Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
06. 05.
kurzy
02:00info
FLA
BOS
NHL live
07. 05.
kurzy
01:00info
NYR
CAR
03:30info
DAL
COL
«

Sumáre

Halák vychytal v Montreale ďalšiu výhru

V utorok sa predstavilo v akcii šesť Slovákov, z ktorých sa z víťazstva tešili len dvaja. Bol medzi nimi aj Jaroslav Halák, ktorý vychytal víťazstvo proti svojmu bývalému tímu.

Halák opäť vychytal víťazstvo nad Montrealom

Jaroslav Halák sa po tretí raz postavil proti svojmu bývalému tímu a opäť bol úspešný. Slovenský brankár urobil v utorok 25 zákrokov, zneškodnil trestné strieľanie Tomáša Plekanca 49 sekúnd pred koncom normálnej hracej doby a zlikvidoval aj všetky tri samostatné nájazdy, aby doviedol St. Louis k víťazstvu 3:2 nad Montrealom. Ako jediný v nájazdoch uspel jeho spoluhráči T.J. Oshie a v normálnej hracej dobe sa opäť presadil aj najlepší strelec súťaže Alexander Steen. K štvrtej výhre z posledných piatich duelov pomohol gólom aj Chris Stewart, ktorý vyrovnával v 51. minúte stav na 2:2. Haláka prekonali len Rene Bourque a Michael Bournival, ktorí v druhej tretine poslali Canadiens do vedenia 2:1. Carey Price kapituloval dvakrát z 32 striel. Spoluhráči mu tiež výrazne pomohli, keď zblokovali 38 striel.

Hviezdy duelu: 1. T.J. Oshie (STL), 2. C. Price (MTL), 3. M. Bournival (MTL)

Duel medzi Sekerom a Meszárošom vyšiel lepšie pre Andreja z Caroliny

Dlho diváci v Raleigh nevideli gól, ale nakoniec sa dočkali zaujímavého záveru zápasu. V 57. minúte otvoril skóre počas presilovky Scott Hartnell, no Flyers si vedenie neudržali. 53 sekúnd pred koncom riadneho hracieho času vyrovnal Jordan Staal a nakoniec sa tešili domáci priaznivci, keď v tretej minúte predĺženia skóroval Manny Malhotra, ktorý strelil svoj prvý gól v drese Hurricanes. K výhre 2:1 značne pomohol aj Justin Peters, ktorý urobil 28 zákrokov. Viac práce mal jeho náprotivok Steve Mason, ktorý zastavil 36 striel. Z výhry sa tešil aj Andrej Sekera, ktorý odohral 23 minút. Andrej Meszároš strávil na ľade o šesť minút neskôr a zaznamenal jeden strelecký pokus. Ani jeden zo slovenských obrancov však nebodoval.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. J. Peters (CAR), 2. M. Malhotra (CAR), 3. J. Staal (CAR)

Arcobello rozhodol o výhre Edmontonu

Edmonton sa dočkal gólov od nečakaných zdrojov a potešili ho o to viac, že viedli k víťazstvu 4:3 nad Floridou. Oilers však mohlo mrzieť stratené vedenie 3:1 v záverečných desiatich minútach normálnej hracej doby. V predĺžení o jeho víťazstve rozhodol v presilovke Mark Arcobello, ktorý v dueli vsietil svoje prvé dva góly v NHL. Strelecky debut zažil aj Taylor Fedun a zvyšný gól mal na svedomí Philip Larsen. Ryan Nugent-Hokins zaznamenal dve prihrávky, Boyd Gordon asistoval dokonca trikrát. Devan Dubnyk čelil 23 strelám, z ktorých ho prekonali Marcel Goc a dvakrát Scottie Upshall. Práve vďaka jeho gólom získali Panthers aspoň bod. Na ten stále čaká Tomáš Kopecký, ktorý nebodoval ani vo svojom 15. zápase v ročníku. V utorok odohral 17 minút s dvoma strelami na bránu. Jacob Markstrom zaznamenal 23 zákrokov.

Hviezdy duelu: 1. M. Arcobello (EDM), 2. S. Upshall (FLA), 3. R. Nugent-Hopkins (EDM)

Peverley a Seduin doviedol Stars k výhre nad Bruins

Tyler Seguins a Rich Peverley uspeli v samostatných nájazdoch, aby rozhodli o výhre Dallasu 3:2 nad Bostonom, ich bývalým tímom. Ani jeden z nich však v normálnej hracej dobe nebodoval a Seguinovi dokonca nepomohlo k nabudeniu ani bučanie od fanúšikov Bruins. Jamie Benn a Vernon Fiddler tak ako jediní skórovali z hráčov víťazného tímu, pričom Fiddler vynútil predlženie v 58. minúte, kedy premenil trestné strieľanie. Kari Lehtonen vyhral fínsky brankársky súboj, hoci urobil rovnaký počet zákrokov ako Tuukka Rask – 34. Rask však nebol taký úspešný v nájazdoch. Z jeho spoluhráčov v nich totiž uspel len Patrice Bergeron. Torey Krug a Milan Lucic skórovali v normálnej hracej dobe. Zdeno Chára bol najvyťažovanejším hráčom, ale počas 29 minút a 16 sekúnd nebodoval. Zaznamenal len tri bodyčeky a mínusový bod.

Hviezdy duelu: 1. J. Benn (DAL), 2. T. Rask (BOS), 3. K. Lehtonen (DAL)

Lehner doviedol Ottawu k výhre nad Columbusom

Ottawa dokázala vyhrať aj bez Craiga Andersona. Jeho náhradník Robin Lehner zastavil 32 striel, Clarke MacArhur strelil víťazný gól a Senators zdolali pomerom 4:1 Blue Jackets. Dva góly – druhý do prázdnej brány – strelil Erik Karlsson a do čierneho sa trafil i Chris Neil. Kanadský tím tak ukončil päťzápasovú sériu bez víťazstva, pričom Lehner vychytal svoje prvé víťazstvo v sezóne. Pre Columbus pre zmenu problémy nekončia. V utorok prehral štvrtý zápas v rade. Jediný jeho gól strelil RJ Umberger, kým Curtis McElhinney urobil 20 zákrokov. Marián Gáborík nebodoval vo štvrtom zápase v rade, pričom odohral 20 minút. Zaznamenal však len dva mínusové body a dve strely.

Hviezdy duelu: 1. R. Lehner (OTT), 2. E. Karlsson (OTT), 3. RJ Umberger (CBJ)

Ovečkin sa vrátil a doviedol Capitals k výhre

Alex Ovečkin sa vrátil do akcie, aby strelil dva góly a doviedol Washington k víťazstvu 6:2 nad Islanders. John Carlson, Marcus Johansson, Alexander Urbom a nováčik Tom Wilson sa tiež presadili z hráčov Capitals, ktorí využili štyri presilovky. K tretej výhre v rade pomohol troma asistenciami aj Nicklas Backstrom, kým Braden Holtby zastavil 34 striel. Recept naňho našli len John Tavares a Kyle Okposo. Jevgenij Nabokov urobil 33 zásahov.

Hviezdy duelu: 1. A. Ovečkin (WSH), 2. N. Backstrom (WSH), 3. T. Wilson (WSH)

Harding a Parise rozhodli o výhre Wild nad Flames

Najlepší brankár ročníka Josh Harding zaknihoval 24 zákrokov, aby vyhral svoj piaty štart v rade a doviedol Minnesotu k víťazstvu 5:1 nad Calgary. Významnou mierou sa oň zaslúžil aj Zach Parise, ktorý skóroval dvakrát a pridal aj asistenciu. Zvyšné góly Wild strelili Mikko Koivu, Justin Fontaine a Zenon Konopka. Koivu a Ryan Suter zaregistrovali aj po dve asistencie. Čestný úspech Flames si pripísal Jiří Hudler, kým Reto Berra zaznamenal 19 zákrokov.

Hviezdy duelu: 1. Z. Parise (MIN), 2. M. Koivu (MIN), 3. R. Suter (MIN)

Coyotes vyhrali piaty zápas v rade

Phoenix vyhral piaty zápas v rade a v utorok o tom rozhodol Antoine Vermette, ktorý premenil víťazný samostatný nájazd v šiestej sérii pri triumfe 3:2 nad Vancouverom. Mike Smith k nemu prispel 31 zákrokmi a v normálnom hracom čase sa z gólov tešili Radim Vrbata a Shane Doan. Coyotes doma ešte neprehrali v normálnom hracom čase. Roberto Luongo inkasoval dva góly z 32 striel a z jeho spoluhráčov skórovali Dan Hamhuis a Ryan Kesler.

Hviezdy duelu: 1. M. Smith (PHX), 2. S. Doan (PHX), 3. O. Ekman-Larsson (PHX)

San Jose nestačilo ani na Buffalo

Buffalo ukončilo sériu štyroch prehier v rade na ľade jedného z najlepších tímov NHL. Cody Hodgson premenil samostatný nájazd, aby rozhodol o výhre 5:4 nad San Jose. Tyler Ennis zaznamenal gól a asistenciu, strelecky sa presadili aj Drew Stafford, Cody McCormick a Henrik Tallinder, kým Ryan Miller zastavil 47 striel. Prekonať ho dokázali Martin Havlát, Tyler Kennedy, Tomáš Hertl a Tommy Wingels. Havlát a Hertl zaznamenali aj po asistencii a Antti Niemi urobil 32 zákrokov. Sharks prehrali tretí zápas v rade, no vo všetkých troch bodovali.

Hviezdy duelu: 1. T. Ennis (BUF), 2. T. Wingels (SJS), 3. T. Hertl (SJS) 

Slováci v akcii:

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
J. Halák (STL) 25/27 (92,6%) - - - - - -
A. Sekera (CAR) 23:07 0 0 0 0 0 0
A. Meszároš (PHI) 16:59 0 0 0 0 1 0
M. Gáborík (CBJ) 19:54 0 0 0 -2 2 0
Z. Chára (BOS) 29:16 0 0 0 -1 0 0
T. Kopecký (FLA) 16:59 0 0 0 0 2 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Tréner 7 tímov NHL končí po 40 rokoch trénovania tam, kde začínal Slafkovský sa nevie dočkať zápasu: Potešil fanúšikov, trénoval v tomto útoku Studenič sa už vraj dohodol na zmluve pre budúci ročník Výsledky vyšetrení sú známe: Bude Martin Pospíšil hrať na MS?Dvorský je zlatou husou Blues: Na 80 % bude hviezdou NHL. U Sýkoru optimizmus klesol Aj druhý brankár končí: Finále USHL prinesie súboj slovenských útočníkov Studenič sa tešil z veľkej výhry, Mišiak šancu v play-off už nedostaneCanucks čakajú návrat jednotky. Bude chytať už v stredu? Vráti sa známy útočník Panthers už v otváracom zápase série proti Bruins? Reprezentácia USA prišla o hviezdu. Súper Slovenska na MS pridal deväť nových hráčov! Slafkovský je žiadaný: Ďalší veľký talent si chce zahrať po jeho boku!Poznáme kompletný rozpis 2. kola play-off Matthews je finalistom aj na Selkeho trofej. Má zdatných konkurentovV NHL budeme mať nového šampióna! Zápas č. 7 opäť rozhodol ČechPreview: Dnes začínajú boje v 2. kole play-off. Na východe nás čakajú zaujímavé sérieNylander sa neubránil nadávkam. Je presvedčený, že s jadrom Leafs problém nie jeS týmto môžete počítať u Mešára, tvrdí expert a poukazuje na vedúcu pozíciu Slafkovského Prekonal vzácnu rakovinu, získal Mastertonovu trofej. Teraz by mal odísť z NHL Matthews i bývalý víťaz sú medzi finalistami na Lady Byng TrophyKľúčový hráč Hurricanes sa nepripojí k tímu v prvých dueloch druhého kola Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies