a spolu strelili sedem gólov. Iné problémy má Buffalo, ktoré doposiaľ zaznamenalo 39 gólov (5. miesto v NHL), no inkasovalo až 46, čo je najviac zo všetkých mužstiev. Naposledy prehralo s Bostonom, ale predtým si poradilo s NY Islanders i Montrealom. Veľa vzájomných duelov konči remízou a k tejto variante sa prikláňame aj my.
Slováci v akcii: Andrej Sekera (BUF)
Náš tip: X

Článok pokračuje pod reklamou

Tampa Bay – Montreal
Floridský celok sa po skvelom úvode, keď deklasoval jedného súpera za druhým a vyhral šesť zo siedmich stretnutí, zasekol a v ostatných štyroch zápasoch, mimochodom, proti tímom z Atlantickej divízie, vždy prehral. V podobnej situácii sa nachádza aj Montreal, ktorý utrpel tri porážky v rade vrátane sobotnej proti Torontu (0:6). Tampa odohrala doma pol tucet duelov a v piatich uspela. Naopak, Canadiens zaknihovali vonku bilanciu 1-1-1. Tabuľkovým súperom by sa dva body zišli ako soľ a dnes by ich mali získať „blesky“, ktorí očakávajú góly najmä od kanoniera Stevena Stamkosa. Ten gólovo mlčí už viac ako týždeň.
Slováci v akcii: Richard Pánik (TBL) - Peter Budaj (MTL)
Náš tip: 1

Florida – Washington
Florida ukončila v sobotu štvorzápasový trip práve na ľade Washingtonu, ktorý vyhral hladko 5:0, aby zaregistroval prvé víťazstvo po troch prehrách v rade a celkovo tretie v sezóne. „Panteri“ doma zvíťazili dvakrát v štyroch dueloch a naposledy deklasovali Winnipeg 6:3. Capitals vonku ešte neuspeli a majú hrozivú bilanciu 0-1-4. V troch súbojoch prehrali tesne 2:3. Oatesov tím by mohol túto sériu prerušiť práve na Floride.
Slováci v akcii: Tomáš Kopecký (FLA)
Náš tip: 2

Winnipeg – Philadelphia
Tieto tímy na seba v uplynulej sezóne narazili štyrikrát a tri razy bol úspešnejší kanadský klub. V tej aktuálnej sú na tom lepšie „stíhači“, ktorí v sobotu uspeli na ľade Ottawy 1:0 a v tabuľke sa udržali na desiatej priečke. „Letci“ svoj posledný duel nezvládli, keď podľahli v Toronte 2:5 a figurujú o jedno miesto nižšie. Na súperových klziskách majú bilanciu 1-6-0. Pripomeňme, že vlani boli v tomto ohľade najlepší v lige (25-13-3). Jets na svojom ľade vyhrali tri z piatich zápasov. Divoká prestrela z 27. októbra 2011, kedy Winnipeg porazil Philadelphiu 9:8, by sa však nemala zopakovať.
Slováci v akcii: Andrej Meszároš (PHI, zranený)
Náš tip: X

Nashville – San Jose
Prvý tohtosezónny súboj (2. februára) zvládli lepšie „predátori“, ktorí uštedrili kalifornskému tímu prvú prehru v ročníku (2:1 sn). Vlani minulej na seba narazili štyrikrát s vyrovnanou bilanciou 2-2. „Žraloci“ začali skrátenú sezónu siedmimi víťazstvami, no potom prišla séria prehier, ktorú včera v Columbuse (2:6) natiahli už na päť zápasov. V tabuľke im patrí štvrtá pozícia. Predators neuspeli v dvoch vystúpeniach v rade, naposledy nestačili doma na rozbehnuté Chicago (0:3). Patrí im šiesta priečka s domácou bilanciou 1-1-2. Sharks vonku dvakrát bodovali naplno, no dva razy tiež o všetky body prišli.
Slováci v akcii: Michal Handzuš (SJS)
Náš tip: 2

Chicago - Anaheim
Prvé dva celky Západnej konferencie sa stretnú prvý raz v aktuálnej sezóne. V tej predchádzajúcej vyhrali tri zo štyroch vzájomných duelov „čierni jastrabi“. Chicago má formu ako hrom a v nedeľu ju potvrdilo aj v Nashville (3:0), aby zaznamenalo štvrtú výhru v sérii. Momentálne niet v lige lepšieho tímu, čo sa týka počtu bodov (22), víťazstiev vonku (8) a celkových triumfov (10). „Káčeri“ si doteraz tiež nepočínali zle – za svojim dnešným súperom zaostávajú o päť bodov, ale po víťazstve v St. Louis (6:5sn) sú na čele Pacifickej divízie. Vonku majú priaznivú bilanciu 4-1-1, Blackhawks doma zvládlo oba svoje zápasy. Podarí sa Anaheimu zastaviť rozbehnutý stroj trénera Quenevilla?
Slováci v akcii: Marián Hossa (CHI)
Náš tip: 1

Edmonton - Dallas
Prvý raz v sezóne si zmerali sily 6. februára v Edmontone, kde sa z tesného víťazstva 3:2 po predĺžení tešili hráči Dallasu. Tí „olejárov“ porazili vo všetkých štyroch minuloročných súbojoch. Po domácej výhre v Anaheime (3:1) navyše ťahajú sériu troch triumfov v rade. V tabuľke sú deviati s rovnakým počtom bodov ako desiati Oilers (13), pričom na súperových klziskách zvládli tri duely zo štyroch. Edmonton naposledy uspel v Columbuse, tiež pomerom 3:1, aby ukončil sériu štyroch prehier. Na domácom ľade má bilanciu bilanciu 2-1-2.
Náš tip: 2

Vancouver - Minnesota
Líder Severozápadnej divízie a tretí tím Západnej konferencie porazil Minnesotu v jedinom tohtoročnom súboji i v štyroch zo šiestich v uplynulej sezóne. Rozbehnuté „kosatky“ majú na konte päť výhier v rade, keď naposledy jednoznačne zdolali svojho rivala z Calgary 5:1. Doma majú navyše výbornú bilanciu 4-1-1. „Divochom“ patrí až jedenásta priečka, no ťahajú dvojzápasovú víťaznú sériu. V nedeľu zdolali „plamene“, no dva body získali až po nájazdoch (2:1). Vonku bodovali naplno len raz v piatich stretnutiach.
Náš tip: 1

AUTORI: MAREK KANTORÍK & MARIÁN MASARYK



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Hrať za Slovensko je viac, ako obliekať dres klubu v Amerike, tvrdí Regenda. Má menšie obavy Hodnotili sezónu Slafkovského známkami: Dosiahol viac, ako každý čakalAnketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Odohral Stamkos posledný zápas za Tampu? Vie, že patrí k Bolts, tvrdí Cooper Pekarčík skóroval, Kmec asistoval, Urban podržal svoj tím v bráne + video Experti navrhli posily pre útok Montrealu. Žiadne veľké hviezdy, ale mladíci Pospíšil ako center elitnej formácie Slovenska? Na MS sa rýchlo prepnem, verí Ďalší deň prešiel, neistota trvá: Bude Toronto dnes bez top hviezdy? Obranca Jets hrať nebude. Bude ruský útočník hrať aj napriek zlomenine? Tampe pri sezónnej derniére neuznali dva góly. Tréner krúti hlavou + video Rozhodlo sa: Seattle bude mať nového trénera!Penguins predĺžili zmluvu s útočníkom a angažovali brankára z Európy Aj druhý Slovák končí v play-off NHL: Vlaňajší finalisti mali v pondelok rozdielne osudy NHL zverejnila finalistov na Vezinovu trofejFehérváry bol najproduktívnejším hráčom Capitals v play-off. A neviedol tím len v tom Toronto si upísalo aktuálneho šampióna KHL. Zmluva začne platiť okamžitePotvrdené: Obranu reprezentácie je pripravená posilniť slovenská hviezda z NHL Hviezdy sezóny: Slafkovský je jasný, v top 3 sa tlačia až štyria hráči!Z NHL je voľná ďalšia posila Slovenska, ale z nižšej AHL nie Slovenským brankárom vstup do finále konferencie nevyšiel. Z výhier sa tešili útočníciZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies