Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
24. 05.
kurzy
02:00info
NYR
FLA
NHL live
25. 05.
kurzy
02:00info
DAL
EDM
NHL live
«

Sumáre

Gáborík spečatil svojím gólom výhru nad Devils

Z ôsmich zápasoch malo Slovensko zastúpenie v dvoch. V Sunrise sa streli traja Slováci, no do bodovania sa zapísal len ten jediný v Columbuse. Marián Gáborík strelil svoj štvrtý gól v ročníku.

Gáborík poistil výhru nad Devils

Obranca James Wisniewski skoro ráno po prebudení vracal. Preto vynechal dopoludňajšie rozkorčuľovanie a oddychoval. Do zápasu proti New Jersey však nakoniec nastúpil, aby zblokoval tri strely a zaznamenal tri body za gól a dve asistencie. Aj vďaka nemu Columbus vyhral 4:1, aby oslávil druhé víťazstvo v rade po štvorzápasovej sérii prehier. Brandon Dubinsky strelil gól a pridal asistenciu, strelecky sa presadil aj Cam Atkinson a Marián Gáborík poistil výhru strelou do prázdnej brány, ktorá predstavovala jeho štvrtý gól v sezóne. Dôležitý bol aj výkon Sergeja Bobrovského, ktorého z 25 striel prekonal len Michael Ryder. Ten otváral v 27. minúte skóre zápasu. V bráne hostí stál Cory Schneider, ktorý zaknihoval 20 zákrokov. Gáborík ho ohrozil len raz počas 14 minút a 34 sekúnd, ktoré strávil v akcii. Pri jeho vylúčení strelili „diabli“ svoj jediný gól.

Štvrtý gól Mariána Gáboríka v ročníku:

Hviezdy duelu: 1. B. Dubinsky (CBJ), 2. S. Bobrovskij (CBJ), 3. J. Wisnieski (CBJ)

Článok pokračuje pod reklamou

Hossa s Handzušom sa tešili z výhry nad Kopeckým

Traja Slováci na seba narazili v Sunrise, kde Florida robila problémy Chicagu, no nakoniec sa z výhry 3:2 tešil úradujúci šampión. Blackhawks však na to potrebovali samostatné nájazdy, v ktorých uspeli Jonathan Toews a Patrick Sharp, kým Coreyho Crawforda nikto neprekonal. Zápas opustil s 20 zákrokmi a opäť ho mrzelo, že Blackhawks neudržali ďalšie sľubné vedenie. Po góloch Toewsa a Bryana Bickella totiž vstupovali do tretej tretiny s dvojgólovým náskokom, ktorý od 50. minúty zmazali Tomáš Fleischmann a Dmitrij Kulikov. Florida obrat nedokončila, no viac ju mrzí strata Tima Thomasa, ktorý urobil 25 zákrokov predtým, ako utrpel v 58. minúte zranenie dolnej časti tela. Duel dochytal Jacob Markstrom, ktorý čelil len dvom strelám. Najviac času na ľade zo Slovákov strávil Marián Hossa – 17:39. S troma strelami bol aj najaktívnejším strelcom, no pripísal si aj jeden mínusový bod. Michal Handzuš strávil na ľade 14 a pol minúty s 60% úspešnosťou na vhadzovaniach. Domáci Tomáš Kopecký zase zaznamenal jeden mínusový bod a jednu strelu počas 17 minút a 38 sekúnd.

Hviezdy duelu: 1. J. Toews (CHI), 2. T. Fleischmann (FLA), 3. D. Kulikov (FLA)

Richardson rozhodol o výhre Canucks nad Islanders

Islanders viedli 2:0 i 3:2, aby nakoniec museli vyrovnávať stav v 59. minúte pre zisk aspoň jedného bodu. V predlžení druhý nepridali, keď sa v jeho tretej minúte presadil Brad Richardson, ktorého gól znamenal výhru Vancouveru 5:4. Prvé vedenie Canucks zariadil Chris Higgins, no k výhre viedli aj góly Ryana Keslera, Daniela Sedina a Henrika Sedina. Roberto Luongo prispel 28 zákrokmi a puk vyťahoval z brány po góloch Brocka Nelsona (prvý v kariére), dvojgólového Matta Moulsona a Fransa Nielsena. Jevgenij Nabokov opustil duel s 28 zásahmi.

Hviezdy duelu: 1. D. Sedin (VAN), 2. M. Moulson (NYI), 3. R. Kesler (VAN)

Kessel hetrikom pokazil nádejný zápas Ducks

Phil Kessel vsietil hetrik, aby pomohol Torontu zmazať dvojgólovú stratu a zdolať Anaheim pomerom 4:2. Ducks tak prišli o šancu zaknihoval ôsme víťazstvo v rade, čím by dosiahli klubový rekord. Maple Leafs pomohla prvá prestávka, pred ktorou boli svojimi fanúšikmi za zlý výkon v prvej tretine vybučaní. Potom prišli tri góly Kessela, ku ktorému sa na streleckej listine pripojil aj Dion Phaneuf. James van Riemsdyk si pripísal dve asistencie a Jonathan Bernier zastavil 23 striel a prekonali ho len Nick Bonino a Mathieu Perreault. Jonas Hiller čelil 21 strelám.

Hviezdy duelu: 1. P. Kessel (TOR), 2. D. Phaneuf (TOR), 3. J. Van Riemsdyk (TOR)

Oilers vyhrali v Montreale druhý zápas v rade

Jeff Petry a Ryan Jones sa presadili v tretej tretiny, aby pomohli Edmontonu k výhre 4:3 nad Montrealom. Aleš Hemský a Ladislav Šmíd sa tiež zapísali do listiny strelcov, Jordan Eberle, Ryan Nugent-Hopkins a Mark Arcobello zaznamenali po dvoch asistenciách, a Devan Dubnyk urobil 29 zákrokov. Jeho náprotivok Carey Price ich urobil o jeden menej. Z jeho spoluhráčov sa presadili Tomáš Plekanec, Brendan Gallagher a Brian Gionta. Prví dvaja menovaní poslali Canadiens do vedenia 2:0, po ktorom Oilers vsietili štyri góly v rade.

Hviezdy duelu: 1. L. Šmíd (EDM), 2. R. Nugent-Hopkins (EDM), 3. B. Gallagher (MTL)

Harding, Fontaine doviedli Wild k výhre nad Predators

Josh Harding zastavil 16 striel, aby vychytal svoje prvé čisté konto v ročníku a doviedol Minnesotu k výhre 2:0 nad Nashvillom. Justin Fontaine strelil svoj druhý gól v NHL na konci druhej tretiny a Jason Pominville poistil výhru strelou do prázdnej brány. Wild, ktorí v posledných piatich dueloch strelili len sedem gólov, hrali väčšinu zápasu s piatimi obrancami, keďže Jonas Brodin zápas opustil po tom, čo ho zasiahla do tváre strela Gabriela Bourquea. Nashville nezískal bod po prvýkrát v šiestich zápasoch a nepomohlo mu k tomu ani 27 zákrokov Pekku Rinneho.

Hviezdy duelu: 1. J. Harding (MIN), 2. J. Fontaine (MIN), 3. P. Rinne (NSH)

Capitals zdolali Jest po nájazdoch

Winnipeg sa nerozlúčil s fanúšikmi pred nasledujúcim výjazdom najlepšie, no Washington pre zmenu odštartoval výhrou svoj trip. Potreboval však na to nájazdy. Martin Erat v ich šiestej sérii rozhodol o výhre 5:4, ku ktorej dvoma gólmi prispel aj Alex Ovečkin a 43 zákrokmi Braden Holtby. Strelecky sa presadili aj Michail Grabovskij a Troy Brouwer, ktorí Ondřeja Pavelca prekonali z 32 striel. Brian Little strelil dva góly Jets, kým Andrew Ladd nazbieral tri asistencie. Grant Clitsome a Blake Wheeler sa tiež tešili z gólov domáceho mužstva.

Hviezdy duelu: 1. B. Little (WPG), 2. A. Ovečkin (WSH), 3. A. Ladd (WPG)

Ribeiro doviedol Coyotes k výhre nad Flames

Mike Ribeiro strelil dva góly, vrátane víťazného, aby rozhodol o výhre Phoenixu 4:2 nad Calgary. K druhému víťazstvu v rade prispeli gólmi aj Radim Vrbata a Rob Klinkhammer, ktorý dal bodku za duelom strelou do prázdnej brány. Mike Smith zlikvidoval 22 striel a puk z brány vyťahoval len po góloch Leeho Stempniaka a Joea Colbornea. Joey MacDonald zaznamenal 29 zákrokov.

Hviezdy duelu: 1. M. Ribeiro (PHX), 2. R. Vrbata (PHX), 3. K. Yandle (PHX)

Slováci v akcii:

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
M. Gáborík (CBJ) 14:34 1 0 1 +1 1 2
T. Kopecký (FLA) 17:38 0 0 0 -1 1 0
M. Hossa (CHI) 17:39 0 0 0 -1 3 0
M. Handzuš (CHI) 14:35 0 0 0 0 0 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies