Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Sumáre

Sekera asistoval, Iginla debutoval

Pittsburgh vyhral už 15. zápas v rade a tento raz bol pritom aj Jarome Iginla, ktorý debutoval v drese Penguins. V sobotu hralo celkovo päť Slovákov, z ktorých bodoval len Andrej Sekera a z výhry sa tešil len Tomáš Kopecký.

CAPS VYHRALI V BUFFALE, SEKERA ASISTOVAL

Obranca Washingtonu Mike Green (4) mal 40 sekúnd pred koncom tretej tretine kopu šťastia. Jeho strela sa síce najskôr odrazila od ľavej žŕdky, no puk letel smerom k ruke brankára Buffala Jhonasa Enrotha, od ktorej si to namieril rovno do brány – stav vyrovnaný 3:3 a ide sa hrať predlženie. Nakoniec o víťazovi rozhodli až samostatné nájazdy, v ktorých uspeli Matt Hendricks i Alex Ovečkin, kým Braden Holtby nekapituloval. Z víťazstva 4:3 sa tešili Capitals, ktorí si vylepšili bilanciu v posledných piatich dueloch na 4-1 a momentálne sú na 11. mieste Východnej konferencie, bod pred Buffalom. Holtby zastavil 20 striel, rovnako ako Green pridal aj asistenciu, a do listiny strelcov sa zapísali aj Ovečkin (17) a Troy Brouwer (13). Pri tretej prehre Sabres v rade sa dvakrát tešil z gólu Ville Leino (2), raz Christian Ehrhoff (4) a asistenciu zaznamenal aj Andrej Sekera, ktorý odohral 24 minút a 22 sekúnd, počas ktorých si pripísal aj mínusový bod a jeden strelecký pokus. Enroth čelil 38 strelám a jeho tím prehral šiesty zápas, v ktorom vyhrával o dva góly. „Stalo sa to príliš veľakrát. Nemalo by sa to stávať. Dobré tímy zvyčajne vyhrávajú takéto zápasy,“ povedal Leino.

PRICE VYNULOVAL RANGERS

Článok pokračuje pod reklamou

Carey Price urobil 34 zákrokov a podporila ho aj obrana Canadiens, aby vychytal tretie čisté konto v ročníku a doviedol Montreal k výhre 3:0 nad Rangers. „Chlapci urobili skvelú prácu pri blokovaní. Videl som väčšinu striel a tie, ktoré som nevidel, ma jednoducho len trafili,“ povedal Price, ktorý už New York raz v prebiehajúcej sezóne vynuloval. Proti Priceovi stál v bráne „jazdcov“ Martin Biron, ktorého z 26 striel prekonali Michael Ryder (13), Tomáš Plekanec (13) a Brendan Gallagher (11). Pri všetkých troch góloch asistoval P.K. Subban. Rozbehnutí Canadiens už majú na čele Severovýchodnej divízie trojbodový náskok pred Bruins, kým Rangers sa naďalej trápia. Pomerom 0:3 prehrali aj vo štvrtok v Ottawe. Marián Gáborík proti „Habs“ odohral 17 a pol minúty s troma strelami na bránu a jedným mínusovým bodom.

PANTERI SA NEZĽAKLI DIABLOV, VYHRALI PO PREDĹŽENÍ

Floridskí „panteri“ dvakrát prehrávali v súboji proti „diablom“ z Newarku, no nakoniec sa predsa premiérovo v sezóne dočkali druhej domácej výhry v rade. Dmitrij Kulikov (1) si nemohol vybrať lepší čas na strelenie prvého gólu v ročníku. Písala sa druhá minúta predĺženia a jeho strela spoza kruhu našla svoj cieľ. „Je dobré získať ten prvý gól a ešte lepšie, keď priniesol aj víťazstvo pre tím,“ skonštatoval ruský obranca. V normálnom hracom sa presadili len dvaja hráči. Steve Bernier (8) posielal New Jersey dvakrát do vedenia, no zakaždým na jeho gól dokázal zareagovať Shawn Matthias (14), ktorý druhý raz vyrovnával 27 sekúnd pred koncom tretej tretiny. Jacob Markstrom prispel k výhre 24 zákrokmi a Jonathan Huberdeau dvoma asistenciami. Tomáš Kopecký odohral necelých 18 minút a zaznamenal plusový bod a jeden strelecký pokus. Bol však medzi 27 strelami, ktoré Martin Brodeur zlikvidoval. Devils prehrali ostatné tri zápasy.

PITTSBURGH VYHRAL 15. ZÁPAS V RADE

Kapitán Penguins Sidney Crosby opustil sobotné stretnutie už v polovici druhej minúty, keď ho do tváre trafil puk z hokejky spoluhráča Brooksa Orpika, a v závere druhej tretiny oslabil aktuálneho lídra NHL aj Chris Kunitz, ktorý tvrdo narazil Josha Baileyho a predčasne putoval pod sprchy. Aj napriek tomu dokázal pennsylvánsky celok udržať svoju skvelú víťaznú sériu, ktorú po víťazstve 2:0 nad NY Islanders natiahol už na pätnásť zápasov! Víťazný gól strelil v 49. minúte Matt Cooke (6) a o sedem minút neskôr sa do streleckej listiny zapísal aj James Neal (18). Výborný výkon podal aj český brankár Tomáš Vokoun, ktorý zneškodnil 35 striel, aby vychytal druhé čisté konto v rade. Podľa očakávaní sa stal aj najlepším hráčom zápasu. Štyrikrát ho ohrozil aj slovenský bek Ľubomír Višňovsý, najvyťažovanejší muž stretnutia – na ľade strávil 27 minút a 43 sekúnd. Topoľčiansky rodák si pripísal aj jeden mínusový bod, dve trestné minúty a jeden blok. Jevgenij Nabokov čelil 27 strelám. Premiérový duel v drese Pittsburghu odohral Jarome Iginla. Niekdajší hráč Calgary odkorčuľoval sedemnásť a pol minúty s bilanciou jeden plusový bod, tri strely a dva hity.

FLYERS UKONČILI SÉRIU PREHIER

Z výhry sa radoval aj druhý tím z Pennsylvánie – Philadelphia Flyers. Matt Read (8) zaknihoval v úvode druhej časti prvý presný zásah od 18. februára, aby „letci“ zvíťazili v domácom prostredí nad Bostonom 3:1 a ukončili sériu štyroch porážok. Mike Knuble (4) využil v šestnástej minúte presilovú hru a bodku za duelom dal v poslednej minúte do prázdnej brány Ruslan Fedotenko (2). Iľja Bryzgalov inkasoval prvý raz v posledných piatich súbojoch menej ako dva góly a spolu urobil 33 zákrokov. Ruský reprezentant bol navyše vyhlásený za prvú hviezdu zápasu. Z hráčov Bruins, ktorí utrpeli piatu porážku vonku z uplynulých šiestich stretnutí, skóroval iba Nathan Horton (10) za stavu 0:2. Tuukka Rask kryl devätnásť striel a kapitán Zdeno Chára strávil na ľadovej ploche 24 a pol minúty. Trenčiansky odchovanec počas nich nazbieral jednu „mínusku“, štyri trestné minúty a tri strely.

CAROLINA UKONČILA SÉRIU PREHIER TRIUMFOM VO WINNIPEGU

Kapitán Eric Staal (16) strelil gól už po 28 sekundách tretej tretiny, aby rozhodol o víťazstve Caroliny nad Winnipegom 3:1. Základ úspechu položili „hurikáni“ už v prvej časti hry, ktorú vyhrali 2:0 po góloch Alexandra Sjomina (10) a Jussiho Jokinena (6). Staal so Sjominom pridali aj po jednej prihrávke a Justin Peters prispel k výhre 34 zákrokmi. Prekonal ho len Olli Jokinen (7) v úvode druhej tretiny. Ondřej Pavelec opustil duel s 25 zákrokmi. Hurricans triumfom ukončili sériu siedmich prehier v rade.

BARRIE ROZHODOL O VÍŤAZSTVE COLORADA V PREDĹŽENÍ

Tyson Barrie (2) skóroval už po päťdesiatich sekundách predĺženia a Semjon Varlamov zastavil všetkých 34 striel, aby Colorado porazilo Nashville 1:0. Pre ruského brankára to bolo tretie čisté konto sezóny a bol vyhlásený za prvú hviezdu duelu. Druhou sa stal strelec jediného gólu stretnutia. Pekka Rinne čelil spolu 24 strelám „lavín“, ktoré ukončili sériu štyroch porážok za sebou, ôsmich v uplynulých deviatich dueloch. Ich šanca na postup do play-off je už len v teoretickej rovine.

KADRI HETRIKOM POKORIL OTTAWU

Nazem Kadri (17) zaknihoval druhý hetrik v sezóne a pridal aj asistenciu, aby najväčšou mierou prispel k víťazstvu Toronta na ľade provinčného súpera z Ottawy 4:0. Štvorbodový večer zažil aj Joffrey Lupul (8), ktorý strelil otvárací, resp. víťazný gól a prihrával na všetky Kadriho góly. James Reimer sa podieľal na výhre 31 zákrokmi a zaznamenal druhý shutout sezóny. Pochopiteľne, všetci traja sa stali hviezdami duelu. Ben Bishop urobil pri prehre 19 zákrokov a prišiel o sériu štyroch triumfov v bráne Senators. Toronto vyhralo tretí zápas v rade.

WILD ZDOLALI KINGS AŽ PO NÁJAZDOCH

Zach Parise (15) vsietil vyrovnávajúci gól na 3:3, ktorým poslal duel do predĺženia a premenil aj svoj samostatný nájazd, aby výraznou mierou prispel k víťazstvu Minnesoty nad Los Angeles 4:3 a stal sa prvou hviezdou duelu. Ten rozhodujúci premenil Mikko Koivu, ktorý si zo zápasu odniesol dve asistencie. Zvyšné góly Wild strelili Matt Cullen (7) a Charlie Coyle (4), Niklas Backstrom zastavil 28 striel súpera. Prekonali ho Dustin Brown (14), Jeff Carter (19) a Justin Williams (6). Jonathan Quick si pripísal 25 zákrokov.

HALL HETRIKOM UKONČIL VÍŤAZNÚ SÉRIU CANUCKS

Taylor Hall (11) strelil prvý hetrik v ročníku a tretí v kariére, aby rozhodol o triumfe Edmontonu nad Vancouverom 4:0 a stal sa prvou hviezdou duelu. Zvyšný gól strelil Ladislav Šmíd (1), ktorý pridal aj asistenciu. Všetky góly padli v rozpätí necelých ôsmich minút prvej tretiny. Ryan Nugent-Hopkins a Justin Schultz si pripísali po dve prihrávky a Devan Dubnyk potreboval na druhý shutout v sezóne urobiť 23 zákrokov. Cory Schneider opustil zápas po druhom inkasovanom góle z dvoch striel a Roberto Luongo čelil ďalším 22 pokusom Oilers, ktorí vyhrali tretí súboj v rade. Vancouver ukončil sériu šiestich víťazstiev.

SHARKS ZDOLALI COYOTES PO NÁJAZDOCH

Logan Couture sa ako jediný presadil v samostatných nájazdoch, aby pre San Jose vybojoval víťazstvo 3:2 nad Phoenixom. K štvrtej výhre v rade prispeli aj Joe Pavelski (11) a Marc-Edouard Vlasic (2), ktorý oslávil 26. narodeniny vyrovnávajúcim gólom päť minút pred koncom tretej tretiny. Antti Niemi urobil 27 zákrokov, pričom recept naňho našli len Boyd Gordon (2) a Radim Vrbata (7). Jason LaBarbera zneškodnil 32 striel, no Coyotes prehrali ôsmy zápas z posledných deviatich.

HVIEZDY VEČERA:
1. Nazem Kadri (TOR), 2. Taylor Hall (EDM), 3. Tomáš Vokoun (PIT)

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Ľ. Višňovský (NYI) 27:43 0 0 0 -1 4 2
T. Kopecký (FLA) 17:48 0 0 0 +1 1 0
M. Gáborík (NYR) 17:35 0 0 0 -1 3 0
Z. Chára (BOS) 24:33 0 0 0 -1 3 4
A. Sekera (BUF) 24:22 0 1 1 -1 1 0

Autori: Jozef Struhár, Marián Masaryk, Marek Kantorík



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies