Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
18. 05.
kurzy
02:00info
EDM
VAN
NHL live
19. 05.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Správy z NHL

Matthews i bývalý víťaz sú medzi finalistami na Lady Byng Trophy

Lady Byng Trophy (foto: nhl.com)

Kanadsko-americká NHL zverejnila v sobotu nomináciu na Trofej Lady Byng, ktorá sa udeľuje najslušnejšiemu hráčovi základnej časti. Jej víťazom tento rok bude Auston Matthews, Elias Pettersson alebo Jaccob Slavin.

AUSTON MATTHEWS, TORONTO MAPLE LEAFS

Matthews viedol NHL so 69 gólmi a bol šiesty so 107 bodmi. V oboch prípadoch išlo o jeho osobné maximá. Odohral 81 zápasov, v ktorých bol vylúčený len šesťkrát. Päť menších trestov bolo najmenej medzi 15 najproduktívnejšími hráčmi sezóny. Finalistom na ocenenie je po tretíkrát.

ELIAS PETTERSSON, VANCOUVER CANUCKS

Článok pokračuje pod reklamou

Pettersson je na ocenenie, ktoré ešte nikdy žiaden hráč Canucks nezískal, nominovaný premiérovo. V sezóne odohral všetkých 82 zápasov, v ktorých zaznamenal 34 gólov a 89 bodov, pričom hrával významnú úlohu v presilovkách aj oslabeniach a za celú sezónu dostal len šesť menších trestov. Nikdy v kariére nezaznamenal viac ako 18 trestných minút za sezónu.

JACCOB SLAVIN, CAROLINA HURRICANES

Slavin hrával 21 minút na zápas a prevažne bránil top hráčom súperov. Aj napriek tomu zaknihoval len štyri menšie tresty. Po štvrtýkrát v kariére mal v sezóne menej ako 10 trestných minút, pričom zaknihoval aj 37 bodov (6+31). Víťaz trofeje z roku 2021 je na ňu nominovaný po tretíkrát.

Meno víťaza trofeje, ktorá sa udeľuje už od roku 1925, sa v neskoršom termíne, ktorý NHL ešte nešpecifikovala.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies