Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
30. 04.
kurzy
01:00info
BOS
TOR
NHL live
01:30info
CAR
NYI
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
01. 05.
kurzy
01:30info
DAL
VGK
04:00info
EDM
LAK
«

AHL

Týždeň v AHL: Pánik skóroval, Jurčo a Valábik asistovali

Slovenskí hokejisti v minulom týždni veľa vody nenamútili a nazbierali len tri kanadské body. Pánik strelil jeden gól, kým Jurčo a Valábik si pripísali po jednej prihrávke. Navyše, prvý menovaný bol povolaný do NHL.

Slováci v AHL

Náš najproduktívnejší hráč, útočník Tomáš Tatar, je už vyše týždňa v prvom tíme Detroitu, a tak, pochopiteľne, nenastúpil za Grand Rapids. Pripomeňme, že odchovanec dubnického hokeja odohral v tejto sezóne 44 zápasov s bilanciou 19 gólov a 20 asistencií. Dres Griffins oblieka aj najmladší Slovák v AHL, útočník Tomáš Jurčo, ktorý v sledovanom období nazbieral jednu asistenciu v dvoch zápasoch. Farmársky klub „červených krídel“ je momentálne lídrom svojej divízie.

V priebehu týždňa bol z farmy povolaný aj útočník Syracuse Richard Pánik, ktorý v utorok zaznamenal svoj premiérový štart v kanadsko-americkej NHL, keď nastúpil v drese Tampy Bay. Za ostatných sedem dní však stihol odohrať aj tri duely Americkej hokejovej ligy a pripísal si v nich jeden presný zásah. Martinský rodák aktuálne figuruje s 21 gólmi na delenej piatej priečke v poradí strelcov.

Svoje štatistiky si obohatil aj obranca Portlandu Boris Valábik, ktorý zaregistroval prvý kanadský bod v aktuálnom ročníku – asistenciu. Tím Worcester Sharks v stredu oznámil, že z nižšej súťaže ECHL povolal útočníka Marka Viedenského. Niekdajší juniorský reprezentant stihol v prebiehajúcom ročníku AHL odohrať len dva duely.

Článok pokračuje pod reklamou

Bodovanie Slovákov (k 12. februáru 2013)

Poz. v lige Zmena Meno (tím) Z G A B +/- TM
16. ▼ 7 T. Tatar (Grand Rapids) 44 19 20 39 +13 44
27. ▲ 2 R. Pánik (Syracuse) 43 21 14 35 +19 79
156. ▼ 13 M. Hrivík (Connecticut) * 32 4 18 22 -2 10
268. ▼ 8 M. Marinčin (Oklah. City) 42 4 12 16 +12 28
350. ▲ 3 T. Jurčo (Grand Rapids) 45 6 6 12 -4 14
804. ▲ 156 B. Valábik (Portland) 6 0 1 1 +3 15
946. ▼ 16 M. Viedenský (Worcester) 2 0 0 0 -2 0
* - zranený (otras mozgu)

Najlepšie tímy

Východná konferencia
Líder Atlantickej divízie: Portland (58 bodov)
Líder Severovýchodnej divízie: Springfield (63 bodov)
Líder Východnej divízie: Binghamton (63 bodov)

Západná konferencia
Líder Severnej divízie: Abbotsford (59 bodov)
Líder Stredozápadnej divízie: Grand Rapids (58 bodov)
Líder Západnej divízie: Texas (64 bodov)

Individuálni lídri

Najproduktívnejší hráč: Jordan Eberle, Oklahoma City (51 bodov – 25+26)
Najlepší strelec: Jordan Eberle, Oklahoma City (25 gólov)
Najlepší nahrávač: Jeff Taffe, Hershey (32 asistencií)
Najlepší brankár: Robin Lehner, Binghamton (94,6 %)

East Coast Hockey League (ECHL)

Útočník San Francisca Peter Sivák zaznamenal päť gólov v štyroch stretnutiach, aby sa v kanadskom bodovaní posunul na sedemnástu priečku. V poradí strelcov mu patrí delená druhá pozícia. Do hry zasiahol aj jeho spoluhráč Marek Viedenský, ktorý sa zotavil zo zranenia v štyroch dueloch zaknihoval jeden presný zásah a dve prihrávky. V stredu bol povolaný do Americkej hokejovej ligy.

Meno (tím) Z G A B +/- TM
P. Sivák (San Francisco) 49 25 20 45 -9 20
M. Viedenský (San Francisco) 20 8 11 19 +3 22

Užitočné:
Tabuľky AHL



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Pekarčík skóroval, Kmec asistoval, Urban podržal svoj tím v bráne + video Experti navrhli posily pre útok Montrealu. Žiadne veľké hviezdy, ale mladíci Pospíšil ako center elitnej formácie Slovenska? Na MS sa rýchlo prepnem, verí Ďalší deň prešiel, neistota trvá: Bude Toronto dnes bez top hviezdy? Obranca Jets hrať nebude. Bude ruský útočník hrať aj napriek zlomenine? Tampe pri sezónnej derniére neuznali dva góly. Tréner krúti hlavou + video Rozhodlo sa: Seattle bude mať nového trénera!Penguins predĺžili zmluvu s útočníkom a angažovali brankára z Európy Aj druhý Slovák končí v play-off NHL: Vlaňajší finalisti mali v pondelok rozdielne osudy NHL zverejnila finalistov na Vezinovu trofejFehérváry bol najproduktívnejším hráčom Capitals v play-off. A neviedol tím len v tom Toronto si upísalo aktuálneho šampióna KHL. Zmluva začne platiť okamžitePotvrdené: Obranu reprezentácie je pripravená posilniť slovenská hviezda z NHL Hviezdy sezóny: Slafkovský je jasný, v top 3 sa tlačia až štyria hráči!Z NHL je voľná ďalšia posila Slovenska, ale z nižšej AHL nie Slovenským brankárom vstup do finále konferencie nevyšiel. Z výhier sa tešili útočníciŠtyri hviezdy, ktoré by si mal zacieliť v lete Utah Nepríjemné: Ruský útočník musel ísť do nemocnice po delovke spoluhráča!Na toto u neho zvyknutí nie sme: Ovečkin takúto sériu play-off ešte nikdy nezažil! Bude Toronto v zápase o prežitie bez Matthewsa?Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies