Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
05. 05.
kurzy
22:00info
NYR
CAR
NHL live
01:30info
DAL
VGK
NHL live
06. 05.
kurzy
02:00info
FLA
BOS
«

Sumáre

Blackhawks vyhrali prvý duel finále po dlhej dráme

CHIBOS CHICAGO BLACKHAWKS – BOSTON BRUINS
Finále Stanley Cupu



Hoci sa pravidelne stretávajú od roku 1926, vo finále Stanley Cupu sa ešte nestretli. Všetko sa zmenilo v stredu, kedy Chicago privítalo v otváracom zápase finálovej série Boston. Z víťazstva 4:3 sa tešili domáci hráči. V treťom predĺžení o tom rozhodol Andrew Shaw.

CHICAGO BLACKHAWKS – BOSTON BRUINS 4:3 P3 (stav série: 1-0)

Začiatok priameho boja o Stanley Cup priniesol drámu, ktorú rozuzlilo až tretie predĺženie. Andrew Shaw (5) strelil rozhodujúci gól v jeho 13. minúte, aby doviedol Chicago k víťazstvu 4:3 v úvodnom zápase finálovej série Stanley Cupu proti Bostonu, v ktorom Blackhawks prehrávali dvakrát o dva góly, no nakoniec v tretej tretine dokázali stratu zmazať. Dave Bolland (1) a Johny Oduya (3) vyrovnali na 3:3, strelecky sa presadil po prihrávke Mariána Hossu aj Brandon Saad (1) a Corey Crawford prispel k triumfu 51 zákrokmi. Dvakrát ho prekonal trojbodový Milan Lucic (5) a raz Patrice Bergeron (6), ktorý využil presilovku. Tuukka Rask mal viac práce a zastavil 59 striel, pričom 10 z nich patrilo Hossovi. David Krejčí nazbieral dve asistencie.

Vedenia sa v 14. minúte zápasu ujali hráči Bruins, po tom, čo Krejčí získal puk, poslal ho Nathanovi Hortonovi a ten do dobrej pozície nahral Lucicovi. Ten sa opäť presadil iba 51 sekúnd po začiatku druhej tretiny, ďalšou úspešnou strelou zápästím. Po tomto góle sa Chicago začalo rozbiehať a výsledkom toho bol gól Saada, ktorému v 24. minúte posielal puk na hokejku Hossa. Skóre sa potom dlho nemenilo, hoci Bruins hrali aj presilovku o dvoch hráčov. V 47. minúte však inú presilovú hru hostia využili a vďaka Bergeronovi obnovili svoje dvojgólové vedenie. Vyzeralo to s nimi dobre, ale netrvalo dlho, aby Bolland strelil kontaktný gól. Oduya potom v 53. minúte aj so šťastím (puk sa odrazil do brány od korčule Ferenca) vyrovnal a duel smeroval do predĺženia. V tom prvom svoj tím podržal párkrát Crawford, pričom v druhom mali o čosi viac z hry jeho spoluhráči. V závere však hrali oslabenie, počas ktorého boli blízko k inkasovaniu. Strela Zdena Cháru sa obšuchla o Jaromíra Jágra a skončila na tyčke. Bruins v treťom predĺžení dohrali presilovku, no gól nedali. Toho sa predsa dočkali domáci priaznivci, keď strelu Michala Rozsívala tečoval najskôr Bolland a potom Shaw. Víťazný gól bol na svete.

Článok pokračuje pod reklamou

Chára tento raz nebol najvyťažovanejším mužom, no na ľade strávil až 45 minút. Počas nich zaznamenal plusov bod, dve trestné minúty, strelu, tri bloky a tri bodyčeky. Radosť po zápase mali jeho krajania Michal Handzuš a Hossa, ktorý sa stal aj treťou hviezdou duelu. Odniesol si z neho asistenciu a 10 strelecký pokusov. Okrem toho počas 34 minút a 18 sekúnd urobil tri bodyčeky. Handzuš odohral 29 minút a 16 sekúnd, počas ktorých zaznamenal mínusový bod, strelu a štyri bodyčeky. Na vhadzovaniach mal 50% úspešnosť.

Na ďalší zápas si počkáme ďalšie dva dni a táto pauza sa hráčom bude po najdlhšom zápase tohtoročného play-off náramne hodiť. Druhý duel sa odohrá opäť v Chicagu a je na programe v noci zo soboty na nedeľu o druhej hodine nášho času.

Andrew Shaw, útočník Blackhawks: „Bolo to to, čo sme potrebovali – hráči smerujúci k bráne. Vedeli sme, že v tom bode to už nebude pekný gól. Bola to skvelá strela. Bolo to neuveriteľné. všetci chlapci si toto víťazstvo zaslúžili. Bol to pre nás skvelý súboj.“

Patrick Sharp, útočník Blackhawks: „Ako zápas pokračoval dlhšie a dlhšie, vznikalo tam viac šancí, veci sa začali otvárať... Bolo zábavou byť súčasťou takéhoto duelu.“

Claude Julien, tréner Bruins: „Nikdy nie je ľahké prehrať zápas, keď ste v treťom predĺžení. Pôsobili sme aj skvelo, mali sme aj niekoľko skvelých príležitostí, jednoducho sme ich ale nepremenili. Nakoniec niekto gól streliť musel, keďže už sa zvyšovala únava. Z nášho výkonu však sklamaný nie som.“

HVIEZDY ZÁPASU:
1. Andrew Shaw (CHI), 2. Milan Lucic (BOS), 3. Marián Hossa (CHI)

POZNÁMKY:
Zápas rozhodovali Chris Rooney a Brad Watson, ktorým na čiarach pomáhali Shane Heyer a Brian Murphy. ... Blackhawks pred finálovou sériou nehlásili žiadne zranenie, Bruins chýba do konca ročníka pre zlomeninu nohy Gregory Campbell. ... Tímy odohrali piaty najdlhší zápas finále Stanley Cupu v histórii. Trval 112 minút a 6 sekúnd.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
M. Handzuš (CHI) 29:16 0 0 0 -1 1 0
M. Hossa (CHI) 34:18 0 1 1 0 10 0
Z. Chára (BOS) 45:05 0 0 0 +1 1 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies