Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
24. 05.
kurzy
02:00info
NYR
FLA
NHL live
25. 05.
kurzy
02:00info
DAL
EDM
NHL live
«

Sumáre

Halák hviezdou zápasu, Pánik sa tešil z výhry

V jedenástich sobotných zápasov NHL sa predstavilo aj päť Slovákov, z ktorých sa z výhry tešili len dvaja – Richard Pánik a Jaroslav Halák, ktorý sa stal hviezdou zápasu. Slovenských bodov sme sa tento raz nedočkali.

Halák druhou hviezdou duelu, Steen dvojgólový

Alexander Steen skóroval dvakrát, aby sa v tabuľke strelcov dotiahol na vedúceho Alexandra Ovečkina s desiatimi presnými zásahmi a Jaroslav Halák urobil 22 zákrokov, aby výraznou mierou prispel k hladkej výhre St. Louis na ľade Nashvillu 6:1. Na listine strelcov Steena doplnili T.J. Oshie, Jaden Schwartz, Derek Roy a Alex Pietrangelo. Čestný úspech „predátorov“ zaknihoval Nick Spaling a v bráne domácich sa vystriedali obaja brankári. Cartera Huttona, ktorý inkasoval päť gólov z 26 striel, nahradil Magnus Hellberg, ktorý pri svojom debute v NHL pustil za chrbát jeden zo zvyšných štyroch streleckých pokusov Blues.

Hviezdy duelu: 1. A. Steen (STL), 2. J. Halák (STL), 3. J. Schwartz (STL)

Palát rozhodol o víťazstve Tampy Bay, Pánik nebodoval

Mladý český útočník Ondřej Palát prelomil v 16. minúte tretej tretiny nerozhodný stav a strelil svoj prvý víťazný gól kariéry, aby rozhodol o triumfe floridských „bleskov“ na domácom ľade proti trápiacemu sa Buffalu v pomere 3:2. Otvárací gól stretnutia vsietil Tyler Johnson, kým Martin St. Louis vyrovnával na 2:2. Ben Bishop urobil 20 zákrokov a prekonali ho Brian Flynn a Thomas Vanek. Ryan Miller zastavil 36 striel, no ani to nepomohlo „šabliam“ dostať sa z dna tabuľky Východnej konferencie. Slovenský útočník Richard Pánik nebodoval, no pripísal si štyri strely a jeden bodyček počas 13 minút a 39 sekúnd strávených v akcií.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. O. Palát (TBL), 2. M. St. Louis (TBL), 3. R. Miller (BUF)

Greene rozhodol o výhre Devils na ľade Bruins

Stále je pre New Jersey dosť času na zvrat ich sezóny a vyzerá to tak, že práve to chcú Devils urobiť. Biedny začiatok by chceli premeniť na zdarný koniec. V sobotu možno dosiahli bod zvratu, keď porazili Boston 4:3, aby vyhrali svoj druhý zápas v sezóne a prvý na ľade súpera. Proti Bruins to bolo víťazstvo vydreté, keď prehrávali dvakrát o dva góly. Významne im k víťazstvo pomohli presilovky, v ktorých strelili všetky štyri góly. Dvojbodový Andy Greene pritom duel rozhodol 45 sekúnd pred koncom. Strelecky sa presadili aj Adam Henrique, Damien Brunner a Marek Židlický, kým Martin Brodeur zlikvidoval 25 striel. Len Torey Krug, trojbodový Jarome Iginla a Milan Lucic naňho našli recept. Zdeno Chára ho ohrozil raz počas necelých 24 minút, ktoré strávil na ľade. Zaznamenal aj dve menšie vylúčenia, pričom to prvé bolo aj potrestané. Tuukka Rask duel opustil s 28 zásahmi. Bruins prišli štvorzápasovú víťaznú sériu.

Hviezdy duelu: 1. A. Greene (NJD), 2. J. Iginla (BOS), 3. S. Bernier (NJD)

Tatarovo „povýšenie“ k výhre nad Rangers nepomohlo

Tomáš Tatar si zahral v druhom útoku Detroitu, no do bodovania sa nezapísal. Netešil sa však ani z víťazstva, ku ktorému zmeny v zostave mali v ideálnom prípade viesť. Red Wings prišli o dve jednogólové vedenia, aby nakoniec podľahli Rangers 2:3 po predĺžení. O víťazstve New Yorku rozhodol 13 sekúnd pred koncom nadstaveného času Derick Brassard, ktorý nadviazal na presné zásahy Bena Pouliota a Matsa Zuccarella. Cam Talbot pri svoj prvej výhre v kariére urobil 32 zákrokov a prekonať ho dokázali len Drew Miller a Daniel Alfredsson. Detroitu k úspechu nepomohol ani Jimmy Howard, ktorý sa prezentoval 37 zákrokmi. „Niečo s tým musíme urobiť,“ narážal Howard na bilanciu 0-2-2 z posledných štyroch zápasov. V tom poslednom odohral Tatar viac ako 15 minút s jedným streleckým pokusom.

Hviezdy duelu: 1. D. Brassard (NYR), 2. J. Howard (DET), 3. P. Dacjuk (DET)

Bäckström a Pominville doviedli Wild k výhre nad Chicagom

Jason Pominville strelil dva góly, vrátane víťazného, a Niklas Bäckström zneškodnil 33 striel, aby Minnesota porazila úradujúceho šampióna ligy a pripísala si tretie víťazstvo v sérii. „Jednoducho vyjdete na ľad a hráte, neuvažujete o tom. Za nič sa neskrývate, len ste tam pre svojich spoluhráčov a hráte najlepšie ako viete,“ povedal fínsky gólman, ktorý aj napriek zdravotným problémom plnohodnotne nahradil zraneného Josha Hardinga. Z hráčov Wild sa strelecky presadili aj Zach Parise, Kyle Brodziak a Justin Fontaine. O góly Chicaga sa postarali Bryan Bickell, Patrick Kane a Marcus Kruger, Corey Crawford čelil 25 strelám. V zostave „jastrabov“ nechýbal Marián Hossa, ktorý zaznamenal štyri strelecké pokusy, tri zblokované strely a štyri trestné minúty počas 18 minút a 26 sekúnd, ktoré strávil na ľade. Michal Handzuš nehral pre zranenie v hornej časti tela.

Hviezdy duelu: 1. J. Pominville (MIN), 2. N. Bäckström (MIN), 3. R. Suter (MIN)

Obrancovia rozhodlo o výhre Coyotes

Trojbodový Oliver Ekman-Larsson strelil presilovkový gól po tom, čo v pásme udržal puk Keith Yandle, a Phoenix vďaka tomu zdolal Edmonton tesne 5:4. Phoenix strelil tri góly behom prvých šiestich minút druhej tretine, aby viedol 3:1. Edmonton však potom strelil tri góly v rade, stratu musel dobiehať opäť arizonský tím. jeho góly strelili Martin Hanzal, Michael Stone, David Schlemko a dvojbodový Yandle. Radim Vrbata nazbieral tri asistencie a Mike Smith 26 zákrokov. Prekonali ho Tyler Pitlick (prvý gól v NHL), Will Acton, David Perron a Ryan Jones.

Hviezdy duelu: 1. O. Ekman-Larsson (PHX), 2. R. Vrbata (PHX), 3. K. Yandle (PHX)

Niemi, Couture doviedli Sharks k výhre nad Canadiens

Antti Niemi urobil 22 zákrokov, Logan Couture skóroval dvakrát a San Jose porazilo Montreal pomerom 2:0, aby zaknihoval prvú výhru v Bell Centre od decembra 2002. Niemi vychytal svoju druhú nulu behom posledných troch štartov. Patrick Marleau zaznamenal dve asistencie. Domáci Carey Price bol aj napriek inkasovaným gólom spoľahlivý a zápas opustil s 35 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. L. Couture (SJS), 2. P. Marleau (SJS), 3. A. Niemi (SJS)

Toronto zásluhou Reimera zdolalo Pittsburgh

Dave Bolland strelil dva góly a James Reimer zneškodnil 37 striel pri pomerne hladkom víťazstve Toronta 4:1 nad Pittsburghom. Reimer odchytal svoj prvý zápas od utrpenia zranenia hlavy (17.10.) a až na inkasovaný gól od Krisa Letanga bol jeho výkon znamenitý. Z jeho spoluhráčov sa presadili aj Nazem Kadri a Phil Kessel. Marc-Andre Fleury inkasoval tri góly z 29 striel. Druhý gól Bollanda padol do prázdnej brány.

Hviezdy duelu: 1. J. Reimer (TOR), 2. P. Kessel (TOR), 3. D. Bolland (TOR)

Ladd v nájazdoch zabezpečil triumf Winnipegu

Kapitán Winnipegu Andrew Ladd ako jediný premenil svoj samostatný nájazd, aby priklonil misku váh na stranu „stíhačov“, ktorí tak porazili Dallas 2:1. V normálnej hracej dobe sa z hráčov Jets presadil len Evander Kane v druhej tretine, ktorý prekonal inak spoľahlivého Kariho Lehtonena. Ten duel opustil s 37 zákrokmi. Z jeho spoluhráčov sa strelecky presadil len Stephane Robidas v tretej časti hry. Prvou hviezdou duelu bol však Ondřej Pavelec, ktorý zlikvidoval 35 striel a tri samostatné nájazdy.

Hviezdy duelu: 1. O. Pavelec (WPG), 2. K. Lehtonen (DAL), 3. A. Ladd (WPG)

Trojbodový Cammalleri zastavil Ovečkinov Washington

Mike Cammalleri strelil dva góly, vrátane víťazného, a pridal aj asistenciu, aby sa výraznou mierou podpísal pod triumf Calgary nad rozbehnutým Washingtonom. Jiří Hudler, Kurtis Glencross a dvojbodový Kris Russell tiež skórovali a Karri Ramo kryl 27 striel, aby pomohli ukončiť trojzápasovú víťaznú sériu Capitals. Jason Chimera a Aaron Volpatti strelili góly „Caps“, kým v ich bráne sa vystriedali obaja gólmani. Michal Neuvirth kryl 17 z 19 striel, Braden Holtby inkasoval trikrát zo zvyšných 14 streleckých pokusov Flames.

Hviezdy duelu: 1. M. Cammalleri (CGY), 2. K. Russell (CGY), 3. D. Wideman (CGY)

Lecavalierov hetrik zariadil výhru Flyers nad Islanders

Philadelphia strelila v prvých deviatich dueloch sezóný len 13 gólov, pričom ani raz nestrelila viac ako dva góly. Zmenil to až Vincent Lecavalier, ktorý zaknihoval svoj štvrtý hetrik kariéry, aby nasmeroval svoj tím k víťazstvu nad New Yorkom Islanders 5:2. Jakub Voráček skóroval po prvý raz v ročníku a strelecky sa presadil aj Matt Read. Mark Streit a Claude Giroux si pripísali po dve asistencie, kým Steve Mason kryl 26 striel súpera. Prekonali ho len Kyle Okposo a Frans Nielsen a Kevin Poulin čelil 31 strelám.

Hviezdy duelu: 1. V. Lecavalier (PHI), 2. M. Streit (PHI), 3. F. Nielsen (NYI)

Slováci v akcii:

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
J. Halák (STL) 22/23 (95,7%) - - - - - -
Z. Chára (BOS) 23:47 0 0 0 0 1 4
T. Tatar (DET) 15:11 0 0 0 0 1 0
R. Pánik (TBL) 13:39 0 0 0 0 4 0
M. Hossa (CHI) 18:26 0 0 0 0 4 4

Spoluautor: Marián Masaryk



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies