Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
30. 04.
kurzy
01:00info
BOS
TOR
NHL live
01:30info
CAR
NYI
03:30info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
NHL live
01. 05.
kurzy
01:30info
DAL
VGK
04:00info
EDM
LAK
«

Správy z NHL

Preview sobotných zápasov + tipy

Pripravili sme pre vás preview siedmich sobotňajších zápasov, v ktorých uvidíme aj slovenský súboj medzi Tomáš Kopeckým a Richardom Pánikom. Druhý menovaný odohrá svoj tretí zápas v kariére. Do hry zasiahnu aj obranca Ľubomír Višňovský a brankár Peter Budaj.

VÝCHODNÁ KONFERENCIA

Toronto (6) – Ottawa (7)
Tabuľkoví susedia a štátni rivali narazia na seba prvýkrát od 17. marca 2012, kedy sa z výhry tešili Maple Leafs v pomere 3:1. Toronto má výhodu domáceho prostredia, no pred svojimi fanúšikmi zaznamenalo len dve výhry v šiestich zápasoch. V ostatnom dueli prehralo na ľade Caroliny 1:3 a ukončilo sériu štyroch víťazstiev. Ottawa tiež v poslednom stretnutí ťahala za kratší koniec a z Pittsburghu odišla s porážkou 2:4. Predtým však dokázala zdolať Buffalo 2:0 na vlastnom ľade. Senators majú vonku rovnakú bilanciu ako Maple Leafs doma. Kto zvíťazí v derby dvoch tradičných mužstiev zámorskej profiligy?
Náš tip: X

Montreal (5) – Philadelphia (10)
Montreal utrpel minulú sobotu vysokú prehru proti Torontu (0:6), no v priebehu týždňa si udobril fanúšikov dvoma víťazstvami proti Tampe Bay (4:3 sn) a Floride (1:0 pp). Prípadnou výhrou sa dostane do čela Severovýchodnej divízie. Naopak, Philadelphia v piatok neuspela na ľade New Jersey (3:5), čím zaznamenala už siedmu tohtosezónnu prehru na klziskách súperov. Dva body dokázali Flyers získať iba na Floride a vo Winnipegu. Americké mužstvo vyhralo v predchádzajúcom ročníku tri zo štyroch vzájomných zápasov. Zvíťazí aj v sobotu?
Slováci v akcii: Peter Budaj (MTL) – Andrej Meszároš (PHI, zranený)
Náš tip: 2

NY Islanders (13) – New Jersey (1)
V Uniondale si zmerajú sily najhorší a najlepší tím Atlantickej divízie. Oba celky nastúpili v tejto sezóne už trikrát proti sebe a vždy sa radovali hostia. V prvý deň základnej časti zvíťazili Devils (2:1), 31. januára sa tešili Islanders (5:4 pp) a 3. februára pridali ďalšiu výhru hokejisti z Newarku (3:0). Tí momentálne vládnu celej Východnej konferencii a z predošlých siedmich duelov vyhrali až šesť – prehrali iba proti Caroline (2:4). Newyorčania naposledy zdolali Rangers na ich ľade 4:3 po nájazdoch, aby ukončili päťzápasovú sériu porážok, ktorú začali práve súbojom proti New Jersey. Doma sa im však nedarí a s bilanciou 1-5-0 figurujú na poslednom mieste v lige.
Slováci v akcii: Ľubomír Višňovský (NYI)
Náš tip: 2

Článok pokračuje pod reklamou

Florida (14) – Tampa Bay (9)
Florida vyhrala len dva zo šiestich domácich stretnutí a svou bilanciu sa bude snažiť vylepšiť v derby proti Tampe Bay, ktorá sa na jej ľade predstaví prvýkrát od 26. novembra 2011, kedy zvíťazila 2:1 po predĺžení. Lightning vyhrali už päť vzájomných stretnutí v rade vrátane januároveho v pomere 5:2. Momentálne však ťahajú sériu šiesitch porážok. Naposledy neuspeli proti Washingtonu (3:4), no i naďalej sú najofenzívnejším mužstom súťaže. Panterom sa tiež nedarí a prehrali trikrát v rade, pričom v dvoch súbojoch neskórovali ani raz. Ktoré z mužstiev ukončí svoju sériu porážok?
Slováci v akcii: Tomáš Kopecký (FLA) – Richard Pánik (TBL)
Náš tip: 2

ZÁPADNÁ KONFERENCIA

Nashville (4) – Anaheim (2)
V prvom tohtosezónnom meraní síl (27. januára) boli úspešnejší „káčeri“ po domácom víťazstve 3:2 po nájazdoch. Ducks stále kraľujú Pacifickej divízii a včera uspeli v Detroite 5:2, čím ťahajú sériu troch výhier v rade. Zlepšili si tak bilanciu vonku na 6-1-1. Sú tiež jediným tímom v sezóne, ktorý uspel v chicagskej United Center (3:2 sn). „Predátori“ tiež vyhrali svoje posledné dva duely, v stredu doma porazili San Jose futbalovo 1:0 po predĺžení a o deň neskôr Phoenix hladko 3:0. V Bridgestone Arene majú bilanciu 3-1-2. Ktorý z tímov ukončí svoju sériu neporaziteľnosti?
Náš tip: 2

Phoenix (9) – Columbus (15)
Tieto tímy sa v aktuálnej sezóne stretli len raz. 24. januára sa z víťazstva 5:1 tešili domáci „kojoti“. Tí vo štvrtok nestačili na „predátorov“, ktorým podľahli hladko 0:3. Ukončili tak dvojzápasovú víťaznú sériu aj trojzápasový trip. V domácom prostredí majú vyrovnanú bilanciu 4-3-1. „Modrokabátnici“ sú momentálne najslabším celkom súťaže a majú na konte len desať bodov, pričom dokázali vyhrať iba štyri duely zo štrnástich. Ten posledný proti „žralokom“ na domácej pôde 6:2. Vonku však stále vyhrali len jedno stretnutie zo štyroch, keď si včera pripísali prehru aj s Kings (1:2).
Náš tip: 1

Edmonton (11) – Colorado (13)
Tretí a štvrtý tím Severozápadnej divízie na seba v tomto ročníku narazili už dvakrát, pričom v oboch prípadoch sa z výhry tešil domáci celok. „Lavíny“ porazili 29. januára „olejárov“ 3:1, ktorí im to o štyri dni neskôr oplatili víťazstvom v pomere 4:1. Oilers v stredu nestačili na „hviezdy“ z Dallasu, ktorým podľahli 1:4, čím zaznamenali tretiu domácu prehru v rade. V Rexall Place však majú bilanciu 2-2-2. Avalanche zdolali v ostatnom dueli Minnesotu 4:3 po nájazdoch a zaregistrovali druhý triumf na súperovom klzisku v sérii po predošlých štyroch porážkach. Pridajú dnes tretí?
Náš tip: X

AUTORI: MAREK KANTORÍK & MARIÁN MASARYK



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovský do Žiliny nedorazil. Asistent trénera hovoril aj o ČernákoviPoznáme finalistov Calderovej trofeje: Je medzi nimi obranca DevilsHrať za Slovensko je viac, ako obliekať dres klubu v Amerike, tvrdí Regenda. Má menšie obavy Hodnotili sezónu Slafkovského známkami: Dosiahol viac, ako každý čakalAnketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Odohral Stamkos posledný zápas za Tampu? Vie, že patrí k Bolts, tvrdí Cooper Pekarčík skóroval, Kmec asistoval, Urban podržal svoj tím v bráne + video Experti navrhli posily pre útok Montrealu. Žiadne veľké hviezdy, ale mladíci Pospíšil ako center elitnej formácie Slovenska? Na MS sa rýchlo prepnem, verí Ďalší deň prešiel, neistota trvá: Bude Toronto dnes bez top hviezdy? Obranca Jets hrať nebude. Bude ruský útočník hrať aj napriek zlomenine? Tampe pri sezónnej derniére neuznali dva góly. Tréner krúti hlavou + video Rozhodlo sa: Seattle bude mať nového trénera!Penguins predĺžili zmluvu s útočníkom a angažovali brankára z Európy Aj druhý Slovák končí v play-off NHL: Vlaňajší finalisti mali v pondelok rozdielne osudy NHL zverejnila finalistov na Vezinovu trofejFehérváry bol najproduktívnejším hráčom Capitals v play-off. A neviedol tím len v tom Toronto si upísalo aktuálneho šampióna KHL. Zmluva začne platiť okamžitePotvrdené: Obranu reprezentácie je pripravená posilniť slovenská hviezda z NHL Hviezdy sezóny: Slafkovský je jasný, v top 3 sa tlačia až štyria hráči!Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies