Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
30. 04.
kurzy
01:00info
BOS
TOR
NHL live
01:30info
CAR
NYI
03:30info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
NHL live
01. 05.
kurzy
01:30info
DAL
VGK
04:00info
EDM
LAK
«

Sumáre

Halák prvou hviezdou, Pánik a Tatar strelili góly

V noci z piatka na sobotu sa v NHL odohralo dvanásť stretnutí, v ktorých sa predstavilo aj šesť Slovákov. Richard Pánik strelil svoj prvý gól v NHL, Tomáš Tatar skóroval tretí raz v sezóne a Jaroslav Halák vychytal štvrté víťazstvo, aby sa stal prvou hviezdou zápasu.

PÁNIK ZAZNAMENAL VÍŤAZNÝ GÓL

Hviezdny útočník Steven Stamkos (12) zaznamenal jeden gól a jednu asistenciu, aby Tampa Bay zvíťazila na ľade Caroliny 5:2. Slovenských fanúšikov potešil výkon Richarda Pánika, ktorý v 48. minúte strelil svoj premiérový presný zásah v kariére a zároveň víťazný. Marc-Andre Bergeron (1), Benoit Pouliot (6) a Tom Pyatt (4) tiež skórovali. Brankár Mathieu Garon zaregistroval 32 zákrokov a prekonať ho dokázali len Drayson Bowman (1) a Chad LaRose (2). Pánik strávil na ľade sedem minút a 50 sekúnd a svoje štatistiky si obohatil aj o jeden plusový bod, jeden blok a štyri strelecké pokusy. Na strelenie svojho úvodného gólu potreboval odohrať šesť duelov. Hurricanes prehrali tretíkrát za sebou.

HALÁK PRVOU HVIEZDOU ZÁPASU

Jaroslav Halák bol z 20 striel prekonaný len raz. Slovenský brankár predviedol kvalitný výkon, za ktorý bol ocenený postom prvej hviezdy zápasu. Jeho tím mal radosť hlavne z toho, že ukončil domáce trápenie. St. Louis zdolali Columbus 2:1, aby ukončili sériu piatich prehier v domácom prostredí v rade. Víťazný gól strelil David Perron (6) a strelecky sa presadil aj Chris Stewart (7). Haláka prekonal len Matt Calvert (3) počas oslabenia Blue Jackets. Sergej Bobrobskij zneškodnil 21 striel.

RED WINGS UKONČILI SÉRIU PREHIER, TATAR SKÓROVAL

Článok pokračuje pod reklamou

Jimmy Howard urobil 33 zákrokov, aby vychytal svoj prvý shutout v sezóne a Drew Miller (2) strelil gól už v šiestej minúte, aby Red Wings ukončili sériu piatich prehier v sobotnom zápase proti Predators. K víťazstvu svojím tretím gólom v ročníku prispel aj Tomáš Tatar (3) a strelecky sa presadili aj trojbodový Niklas Kronwall (2) a Daniel Cleary (3). Tatar v stretnutí odohral necelých 12 minút a zaznamenal aj jeden plusový bod. Pekku Rinneho v bráne hostí ohrozil dvakrát. Fínsky brankár spolu čelil 27 strelám.

NABOKOV VYNULOVAL SABRES, VIŠŇOVSKÝ PORAZIL SEKERU

Ruský gólman Jevgenij Nabokov podal skvelý výkon a proti Sabres si pripísal 35 úspešných zákrokov, aby vychytal svoj 53. shutout v kariére. Islanders zvíťazili hladko 4:0 a Buffalu uštedrili štvrtú prehru v rade. Prvý a zároveň víťazný gól strelil v 38. minúte Mark Streit (4) a ešte v druhej časti skóroval aj Michael Grabner (7). Zvyšné dva presné zásahy „ostrovanov“ zaznamenali John Tavares (12) a Colin McDonald (3). Slovenský obranca Ľubomír Višňovský bol druhým najvyťažovanejším hráčom newyorského celku, keď odkorčuľoval necelých 23 minút, počas ktorých nazbieral dva plusové body a jednu strelu. Do hry zasiahol aj obranca „šablí“ Andrej Sekera, ktorý odohral o zhruba minútu viac. Bojnický rodák si pripísal dve „mínusky“, tri strely, dva bloky a jeden hit. Ryan Miller urobil 28 zákrokov.

PRICE ZNEŠKODNIL RANGERS

Montreal, vedúci celok Východnej konferencie, potvrdil svoju formu z posledných zápasov a pomerne hladko zvíťazil v domácom prostredí nad newyorskými „jazdcami“ 3:0. Všetky góly zaznamenali „Habs“ v druhej tretine, keď sa postupne do streleckej listiny zapísali Erik Cole (3, víťazný gól), Alex Galchenyuk (3) a Lars Eller (2). Carey Price zneškodnil osemnásť striel a vychytal prvý tohtosezónny shutout. Útočník Marián Gáborík ho neohrozil ani raz počas jedenástich minút, ktoré strávil v akcii. Trenčiansky rodák, ktorý zaznamenal vo februári len dva góly a tri body, zaknihoval jeden mínusový bod a dve trestné minúty. Príležitosť v bráne hostí dostal Martin Biron, ktorý zaregistroval 15 zákrokov.

NILSTORP DOVIEDOL STARS K VÝHRE NAD SHARKS

V akcii sa zo Slovákov predstavil ešte aj Michal Handzuš, no ten sa nedokázal zapísať do bodovania. Body nezískal ani jeho tím, ktorý tentokrát neuspel v Dallase, aby prehral druhý zápas v rade a ôsmy z posledných desiatich duelov. Stars vyhrali 3:1, keď sa strelecky presadili Jaromír Jágr (5), Michal Ryder (6) a Jamie Benn (6). K výhre výrazne pomohol aj Cristopher Nilstorp, ktorý zastavil 31 striel. Prekonať ho dokázal len Patick Mearleau (12) počas presilovky. Handzuš ho počas 13 minút ohrozil dvakrát. banskobystrický rodák opustil diel s jedným mínusovým bodom. Antti Niemi urobil 25 zákrokov.

OTTAWA ZDOLALA TORONTO, GREENING HRDINOM

Ottawská Scotiabank Place sa už pomaly pripravovala na predĺženie, avšak 24 sekúnd pred treťou sirénou poslal domácich priaznivcov do varu Colin Greening (3), ktorý rozhodol o výhre Senators nad Maple Leafs v pomere 3:2. Mika Zibanejad (3) a Erik Condra (3) zaregistrovali ďalšie presné zásahy mužstva, ktoré zvíťazilo štvrtý raz v rade. Ben Bishop chytil 26 striel, kým Ben Scrivens 32. Michajľ Grabovskij (5) a Clarke MacArthur (4) strelili góly Toronta, ktoré podľahlo svojmu štátnemu rivalovi prvý raz od 5. februára minulého kalendárneho roka.

OVEČKIN DOVIEDOL CAPS K VÝHRE NAD DEVILS

Alexander Ovečkin (8) zaknihoval svoj jedenásty hetrik v kariére a pridal k nemu aj asistenciu, aby rozhodol o domácom víťazstve Capitals nad Devils v pomere 5:1 a stal sa prvou hviezdou duelu. Bol to jeho prvý trojgólový zápis od 22. januára 2011, kedy ho zaznamenal proti Torontu. Z jeho spoluhráčov sa strelecky presadil aj Eric Fehr (4), ktorý využil zaváhanie brankára Johana Hedberga pri vlastnom oslabení a bodku za stretnutím dal Troy Brouwer (8). Mike Ribeiro prihral na dva góly a Braden Holtby kryl 21 striel „diablov“. Prekonal ho len Iľja Kovaľčuk (7), ktorý odpovedal na prvý Ovečkinov presný zásah v druhej tretine. Hedberg čelil 26 strelám.

SIMMONDS ROZHODOL O TRIUMFE FLYERS

Wayne Simmonds (7) strelil v polovici tretej tretiny gól na 4:3, aby zavŕšil obrat Flyers a doviedol svoj tím k víťazstvu 5:3 nad Jets. „Stíhači síce v zápase viedli 1:0 aj 3:1 po presných zásahoch Evandera Kanea (6), Olliho Jokinena (3) a Alexandra Burmistrova (3), no potom „letci“ tromi presilovkovými gólmi Claudea Girouxa (6), Braydena Schenna (6), ktorý strelil aj vyrovnávajúci gól na 1:1 a Simmondsa otočili stav stretnutia vo svoj prospech. Poistku vo forme gólu do prázdnej brány Winnipegu pridal Zac Rinaldo (2).Jakub Voráček si pripísal tri asistencie a Iľja Bryzgalov pomohol k výhre 34 zákrokmi. Ondřej Pavelec čelil 38 strelám.

EBERLE ZARIADIL VÍŤAZSTVO EDMONTONU

Jordan Eberle (6) premenil v druhej sérii rozhodujúci samostatný nájazd, aby rozhodol o triumfe Edmnontonu nad Phoenixom 3:2. V normálnej hracej dobre sa presadil aj strelecky spolu s Teemu Hartikainenom (1), ktorý vyrovnával na 2:2. Nikolaj Chabibulin zastavil 34 striel a chytil dva nájazdy. Prekonali ho Kyle Chipchura (2) a Matthew Lombardi (2). Mike Smith čelil 43 strelám „Olejárov“, ktorí výhrou ukončili sériu dvoch prehier. „Kojoti“ naopak pretrhli dvojzápasovú víťaznú šnúru.

KINGS SI PORADILI AJ S AVALANCHE

Úradujúci šampión ligy sa postupne dostáva z dna tabuľky a po domácom víťazstve nad Coloradom 4:1 mu patrí desiata priečka. Víťazný presný zásah si pripísal Jeff Carter (9), ktorého na listine strelcov doplnili Dustin Brown (5), Trevor Lewis (2) a Anze Kopitar (5), ktorý pridal aj jednu asistenciu. Jonathan Quick urobil 23 zákrokov, za chrbát mu prešla len strela z hokejky Milana Hejduka (3) v presilovej hre. Na Semiona Varlamova smerovalo 26 pukov „kráľov“, ktorí zaknihovali tretiu výhru v sérii, Coloradu nepomohol k triumfu ani návrat kapitána Gabriela Landeskoga.

CALGARY ZDOLALO MINNESOTU 3:1

Matt Stajan (3) strelil dva góly, vrátane víťazného, pri výhre Calgary 3:1 nad Minnesotou. Tím viedol po góle Alexa Tanguaya (5), no Charlie Coyle (1) svojím prvým gólom kariéry vyrovnal ešte v prvej tretine na 1:1. Stajan duel rozhodol v tretej dvadsaťminútovke. Joey MacDonald prispel k triumfu 30 zákrokmi. Niklas Backstrom ich urobil 24.

HVIEZDY VEČERA:
1. Alex Ovečkin (WSH), 2. Jevgenij Nabokov (NYI), 3. Brayden Schenn (PHI)

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
J. Halák (STL) 19/20 (95 %) - - - - - -
R. Pánik (TBL) 07:50 1 0 1 0 4 0
T. Tatar (DET) 11:41 1 0 1 +1 2 0
Ľ. Višňovský (NYI) 22:50 0 0 0 +2 1 0
A. Sekera (BUF) 23:43 0 0 0 -2 3 0
M. Handzuš (SJS) 12:53 0 0 0 -1 2 0
M. Gáborík (NYR) 11:03 0 0 0 -1 0 2

AUTORI: MARIÁN MASARYK, MAREK KANTORÍK



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovský do Žiliny nedorazil. Asistent trénera hovoril aj o ČernákoviPoznáme finalistov Calderovej trofeje: Je medzi nimi obranca DevilsHrať za Slovensko je viac, ako obliekať dres klubu v Amerike, tvrdí Regenda. Má menšie obavy Hodnotili sezónu Slafkovského známkami: Dosiahol viac, ako každý čakalAnketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Odohral Stamkos posledný zápas za Tampu? Vie, že patrí k Bolts, tvrdí Cooper Pekarčík skóroval, Kmec asistoval, Urban podržal svoj tím v bráne + video Experti navrhli posily pre útok Montrealu. Žiadne veľké hviezdy, ale mladíci Pospíšil ako center elitnej formácie Slovenska? Na MS sa rýchlo prepnem, verí Ďalší deň prešiel, neistota trvá: Bude Toronto dnes bez top hviezdy? Obranca Jets hrať nebude. Bude ruský útočník hrať aj napriek zlomenine? Tampe pri sezónnej derniére neuznali dva góly. Tréner krúti hlavou + video Rozhodlo sa: Seattle bude mať nového trénera!Penguins predĺžili zmluvu s útočníkom a angažovali brankára z Európy Aj druhý Slovák končí v play-off NHL: Vlaňajší finalisti mali v pondelok rozdielne osudy NHL zverejnila finalistov na Vezinovu trofejFehérváry bol najproduktívnejším hráčom Capitals v play-off. A neviedol tím len v tom Toronto si upísalo aktuálneho šampióna KHL. Zmluva začne platiť okamžitePotvrdené: Obranu reprezentácie je pripravená posilniť slovenská hviezda z NHL Hviezdy sezóny: Slafkovský je jasný, v top 3 sa tlačia až štyria hráči!Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies