Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
05. 05.
kurzy
22:00info
NYR
CAR
NHL live
01:30info
DAL
VGK
NHL live
06. 05.
kurzy
02:00info
FLA
BOS
«

Sumáre

Maple Leafs zdolali aj Meszárošovú Philadelphiu

Aj v stredu sa odohrali tri zápasy, no tentokrát slovenské body nepriniesli. Andrej Meszároš sa navyše netešil ani z výhry, pretože Flyer spokazili otvorenie ročníka Maple Leafs. Detroit a Colorado uspeli v zvyšných dueloch.

Toronto vyhralo aj druhý zápas sezóny

Dave Bolland strelil dva góly a narodeninový oslávenec Phil Kessel pridal jeden, aby doviedli Toronto k výhre 3:1 nad Philadelphiou. Vďaka tomu Maple Leafs majú na konte dve výhry po prvých dvoch dňoch základnej časti. Prvý duel v drese kanadského tímu odchytal Jonathan Bernier, ktorý zlikvidoval 31 striel. Ako jediný ho prekonal Brayden Schenn, ktorý v 20. minúte otváral po prihrávke Vincenta Lecavaliera skóre zápasu. Steve Mason inkasoval tri góly z 25 striel. Najskôr ho prekonal Kessel, ktorý v druhej tretine stav vyrovnal, a potom Bolland, ktorý v úvode tretej dvadsaťminútovky strelil rozhodujúci gól. Svoj druhý potom pridal v závere zápasu počas presilovky. Flyers mali veľkú šancu ísť do vedenia 2:1, no v závere druhej tretiny Wayne Simmonds nepremenil trestné strieľanie. „Snažil som sa vykryť uhly , vykorčuľovať z brány a videl som jeho hokejku. Mal som pri zákroku aj šťastie,“ priznal Bernier. V akcii nechýbal ani slovenský obranca Andrej Meszároš, ktorý odohral 19 minút a zaznamenal tri strelecké pokusy.

Hviezdy duelu: T. Bodie (TOR), 2. B. Schenn (PHI), 3. J. Bernier (TOR)

Detroitu debut vo východnej konferencii vyšiel

Detroit má za sebou úspešný debut vo Východnej konferencii, keď vďaka gólom Pavla Dacjuka a Mikaela Samuelssona, ktoré padli v rozpätí 36 sekúnd prvej tretiny, zdolal Buffalo pomerom 2:1. „Keď začínate doma, vždy chcete streliť prvý gól a my sme dnes strelili dva. Po nich sme spomalili,“ priznal Samuelsson. Jimmy Howard urobil 19 zákrokov a čisté konto mu v 53. minúte pokazil debutant Zemgus Girgensons. Ak by Howard nezaváhal pri rozohrávke, možno by Sabres ani neskórovali. Nevydarili sa im ani dve presilovky o dvoch hráčov. Ryan Miller v ich bráne inkasoval góly z piatej a šiestej strely, no nakoniec duel opustil s 32 zápasmi. Zlikvidovla aj trestné strieľanie Emmertona a ani jeden z inkasovaných gólov nebola jeho vina. Inkasoval aj tretí, no ten rozhodcovia neuznali.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: P. Dacjuk (DET), 2. K. Quincey (DET), 3. Z. Girgensons (BUF)

Royova lavína zmietla káčerov

„Chceme prekvapiť hokejový svet,“ skonštatoval Patrick Roy pred začiatkom ročníka. Legendárny brankár si nemohol priať lepší začiatok svojej trénerskej kariéry v NHL. Colorado v otváracom zápase porazilo Anaheim presvedčivo 6:1. Jamie McGinn strelil dva góly, no do čierneho sa trafili aj Ryan O’Reilly, Steve Downie, John Mitchell a Matt Duchene, kým Alex Tanguay nazbieral tri asistencie a debutant Nathan MacKinnon dve. Simeon Varlamov urobil 35 zákrokov a bol blízko k shutoutu. Ten mu sedem sekúnd pred koncom prekazil Jakob Silfverberg. Victor Fasth inkasoval šesť gólov z 29 striel.

Hviezdy duelu: S. Varlamov (COL), 2. R. O’Reilly (COL), 3. N. MacKinnon (COL)

Slováci v akcii

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
A. Meszároš (PHI) 18:56 0 0 0 0 3 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies